Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Jöbb och dää

Kategori: Livet

Avrundade min semester med ett speedway-besök. Det kom ett litet regn och då var jag glad att regnponchon var med. Tyvärr satt vi i en sluttning så min lilla nätta stjärt blev ordentligt blöt. Det har tagit en stund under tjockfilten för att bli varm. Men det var en ganska bra avslutning på semestern. Imorgon ska det jobbas så det är väl bäst att krypa till kojs snart. Idag är jag tacksam för att jag börjar jobba en onsdag istället för en måndag.

Ja se ungdomar

Kategori: Livet

Alida behöver ett par nya springskor nu när hennes fotleder är lite bättre. Förut såg hon ut som en hobbit (plattfot, alltså) när hon sprang men nu när rörligheten är bättre krävs alltså en annan typ av dojja. Sagt och gjort. Vi drog till stadium men väl där blev det plötsligt pinsamt att kolla steget. Inga dojjor (som är bra för just hennes steg) är snygga. Vi gick därifrån utan skor, men med ett utlåtande att ungen har en lätt pronation. Alltid något. Jag stod och sucktade på Lagerhaus för jag vill inreda mitt badrum. Det får bli en annan månad men detta kollade jag på..

I <3 OS

Kategori: Livet

Trots att det inte är så jättemånga svenska medaljhopp med i OS så älskar jag det. Skit att jag ska börja jobba på onsdag. Inte bara för os nu alltså. Jag är inte alls nöjd med min semester. Inget. Noll. Zero. Nada. Okey då. Peace and Love är jag nöjd med och ett par enstaka dagar till. Men jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så utanför, ensam och övergiven tidigare i mitt liv. Nä, nu måste jag ändra mitt tankesätt och se till att hitta planen med mitt liv. Det kan ju inte vara meningen att jag har kastat bort de bästa åren av mitt liv för ingenting. Det är inte rättvisst mot mig. Nu ska jag vara snäll mot mig själv och gå starkare ut livet efter detta enorma svek som fått mig att hamna så djupt under isen.
 

Utan dina andetag

Kategori: Livet

Den låten var det bästa med konserten igår. Och Kärleken väntar. Det blir 4 av 5 Cederlundare. För att 5:an skulle vara aktuell så skulle det varit lite mer blandning av gamla och nya låtar. Idag är jag lite sliten för det var inte bara en alkoholhaltig dryck som slank ner i kroppen. Vilken tur att det har varit mulet ute och OS på TV. Jag följer även IFK-grabbarna på Norrköpings Tidningar. Idag är jag tacksam för OS och en fin kommentar jag fick igår.

Oj igen

Kategori: Livet

..och igen och igen! Jag bloggade från min mobilapp i skärgården igår och fick felmeddelande efter felmeddelande at inlägget inte publicerades. Det gjorde det visst. Ungefär sådär 1 miljard gånger. Tack kusin Lotta som gjorde mig uppmärksam :).
 
Nu sitter den här ganska nöjda tanten på ballen med en öl och ska snart ge sig iväg på Kent-upptakt. Senare väntar konsert. Hur många Cederlundare konserten får kan ni läsa om imorgon..
 
(det finns en risk att det blir dubbla inlägg igen eftersom jag fått felmeddelande igen!!
 
Förövrigt är jag tacksam över att min dotter har gått till semifinal i fotbollscupen i Danmark.
 
...och solen!

Men oj!

Kategori: Livet

Inte kan väl jag ha det så bra? Jo men det är väl tydligt det. Efter en heldag/natt i skärgården så blir mina drömmar om ett eget litet sommarnöje ännu större. I höst ska jag på allvar kolla efter en liten stuga vid vattnet där jag kan må som jag borde. Idag har jag nästan varit lycklig. Det ni! Det var inte igår. Idag är jag tacksam för havet! ... Och solen!

Men oj!

Kategori: Livet

Inte kan väl jag ha det så bra? Jo men det är väl tydligt det. Efter en heldag/natt i skärgården så blir mina drömmar om ett eget litet sommarnöje ännu större. I höst ska jag på allvar kolla efter en liten stuga vid vattnet där jag kan må som jag borde. Idag har jag nästan varit lycklig. Det ni! Det var inte igår. Idag är jag tacksam för havet! ... Och solen!

Glömde ju..

Kategori:

Idag är jag tacksam för att jag tagit sommarens första (!) dopp!

