Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Om sanningen ska fram

Kategori: Livet

Helt plötsligt blev det fredag. Och en alldesles underbar en som startades med spinning. Tjo och tjim ska hinnas med men även en massa andra måsten. Ett sådant måste är inventering på Willys. På en fredagkväll. Den som bestämde den dagen måste ju sakna en räka eller två på grillen. Fredagar är ta mig tusan heliga. Nu ska jag inte klaga allt för mycket för jag tycker det är bra att laget jobbar för att tjäna ihop slantar till klubben. Men hallå? En fredag? Varför inte en ångestsöndag?
 
Jaja. Innan det blir inventeringsdags tänkte jag hinna med att piffa upp håret med lite färg. Nästa månad kanske jag har förtjänat en klippning? Det var ju trots allt snart ett år sedan saxen rörde mitt hår. Jag är sugen på att klippa lugg igen, men tvekar då det tagit väldigt lång tid att spara ut mina stackars hårtestlar. Är också lite osäker på om det passar mig nu när mitt ansikte har blivit lite (läs; skitmycket) rundare.
 
Efter Inventeringen ska jag möta upp ett stort gäng fruar och fröknar på restaurang Ardor där de förhoppningsvis har avnjutit en alldeles förträfflig måltid. Ser det som en utmaning att hinna ifatt dryckesmässigt. Undrar om det blir dans hela natten?
 
 
 
 

Jag säger; upp och hoppa!

Kategori: Livet

Läget är stabilt som Dr Alban skulle sagt. Livet blir enklare för varje dag och jag känner en enorm tacksamhet. Jag känner mig fortfarande otroligt sviken och lurad men jag har bestämt mig för att det inte ska få äta upp mig. Nu jävlar i min lilla låda ska jag bli nöjd med mig själv. (säger jag 15 minuter efter ha tryckt i mig hamburgare och pomme.. Hrumf). Stopp! Det är okey, för jag ska upp skittidigt imorgon och köra mitt fjärde träningspass denna vecka.

Beroende

Kategori: Livet

Jag är beroende av kungen. Älskar att lägga spel efter spel. När jag spelar så glömmer jag allt annat och jag slipper tänka. Det är skönt ibland. Och helst just nu.

Fortsätter med fokusflytten

Kategori: Livet

Åh du drake vad jag håller på att fokusflytta. Inte på någon annan varelse men som ni kanske märkt har mina senaste inlägg varit om träning och me, me, me. Det får vara så. Det är okey. Det är väl antagligen mitt sätt att börja flytta fokus. Ja, jävlar vad jag ska gilla mig själv när jag är klar.
 
Idag har jag smekt mig över ryggen för jag har skickat iväg ett mail till mannen jag trodde var min framtid om den dära cykeln som jag skrivit om förut. Fick ont i magen så fort jag klickade på skicka-knappen men jag ska härda ut. Jag ska vara stark. Jag ska klara av detta. Herregud vad är det frågan om? Att mötas på en gata och ta emot en cykel kan väl inte göra att jag ramlar ner i hålet igen. Nä, jag tillåter det inte.
 
FlyttaFokus
FlyttaFokus
FlyttaFokus
FlyttaFokus
FlyttaFokus
 

 

Jag vet inte

Kategori: Livet

När inte benhinnorna pallar mer power walk så får det bli spinning istället. Svetten och flåset kom som ett brev på posten men det gjorde även irritationen. Passet förflyttade mig till sent 90-tal då det var spinningmode att göra andra övningar än cykling på cykeln. På morgonen vill jag bara köra järnet och slippa tänka. Inte hålla på med armhävningar, magövningar, jumps och massor trams. Nä fy! Nu håller jag tummarna för att mina stackars benhinnor slutar värka snart så jag kan ut på morgonrundan istället.