Marknad

Kategori:

Vill ni köpa något jättesnyggt ska ni inte åka till Rejmyres marknad. Det var dock mysigt med lite folk. Jag köpte bröd, aloe vera-lipsyl och chokladbollar. Och en svindyr hamburgare med bröd. Det fanns gott om tischor med flammor, vargtryck, guld och sådant. Inte riktigt min smak :). Om några veckor kommer alla stånd till city för augustifestivalen och då vet jag vad jag inte ska köpa.

Surdeg och dää!

Kategori:

Jag hade inga lekkamrater att vara med idag så jag passade på att baka lite. Det blev en sats med surdegsfrallor gjort på kronjästs fusksurdeg. De blev supergoda. Synd att inte bjuppa på något så gott så jag tog Barbro och brummade ut till min köra syster med familj. Mats grillade lite kött så vi mumsade köttmacka. Åh du drake så smarrigt!

Det går bra

Kategori:

.. att köpa den här lilla stugan i Arkösund till mig. Tack och bock på förhand! Det står att set inte är el eller vatten i annonsen men ändå är det massa elledningar och lampor i stugan. Märkligt tycker jag som hoppas på att få många rätt på travet i helgen.

Sleepless

Kategori: Livet

Jag är lite seg i kolan idag. Natten som var försvann och det blev morgon innan jag somnade. Idag ska jag försöka somna innan det ljusnar för enligt väderprognosen ska det bli sol och värme imorgon. Det har man ju inte varit bortskämd med denna sommar. Men. Till nästa sommar måste jag försöka få tag i en liten stuga att vårda, ge kärlek och trivas vid. Det känns liksom mer okey att slappa och göra inget på en altan på landet än i stan.
 
Alla människor har dagar när de inte är på topp. Mina dagar har de sista fem månaderna gått ut på att hålla näsan över vattenytan. Idag har varit en sådan dag som jag fått sätta på mig flytkuddarna på armarna för att inte sjunka.
 
Men. Ändå.
Idag är jag tacksam för att jag har semester!

Life is like a box..

Kategori: Livet

..of chocolate. Man vet inte vilken bit man får.
 
Så långt är jag väl benägen att hålla med. Om man ser till mitt liv under 2012 och gör jämförelse med att det skulle vara en chokladask, ja, då är det mest romrussin och äckliga marsipanbitar kvar. Tro mig, jag har kollat det understa lagret med och inte ens där har jag hittat någon go´bit att sätta tänderna i. Fy tusan och allt det där. Jag trodde på allvar att 2012 skulle vara mitt år. Det var det inte. 
 
Jag hade ett givande samtal med en nygammal vännina i helgen och hon gav min insikter som jag ska bearbeta så fort jag känner att det är läge. Det finns en plan för mig. Nu gäller det bara att komma på vad planen är. Konfigurera min inre GPS och gå åt rätt håll. Att laga sitt hjärta är svårt. Det är liksom stängt och jag tror att överraskningen om slutet har gjort att GPSen har förlorat kontakt och inte längre kan skilja på upp och ner eller höger och vänster. Jag känner fortfarande en sorg. Men sorgen över att förlora den jag trodde skulle bli gammal med börjar avta. Det är mer sorgen över ett värdigt avslut som fortafarande gnager hål i mig. Innifrån. Tänk om jag hade förstått vad som var på väg att hända. Tänk om jag hade haft tiden att processa mina känslor innan jag blev kastad till vargarna. Jag skulle säkert inte sluppit sorgen helt men jag är övertygad om att jag skulle ha mått lite, lite bättre om jag förstod. Som den lösningsfokuserade varelse jag är går mycket tid åt att försöka hitta ett recept på lycka. Ett evigt letande efter den där goda chokladbiten som får mig att le.
 

Åkt

Kategori:

Nu har jag skjutsat iväg Alida till sin kompis. De ska påbörja sin resa till Danmark redan klockan 04:00 imorgonbitti. Så sjukt att jag saknar henne redan! Jag håller tummarna för att det kommer gå bra för henne på cupen! Idag är jag tacksam (och förundrad) över att jag fått ett så himla bra barn.

Bra kväll

Kategori:

Älskar att träffa fina Jesan. Vi lärde känna varandra när vi pluggade ihop för några år sedan och vi har fortsatt att hålla kontakten. Ibland är det som vi är varandras spegelbild. Ja, inte utseendemässigt alltså. Hon är blond och snygg. Men vi tycker så himla lika om så mycket och det är lite spännande eftersom hon är 12 år yngre än mig. Det känns inte. Idag är jag tacksam för vänskapen mellan oss!

Ajsan då!

Kategori: Livet

Så fort jag slår upp mina gråblå så stapplar jag ut i köket och sätter igång kaffebryggaren. Imorse var kaffefiltrena slut. Herregud vilken kris det blev här hemma.. Inget hushållspapper fanns att tillgå och mitt toapapper är av den mjuka sorten så det skulle väl antagligen luckras upp och försvinna så fort det kom varmt vatten på. Uppfinnar-Jocke-lampan tändes och hej vad glad jag blev när jag kom på att jag har en liten bodumbryggare i skåpet någonstans. På med vattenkokaren och diskelidisk så hade jag mitt morgonkaffe och lugnet kunde infinna sig.
 
När jag var och handlade så kom jag faktiskt ihåg filter. Att jag sedan köpte fel sort tänker jag inte låtsas om. Ska jag brygga mer än fem koppar får jag helt enkelt brygga flera gånger. Så är det med det. Det som grämer mig mer är att jag missade att kryssa förbi bolaget. Det skulle varit gött med lite rosé på ballen i värmen.
 
Idag är jag tacksam för att jag har en fin familj.
...och solen!

Det svänger fort

Kategori: Livet

Jag tömde småmyntsamlingen iallafall och vips gick jag från fattig till nästan rik. På grön kvist så att säga. Det jag trodde var cirka 200 pengar var lite över 500. Jösses Amalia och allt det där! Efter moget (hrumf) övervägande har jag beslutat att lägga alla ägg i samma korg och ge mig ut i vimlet på lördag. Och ha kul. Jag behöver det. Så dä så!

Hatar att vara fattig

Kategori:

Trots extrajobb och inga större utsvävningar (eller jo.. P&L kostade lika mycket som en Turkietresa. FÖR TVÅ) har jag det rejält tomt i kassan. Ekot är högre än när man ropar in i en tom grotta. Pank. Luspank. Eller kanske inte riktigt luspank. Jag har ju faktiskt 167:- på kontot. Äh, jag ska inte klaga. Jag har mat i kyl och frys och schampoo och tvättmedel så jag klarar mig. Det är bara det där extra som pengarna inte räcker till och så är det ju för många. Eller kanske för de flesta? Men visst känns det lite tråkigt att behöva säga nej till ett glas vin på krogen. Helst eftersom jag inte träffar så mycket folk längre. När man väl får en inbjudan vill man ju liksom inte tacka nej. Rädsan att de inte hör av sig igen infinner sig som ett brev på posten och man tänker att man ska växla in småmynten. Men det kan man liksom inte göra. Inte vill jag låna heller för jag vet ju att nästa månad är lika tajt. Ska man se det från den ljusa sidan (som jag faktiskt brukar göra, trot eller ej) så kommer hösten att vara underbar. I september kommer både mitt återkrav till CSN och Försäkringskassan vara på 0.
 
 
...MEN
 Idag är jag tacksam för att jag har haft möjligheten att jobba extra på mitt gamla jobb och för att jag har mat på bordet. Varje dag!

Vita kläder

Kategori:

..är inte riktigt min grej. Jag gillar vitt men man ser ju som bekant ännu större ut i vitt men det är liksom inte bara det som är problemet. Nä, jag kan inte hålla det vita vitt särskilt länge. Idag hade jag en svart långklänning på mig och en liten vit stickad kofta runt halsen om det skulle bli kyligt. Innan jag ens hunnit få på mig kofthelvetet hade jag lyckats spilla på mig. Tre munsbitar på en... Åhhh. Jag kommer inte på vad frukten heter. Bollstopp i hjärnan. Det är en sådan slät persika. Jaja, skitsamna. Ärmarna blev iallafall prickiga av fruktsaft. Det är ta mig tusan bra jobbat att söla ner sig innan plagget är på.