Jag lever

Kategori: Livet

..därför finns jag! När jag vaknade imorse stängde jag av väckarklockan som lät så förskräckligt. Jag somnade om men vaknade som tur var så jag hann med min morgonrunda innan jobbet. Oj vad mina benhinnor smärtade och oj på att jag tydligen har muskler i stjärten. Det blir nog bra att byta ut morgonrundan mot morgonspinning imorgon. Kämpa Jempa! Ikväll ska jag få se Alidas skola för första gången och det ska bli spännande och ni ska få se ett par bilder från morgonens power walk.

Hallå?

Kategori: Livet

Vem har tagit min kropp i besittning? Jag har krupit ner i sängen fast klockan inte ens har slagit 22:00! Imorgonbitti ska jag trotsa mina ömma benhinnor och ta varvet igen.

Nystart!

Kategori: Livet

Började veckan med en rejäl power walk. Klockan ringde 05:40 och efter en kopp kaffe gav jag mig iväg på en 40 minuterstur. Heja mig!! Nu gäller det att hålla igen på matintaget också.

Helgen

Kategori: Livet

Oj vilken helg jag har haft! Jag har känt mig levande. Tack tjejer för after worken som nästan blev en helkväll och tack Norrköping City som bjöd på två DM-guld på lördagen. Tack lönen som gjorde så jag kunde shoppa upp mig på nödvändigheter som toapapper och mat. Imorgon är det dags. Det nya livet är på intågande och jag är förväntansfull!

Flytta fokus

Kategori: Livet

En tjejkompis till mig har gett mig rådet att flytta fokus. Hon menar att jag behöver en fling för att få känna lite ömhet och dää och därmed flytta mitt fokus från den man jag trodde var min framtid till en annan. Jag har varit väldigt avig. Jag tänker som så att jag borde börja med att tycka om mig själv. Men i den takt som jag tröstäter lär det ju ta ett tag.. Funderar på om jag ska sälja in "Biggest Gainer" till typ kanal 5. Tror att jag skulle vinna den tävlingen lätt. Att lägga på mig några (många) extrakilon verkar vara min grej. Kan det kanske bli en OS-gren?
 
Hur som helst. Jag ska ta tag i min kropp, min hälsa och mitt mående. Det är jag som sitter vid ratten till min eget liv. Det är jag som ska se till att alla delar håller sig på vägen. Jag börjar på måndag. Igen.
 
Förhoppningen är att jag ska kunna tycka att jag är tillräkligt bra. Jag kommer aldrig vilja ha en man i mitt liv igen men jag kanske(i framtiden) vill ha någon som hälsar på ibland. Som jag kan flytta fokus till. Jag skulle aldrig, aldrig kunna lita på någon igen men jag tror att jag skulle må bra av att känna närhet och värme. Mitt hjärta är stängt och låst. Nyckeln ligger på botten av oceanen och den kommer aldrig återfinnas. 
 
 "Nej, inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan ett hjärta inte kan" Det skrev Lisa Ekdahl någongång på 90-talet och inte visste jag hur rätt hon hade.
 
Bara för några veckor sedan var det stört omöjligt att beskriva min drömman. Beskrivningen passade bara in på den som lämnat mig. Inget bra. Nu vet jag lite mer coh ganska mycket har ändrats. Exempelvis vet jag att min framtida fling inte ska ha rutig skjorta. Eller trekvartsbyxor. Han får gärna vara händig och äga ett snickarbälte. Han ska vara stabil och våga stå för sina åsikter. Jag tackar nej till personer med missbruk och psykiska åkommor. Jag vill ha en man som kan ta hand om sig själv. Vi ska bråka, bli sams och älska!
 

Inget att snacka om

Kategori: Livet

Nä, vi styker ett streck över matchdagen igår. Storstryk med 10-0 men (konstigt nog) gjorde tjejerna en riktigt bra match. Så nä, vi kanske ska sudda lite. Att det regnade var dock tråkigt. Jättetråkigt.
 
Alida har dragit iväg på övernattning med skolan och jag hoppas att det kan få vara uppehåll lite granna iallafall. Jag ska ha lite jobbmys ikväll. Vi vet ännu inte riktigt vad för aktiviteter som väntar men något lekigt blir det nog och sedan blir det lite party. Ja, hur mycket party man nu klarar av när man ska vara på jobbet klockan 08:00 imorgon.
 