Here we go

Kategori:

Trots skapligt väder så måste ju sysslorna i hemmet ändå göras. Tvätten tvättar sig inte själv, tyvärr. Bra ändå att ha något att pyssla med när jag inte har något inplanerat. Tankarna borrar sig djupt utan stimulans. Imorgon MÅSTE jag ta mig för något. Måste orka göra saker själv. Lära mig att vara ensam. Det är svårt. Jättesvårt. Idag är jag tacksam för att jag har en balkong. Jag hade kanske varit ännu mer tacksam om jag hade haft råd att inreda den lika fint som förra året men ändå. Jag HAR en som jag kan sitta på när jag vill. Det är bra.

Finväder

Kategori:

..med lek i parken, fika, stödvila och speedway! Får jag fler liknande dagar i mitt liv ska jag inte klaga. Jo, det kommer jag ju men. Still! Det har varit en dag som hjälpt mitt brustna hjärta att klappa vidare. Idag är jag tacksam för att jag har fina killkompisar som tar hand om mig på bästa sätt! ..och solen!

Överlevnad

Kategori:

Jag tror jag har lagt en hörnbit i pusslet idag. Ja, livspusslet alltså. Tror det är tre bitar nu i 2000-bitarspusslet. Heja mig!
 
Som ett led i att hitta tillbaka till mig själv och bli den gamla vanliga (eller kanske lite bättre) Jempa igen ska jag från och med idag skriva MINST en sak som jag är tacksam över i min vardag.
 
Idag är jag tacksam för ett välbehövligt samtal med en vän!
 
...och solen!

Abstinens

Kategori:

Trodde nog inte att jag skulle känna så här men.. Jag har abstinens. Fotbollsmorsa-abstinens. Det var länge sedan jag fick se lillskruttan kicka boll och jag saknar't.

14/7

Kategori:

Den 14:e varje månad gör det lite extra ont. Fortfarande.

Ibland blir det inte..

Kategori:

..som man tänkt sig! Idag har jag haft träningskläderna på mig hela dagen men har liksom inte kommit iväg. Drog iväg och handlade och när jag kom hem började det bli lunchdags (frukost för vissa) och sedan satte jag en deg till Gå-bort-presenten ikväll. Nu är klockan redan 15:30 och det är en jäsning kvar. Jorååsåatt!

Sommaren är kort

Kategori:

..den nästan regnar bort! Men det finns tydligen ingen hejd på mitt unnande och göttande. Igår träffade jag två fina vänner på nya favorithängarstället Ardor. Regnet öste ner när vi kom men luften var ljum. Vi satt på uteserveringen och jag kunde inte motstå räkorna. När de andra gick hem till sina män gick jag hem till min gura. Jag tänkte att jag skulle ta upp spelandet lite igen. DET LÄT SKIT! Men skam den som ger sig! Ikväll ska jag på grillkväll och vara det 5-hjulet. Närå, jag är superglad för att jag får hänga med och vara en del i gemenskapen. Men innan jag börjar unna mig och göttar mig idag så ska det tränas!

Thank U!

Kategori:

Tråkvädret fortsätter men igår fick vi lite uppehåll en stund. Då passade jag på att åka till lådvinsträsket och hälsa på min kära, saknade syster med familj. Luftmadrassen, Alida, baugetter och en flarra rosé togs med. Det bjöds på grillat kvällen till ära. Fint kalvkött som nästan smälte i munnen ihop med färskpotatis och tzatziki. Ibland är inte livet bara piss och vademecum.

På tal om val

Kategori:

Jag valde att göra baugetter idag. Dessa snygga rackare var mitt bidrag till grillkvällen hos syster och familj!

Att göra val

Kategori:

Att göra rätt val är ibland väldigt svårt. Det jag (eller du) tycker är rätt kanske ingen annan håller med om. Det gör inget. Vi kan ha olika åsikter om det mycket så långe det inte kränker någon. Eller förresten. Vi pratade om på jobbet för ett tag en hur förbannat lätt "den vanliga svennebananen" kränks. Tror det var Robert Ashberg som skrev i en kolumn för ett tag sedan att snart känner sig svensken kränkt om han blir biten av en mygga. Så klockrent!
 
Nu blev det visst lite off topic men tillbaka till valen. Alida har fått ett erbjudande om att åka med sitt förra fotbollslag till Danmark för att inta målet. Hon har aldrig någonsin varit bara målvakt men har ändå varit skaplig är hon väl hoppat in där mellan stolparna. Nu är det dock ett par år sedan. Hon tackade ja till erbjudandet mot min vilja. Men vem är jag att välja åt henne vad som är rätt och fel? Det är inte det att jag inte vill att hon ska ha kul men det hände så mycket konstigheter när hon slutade i det där laget. Hon har dessutom inte haft det allt för lätt i det nuvarande laget heller men på sista tiden her det gått väldigt bra för henne och jag oroar mig för att det ska bli fel när serien startar. Den som lider får se.
 