 
 
 

Regn

Kategori: Livet

Jag blir galen på att det ska regna när jag ska köra bil. Jag hatar ju det.Och jag hatar att jag hatar´t. Incidenten på Arkösundsvägen för ett par veckor sedan har ju inte direkt lättat upp den tunga känslan. Det är ok att köra i city och till typ maxihuset men så snart jag är ute på landsväg eller motorväg börjar händerna darra och hjärtat banka. Paniken är nära. Det värsta är ju att jag går omkring och oroar mig hela dagen när jag ska någonstan lite längre bort. Kollar mina 3 olika väder-appar, börjar ringa mamma, pappa, syrran för att kolla om de möjligtvis kanske vill hänga med på diverse utflykter. Nähä, jaha, inte det?
 
Idag mailade jag föräldrarna i fotbollslaget och förhoppningsvis kan jag klämma ner stjärten i någonannans bil. OM jag inte hade varit så jävligt larvig med detta bilköreri så hade jag haft lite tid hemma innan matchstart idag. Matchen börjar nämligen 18:30 i Linköping men samlingen är redan 16:30 på Saltängen. Alida är kvar i Linkan efter skolan så jag behöver egentligen inte bry mig MEN. Eftersom jag inte vill (kan) köra så får jag snällt åka till samlingen.
 
Det kommer antagligen en liten rapport om hur det gick senare..

Diagnos?

Kategori: Livet

Det här med att ha någon typ av diagnos.. Vet inte riktigt vilka bokstavskombinationer jag lider av men det lär ju inte vara IQ iallafall. När jag går uppför en trappa så räknar jag alltid stegen. Som upp till mig. Då är det 8 steg på varje avsatts. Jag pratar alltid med mig själv när jag är ensam hemma och jag har vissa tvångstankar. Jag tar tillexempel alltid fram nyckeln till garaget lååångt innan jag kommer fram och blir döstressad om jag inte hittar den direkt. Likadant med hemnyckeln och plånboken när jag handlar. Jag får spelet om folk inte är förberedda med slantarna vid parkeringsautomaten eller i matbutiken. Med dessa små skavanker är det ju konstigt att jag glömmer att stänga av kaffebryggaren minst ett par gånger i månaden.

Hello hey

Kategori: Livet

Ibland blir jag så trött på mig själv så jag inte vat var jag ska ta vägen. Jag har ingen städådra i mig. Jo, kanske en liten för jag älskar när det är städat och fint. Det är bara att jag liksom har förmågan att ta tag i det. Ibland undrar jag om jag har någon sorts diagnos.. Jag kan till exempel kolla på mina växter (de två små stackarna som ännu ej dött) och se att de slokar och kanske skulle behöva en slurk vatten. Sätta mig ner i soffan och sedan glömma bort det. Tills nästa gång jag ser dem och de slokar ännu mer och jag konstaterar att de nog skulle behöva lite vatten. Igen. Och så sätter jag mig i soffan och osv...
 
Alida och hennes kompis städade ju hela lägenheten för ungefär två veckor sedan och jag försöker verkligen att hålla efter det fina jobb de gjorde. Önskar bara att jag slapp att tvinga mig och att det kom naturligt. Det gör det inte. Jag får verkligen säga till mig själv på skarpen när jag ser de där slokande växterna. NU GÅR DU OCH HÄMTAR VATTEN DIN LATE JÄVEL!
 
 
 
 

Det finns visst dåligt väder

Kategori: Livet

Vad ska man säga.. Kryper till sängs och hoppas att drömmen tar mig med på en resa med sol, kärlek och skojsigheter.

Kör bara!

Kategori: Livet

Sen jag var barn har jag fått höra att hårt arbete alltid lönar sig i längden. Nu när jag är närmare 40 än 35 så kan jag villigt erkänna att jag har tvivlat på de där orden många gånger.  Men. Jag ger inte upp. Jag jobbar hårt och jag kämpar för att kunna önna mig och götta mig ibland. Idag har jag sökt några jobb som jag tror både kan vara mer utvecklande och kanske ge lite mer kosing i plånkan. Jag har skrivit de bästa CV´n någon någonsin sett men det är ju inte säkert det hjälper. Och hur som helst vet jag inte ens om jag skulle vilja byta jobb men vill kolla hur jag står mig i konkurensen iallafall. Egentligen är det rätt korkat att byta jobb på hösten för vi får nya semesterdagar den 1 juli och jag har tagit 20 och skulle därmed bli återbetalningsskyldig vid jobbyte. Not good!
 
 

Benen i kors

Kategori: Livet

Lördagen började som jag skrev tidigare på Saltängen där min dotters fotbollslag hade match. Dottern var inte med på grund av en stämpling på sin lilla fot. Synd då både en landslagstränare och Östgötalagstränaren var där.. Tränaren vill vila Alida till DM som spelas på lördag och det var nog smart.
 
När vi kom hem efter ha lämnat bilen på mitt jobb, (Ja, jag kunde ju inte meja ner alla stånd och åka in i garaget så det var tur att jag hade ett parkeringstillstånd till jobbet), tänkte jag först att jag skulle ha en lugn och skön hemmakväll men ju mer jag hörde ljuden från gatan destå mer sugen på vin i plastglas blev jag. Jag ringde och sms:ade många vänner och tillslut nappade de fina paret A på en inbjudan till cityvåningen. Vi klämde in oss 5 personer på ballen och möös galen innan vi gick bort till Gamla Torget och kissade på bajjamajjorna. Och lyssnade på musik såklart. Och drack cider ur platsflaska.
 
Kvällen blev så bra så jag var trött till klockan 14:00 på söndagen.
 

Stressad man?

Kategori: Livet

Enligt Aftonbladet ska stressade män vilja ha kraftiga kvinnor.. Hmm, tänker jag och funderar på om man ska ta en tur och stå och hänga utanför Stockholmsbörsen eller någon bank.

I rather go blind

Kategori: Livet

Fredagen kickstartades med ett spinningpass och jag gav mig själv flera klappar på axeln för att jag kom iväg. Veckan som kommer är planen att besöka gymmet 4 gånger. Det blev en enkel AW med ett par kollegor efter jobbet och senare en liten sväng bland fleecetröjor och munkar med Alida. Det tog förresten nästan dubbelt så lång tid att gå från jobbet och hem på grund av allt folk.. Alida träffade sina kompisar och jag mina. Härliga Rasta och hans fina familj tog med mig på fyrverkerikalas innan det var dags att knyta sig. Jag hade kioskansvaret på Saltängen på lördagen så innan festligheterna hann jag faktiskt baka en liten kaka.

Sensommarkvällar- I like

Kategori: Livet

Oj vilken match det blev igår. Jag blev alldeles till mig. Alida gjorde en svinbra match och idag kunde man se på ben och knän vilken kämpainsats det var. En fin kväll i fotbollens tecken! Denna kväll började på ballen med fint sällskap och en cider. Jag och fina fröken B bestämde oss för att ta en sväng till Rix FM festivalen och vi förundrade oss över allt konstigt folk som kryper ut ut sona hålor vid event som detta. Jag kände mig dock obekväm och rädd för att träffa en viss mister. Vet inte hur jag skulle hantera att se honom och jag orkar inte må sådär dåligt igen nu när jag äntligen fått upp näsan över vattenytan. Jag måste dock ta kontakt med honom snart för Alida skulle behöva cykeln son står i hans förråd. Sen kanske. Inte nu. Titta föresten vad jag kan se från mitt fönster..

Kloka ord

Kategori: Livet

Pamela von Sabljar heter en mycket klok kvinna som föreläser om tankens kraft. Och massor annat med. Väl värd att kolla upp!

Youtube

Kategori: Livet

Det är ta mig tusan djävulens påfund den där youtubegrejen i iPhone. Gick och la mig lite efter 22 eftersom klockan var satt på 05:37. Klockan var nära 01 när jag sa till mig själv på skarpen att sluta kolla. Nu är iallafall väskan packad och kaffet intaget. Spinningpass. Here I come!!

Svett och sånt

Kategori: Livet

Så jädra skönt det är när svetten lackar! Är så nöjd med att jag kom iväg och tränade efter jobbet. Minst 7 tusen endorfiner har jag lagrat. Kom på mig själv att fnittra under passet för det var så kul samtidigt som det är så jobbigt. JAG ÄLSKAR SWEAT STEP! Och så älskar jag instruktören Ullis. Actics bästa. Alla kategorier. Jag tog ett vil på ballen för att eftersvettas.. Röd som en kräfta!

Ojsan och dä

Kategori: Livet

Tyckte jag gick och lade mig ganska skapligt igår.. Hur som helst tyckte nog inte kroppen det för jag fortsatte visst att sova efter det att klockan hade ringt. Typ en timme. Det blev stressigt värre när jag insåg att jag låg kvar i sängen trots att klockan nästan var 07:30. Boom, boom, smack, smack så fick det bli kaffe i termosmugg, hänga tvätten jag glömde igår och raggardusch.
 
När jag har slutat jobbet ska jag på sweat step på gymmet. Det ska bli riktigt kul. Tror jag. Nu är jag stinn efter lunchbuffé men snart borde det ha ordnat upp sig i magtrakten. Imorgon spelar Alida match igen och då är det division 4 laget i Åby som står för motståndet. Åby vann ganska enkelt sist så jag hoppas City kan ge dem en match. På torsdag kommer en nygammal vän hem till mig och vi ska hänga på ballen. Oj, vad jag gillar att ha saker inplanerade på kvällarna.
 
Idag tog jag lite av lunchen och printade ut en miljard jobb-annonser. Kanske, kanske finns det något jag kan söka för att få den nystart jag behöver. Missförstå mig rätt nu.. Jag trivs på mitt jobb. Jag bara känner att det kan vara läge för en nystart. Som Markus Krunegård sjunger "Det är först när man ger upp som det blir nått nytt. När man släpper taget tar man steget. Jag vet hur ont det gör när hoppet dör, men askan är den bästa jorden. Och även fast du inte tror det.. Du kommer födas och dö, födas igen, så länge du hör musiken"

Do it- Gört

Kategori: Livet

Vadå tänker du. Det där om att bara ta tag i saker. Göra det eller görat som man också kan säga. Det är inte så lätt alla gånger. Det är så mycket jag vill som inte blir av. Jag vill ju tycka om mig själv, ta initiativ och hålla huvudet högt. Jag har kommit in i någon förbannad självömkansperiod där jag tycker synd om mig själv hela tiden. För att jag är tjock (fast jag vet att ingen har tvingat mig att äta för mycket och träna för lite), för jag har blivit lämnad, för att jag inte har ett annat jobb (fast jag inte sökt så många andra), för att jag har en gammal bil (fast jag älskar min lilla Barbro), för att jag snart är 40 och singel (fast jag verkligen aldrig, aldrig vill ha en partner igen), för att min dotter förlorade den enda vettiga fadersgestalten hon har haft. Ja, så där snurrar det på. Jag vet inte hur jag ska komma ur denna spiral av tråkiga destruktiva tankar. Jag vill vara sprudlande glad (fast jag vet att livsgnistan släcktes på alla hjärtans dag), jag vill känna spänning, lycka och gemenskap. Jag klurar mycket på hur jag ska hitta den där vägen till Livet De Luxe, samtidigt som jag funderar på om livet verkligen är värt att leva. Jag menar.. Ska det vara så här? Nä, jag måste görat. Det där som kan göra mig hel. Först måste jag bara komma på vad det är. Sen. Sen ska jag görat!

Match

Kategori: Livet

Idag är jag tacksam men trött efter en heldag i Linköping. Match 1, Kenty - City A slutade 2-3 och match 2, Tallboda - City B slutade 0-1. Mellan segrarna hann vi med en tripp till IKEA för köttbulleätning. Då hela Östergötland var där så hann vi inte göra mycket annat än att äta. Lika bra det i och för sig eftersom det inte riktigt är läge för shopping just nu.

Reklam

Kategori: Livet

Det kryper i kroppen när tvättmedelsreklamen kommer på TV. -Det betyder väldigt mycket för mig att man inte går omkring i solkiga kläder! Va, va, va? Vad är det för märklig människa till manusskrivare de har fått tag i egentligen. -Det betyder väldigt mycket.. Herregud så lite det ska till. Nej, nu måste jag skaka av mig obehaget av reklamen och krypa till kojs. Ingen sovmorgon imorgon inte!

projekt

Kategori: Livet

Om några dagar är det sex månader sedan dolkstöten. Ett halvår sedan jag fick känna kärlek. Ja, jag trodde ju att han älskade mig eftersom han sa det. Nu var inte hans och min verklighet samma. Hur som helst. Sex månder sedan jag kunde krypa in i någons famn och vara liten. Ett halvår sedan jag hade en livskamrat som jag ringde så fort det hände något kul. Eller något tråkigt. Nu är jag ensam och ensam är inte stark. Ensam är ensam. Jag håller dock på att vänja mig och jag får inte längre panik av en oplanerad helg, en oplanerad minut. Jag drömmer inte lika mycket och ibland kan det gå flera timmar, ja eller iallafall minuter, utan att jag ens tänker på honom. Ibland vaknar jag utvilad. Bara det! Hur mycket jag än hatar det så skulle jag fortfarande skära av mig en arm med en platskniv om han ångrade sig och ville komma tillbaka till min famn.
 
Projekt överlevnad pågår fortfarande men jag har även några andra projekt som snurrar i hjärnan. Det gäller bara att våga och ta mig tid. Måste börja samla på mig mod. Och fakta. Jag står still och det är inte min grej. Måste fram, fram och det fort, fort. Kanske skulle jag bli mer viktig för mig själv om jag kände att jag var en lyckad människa.
 
Idag är jag tacksam för att jag ska få se min dotter spela match x 2 i Linköping imorgon.
 

Trött i mössan

Kategori: Livet

Igår hade vi höstupptakt på jobbet. Vi var ungefär 900 medarbetare som fick lyssna till lite halleluja-prat om hur bra vi är på vårar företag. Jaja. Sen blev det middag och fest. Erik Gadd kom och spelade för oss. Bra skit! Det var fler än jag som var lite trötta på jobbet idag..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3558216/images/2012/pic_50256e5e9606ee78e2000084.jpg" class="image">

Överraskning

Kategori: Livet

När jag kom hem från jobbet fick jag mitt livs överraskning. Eller nu kanske jag överdrev lite men ändå. Min lilla unge med kompis hade städat hela min skitiga lägenhet! Till och med i "sopskåpet" var det rent. De hade möblerat om Alidas rum och städat hennes garderob. Ojoj! Just städningen har haft ganska låg prio i det Cederlundska hemmet den senaste tiden och antagligen förstod ungarna att jag skulle bli enormt tacksam. Jag måste komma på en bra tack-present till de fina barnen. Som inte kostar så mycket slantar då.

Provocerad

Kategori: Livet

Vet inte om det beror på att jag är lite tröttare än vanligt nu efter semestern men jag känner att jag är så himla lättorovocerad. Till exempel.. En kollega skrev att hon inte alls saknade sitt jobb och undrade om vi som faktiskt tyckt att det har varit lite kul att börja jobba igen inte har några liv.. Den lilla statusen var nära att göra mig skogstokig. Den här kollegan vill aldrig vara med på något som ordnas efter kontorstid och jag tror inte att hennes statusar kommer göra att man trugar henne att hänga med.

Eldprov

Kategori: Livet

Ja, det kändes som ett iallafall. När jag var på väg hem från wörky så ringde Alida och ville ha skjuts till Ljunga. Javisst sa jag och hade ingen koll på att regnet from Hell skulle ösa ner efter en stund. När jag lämnat av tjejerna och skulle bege mig hemåt igen så öppnade himlen galet. Jag såg knappt vägen och jag fick nästan panik. Massvis med bilar som säkert är vana att köra i regn låg tätt efter mig trots att jag faktiskt lyckades hålla 70. Ja, ett tag alltså.. När jag kröp neråt 40 så valde jag att köra in på en busshållsplats och försöka lugna mina darrande händer. När jag väl kom hem tog det över en timme tills jag blev lugn och fin.

Kusiner!

Kategori: Livet

Mamma och pappa skulle träffa mammas halvbrors barn på lunch idag. Mina kusiner alltså! Jag har inte träffat dem på många, många år så jag frågade om inte Mia och jag kunde få hänga på och luncha. Det fick vi och det var så himla kul att träffa dem! Det blev Fiskmagasinet som fick besök av oss. Soppan höll samma klass som vanligt och vädret höll även det en ovanlig klass. Uppehåll och lagom varmt! Kan inte bli bättre.

Dumma duvor

Kategori: Livet

Mina duvproblemförföljer mig! Vilka äckliga varelser det är det där. Råttor med vingar. Jag har försökt allt från CD-skivor, folieremsor och speglar och det har funkat ganska hyfsat i år. Några gånger har jag skrämt bort dem ned min uppenbarelse men de har inte varit några större problem. Ja, tills idag då. När jag kom hem från skärgården idag hade de lagt ett ägg på min balle! Hallå. Jag kastade såklart ägget i soppåsen men nu är de ju helt vilda och letar efter det hela tiden. Jag hinner knappt gå in förrän de trycker bakom stolen igen. Nu sitter jag på helspänn och kastar pärlplattspärlor på dem men jag kan ju ta mig tusan inte sitta här hela natten. Nya cd-skivor pryder stolarna men dessa city-duvor bryr sig inte det minsta. De kryssar sig vant förbi dem! Någon som har ett bra duvknep? Jag är desperat! Eftersom jag bor precis i smeten så är tyvärr skjutning med hagel eller air gun uteslutet.

Skärgårdskväll

Kategori: Livet

Igår tog jag lilla Barbro och åkte ner till Tyrislöt där mami & papi har sin husvagn uppställd. Syster med familj hade hyrt en stuga och det hade även syrrans grannar som var med till Thailand gjort. Vi käkade korv till lunch, satt och väntade på att regnet skulle sluta och drack lite blandat gott. Framåt kvällningen blev det grillat. I mängder. Det var både en kalv och en gris som fick sätta livet till. Jag älskar kött! Det gamla legendariska bandet Benny & the Bangers gjorde sin årliga somnarspelning på campingens pub och det var drag som vanligt. Idag är jag tacksam för min fina familj! ...och solen!

Stolt

Kategori: Livet

Ikväll var jag hemma för att jag ville. Jag tyckte till och med det var skönt.

så där ja

Kategori: Livet

men vad vet jag? Det är höstseriepremiär för Alidas lag på söndag. Hon fick inte vara med.. Om det beror på att hon var iväg på cup med motståndarna vet jag dock inte även om jag misstänker det. Hon kanske inte har varit bra på de senaste träningarna och jag vet att det är tränarna som tar ut laget. Inte mammorna. Det är ju tur det i och för sig för då skulle det se helt otroligt konstigt ut. Jag litar (oftast) på att tränarna tar ut ett lag med spelare som ser vassa ut för stunden. Man bara önskar att tjejerna skulle få någon förklaring till varför de inte blir uttagna men just den biten av pedagogiken har de visst missat.
 
Men visst kan jag tycka att det är lite konstigt att på en sommar gå från en given plats i startelvan i A-laget till att inte ens få en bänkplats. Men. Som sagt. Hon kanske har varit usel på de sista träningarna. Om jag säger så här.. Min fotbollsabstinens mattades av och jag är faktiskt inte så sugen på att ens se matchen längre.

omstart

Kategori: Livet

Nästa vecka ska jag komma igång med träningen. Igen. Tillbaka till de livsgivande spinningpassen som jag nästan tvångsartat cyklade under min livskris. Utan de där passen hade nog duschslangen varit en väg ut. Nu hoppas jag att kroppen minns hur skönt det var att spinna och inte bara känner av att kroppen på något konstigt sätt blivit större och slappare under sommaren. Tyvärr verkar gymmet fortfarande ha sommarschema så utbudet av pass är inte världsstor samtidigt som mitt schema också ser lite annorlunda ut. På torsdag är det en så kallad höstupptakt (det hette kick off förut) med jobbet. Alla anställda från hela Sverige intar Norrpan för lite föreläsningar och efterföljande ferre. Detta roliga inslag förstör mitt upplägg en aning men jag får helt enkelt starta lite lätt den veckan och sedan öka till veckan efter det. Så får det bli.
 
Om det skulle vara någon skulle vilja ha mig som projekt för att se om jag kan bli "fit" (typ som biggest loser) så är jag intesserad. Jag lovar att göra precis som du vill. Äta det du säger att jag ska äta och träna som du säger att jag ska träna. Jag behöver gå ner cirka 15 (FEMTON) kilo!
 
Kom igen.. ANTA UTMANINGEN!
 
 
 

varför inte?

Kategori: Livet

Jag brukar ju tjata galen om mitt framtida sommarställe vid skärgården. Jag är väl medveten om mina ekonomiska tillkortakommanden men nu har den här lilla fröken tänkt till ordentligt. Eller inte egentligen, utan tanken kom helt plötsligt när jag som vanligt letade efter myshus på Blocket. Här kommer tanken: Man kanske skulle ta och bli husvagnsägare och ställa upp en vagn på Stegeborgs camping. Det blir ju iallafall några (eller många) hundra tusen billigare. Och så får man vara i skärgården. Jag skulle inte vilja ha en husvagn på en stor anläggning som den mami och papi har och då kanske Stegeborg blir bättre. Om jag har fattat rätt så finns det två olika där i krokarna. En nykteristcamping och det vet ju alla som känner mig att det inte är så aktuellt och sedan en som tillhör Stegeborgs egendom. Alltså samma som äger Trädgårdshotellet och hamnkrogen. Jag älskar ju att ha något att planera och drömma om och kanske är detta en mer (jag säger inte att det är) realistisk dröm. Det finns gulliga små husvagnar för runt 40 loppor och några riktigt snygga för runt 60, och när mina andra lån är betalda borde det ju inte vara några problem för en liten ensam mamma som jag. Jaja. Hur som helst. Nu njuter jag av att drömma och se framåt. Något jag inte kunnat göra på mycket länge.
 
Kolla på den här.. http://www.blocket.se/ostergotland/Knaus_Azur_640_41570269.htm?ca=14&w=1 Det kanske skulle vara något för Jempa-Lainen?
 
SÅ..
Idag är jag tacksam för att jag (helt plötsligt) kan se att det finns en framtid även för mig! Med eller utan sommarställe eller husvagn!
 
Heja mig!

Första dagen på jobbet

Kategori: Livet

Jag ägnade nästan hela dagen att strimla gamla nationella prov. Kul? Nja, men jag behövde inte anstränga hjärnan så mycket iallafall. Det var bara att sätta på autopiloten. När jag kom hem tyckte jag att jag var värd en liten smirnoff ice på ballen. Snart kommer min älskade vän Rasta med sin lilla hund och gör mig sällskap. Det kan nog bli ett par goda till och om jag kommer lite trött till wörky imorgon så gör det inget. Jag har så att säga en miljard papper kvar att strimla. Stavas det förresten med ett eller två m?

Summerar semestern

Kategori: Livet

Antal bad i sjö          1
Antal bad i havet       2
Antal sommarfester   0
Antal utebioaftnar      0
Antal båtturer            0
Antal konserter         1 miljard på P&L + Kent
Antal extrajobb         1
Antal sommarflirtar    0
Antal hångel             0
Antal marknader       1
Antal myggbett         100
Antal soleksem         0
 
 
 
Jahaja. Det var min semester. Hur var din?