I höst börjar hon på elitfotbollsgymnasiet i Linköping. Hon är en talang. Det vet jag. Dock gör hon ofta fel val (enligt mig) när det gäller mat, sömn och träning. Därför kommer det nog bli svårt för henne att nå toppen. Jag försöker prata med henne om de här grejerna men jag känner ändå att det är hennes val. Det är hennes eget ansvar om hon ska bli bäst eller inte. Att åka med "rivalerna" på Cup kanske inte är ett bra val om man vill vara med i startelvan i division 3. Men. Igen. Det är ett val som hon gör och jag hoppas att det blir rätt för henne.
 
Det är bara att hoppas att tränarna inte tänker att Alida är en mygga som bits och att de därmed slipper att känna sig kränkta.

Regnar vidare

Kategori:

Det regnar vidare på min semester. Igår drack jag lite baileys för att göra det hela lite roligare. Ja, nu blir man ju inte så uppkäftig på det men det var iallafall lite gott. På kvällen kollade jag och Alida den gamla klassikern A fish called Wanda. Den var inte lika rolig som för 20 år sedan men både jag och ungen tyckte att den var lite småmysig.

Tips från coachen?

Kategori: Livet

Jag har en vännina som skriver så klokt ibland. Eller faktiskt för det mesta! Tänkte att ni skulle få läsa hennes senaste tankar om fejjan..
 
 
 

Skitväder och dää!

Kategori:

Vad hittar man på en regnig dag? Typ nada. Har tvättat lite, surfar sista minuten-resor som jag ändå inte har råd med och kollat på TV. Dag-TV är inte så bra. Imorgon ska nog våldgästa min syster och hennes altan. Om hon är hemma vill säga :)

Herrejösses

Kategori:

När jag dök in i spinningsalen så blev jag varse om att det lilla passet var hela 75 minuter långt. Jag som brukar vara halvdöd efter 45 minuter.. Jaja, no return och det var bara att ta i. Jag lyckades låta bli att ramla av cykelhelvetet men var tametusan inte torr på en enda fläck efter. Nu blir det sängen och hålla tummarna för att det blir en skaplig dag imorgon. Både väder och mående :)

Äntligen..

Kategori:

Japp. Idag, alldeles snart ska den här tjöckisen köra spinning! Jag kommer antagligen vara lika utmattad som en jagad räv när jag är klar. Det är nära på en månad sedan sist. Halsont, Peace and love och halsont igen har liksom satt stopp. Jag passade på att boka in mig på Body Pump imorgon och spinning igen på torsdag och fredag. Ja nu jävlar ska jag komma tillbaka. Alida har dragit på grillkväll men jag var tvungen att ta hand om köttfärsen jag aldrig tillagade igår och när jag ändå höll på att styra i köket så stekte jag lite kantareller från förra året och den delen som blev kvar av Alidas fläskfilé.

Det är ju så olika det där.

Kategori:

Jag har under min livskris upptäckt saker som jag kanske aldrig annars hade lagt märke till. Det är ju bra, tror jag. Kanske kommer det göra mig till en starkare och godare person. Vartefter. Nu är jag varken så stark eller god. Det finns nog de som tycker att jag varit elak. Det tycker såklart inte jag att jag har men visst kan jag ha gett utryck för känslor som inte fallit alla i smaken. Hur eller hur. I det där svarta hålet som haft hala väggar och ingen stege har jag hittat ett par bra grepp i cementen. Jag är på väg upp men än så länge är bara nästippen över vattenytan så jag vågar verkligen inte ropa hej än.

En regnig dag..

Kategori:

..har spenderats på ballen. Värme är det ju som tur är. Jag fick lite kaffebesök och det var nice. Titta vad kaffekompisen hade med sig..

..och dagarna vi minns

Kategori: Livet

I fredags satt jag här hemma i soffan och försökte få tag i någon som skulle gå på Munken in the park framåt kvällen. De flesta skulle antingen jobba tidigt dagen efter, vara på sina lantställen eller bara slappa och gå på lördagen istället. Vips och grejer så skriver en gammal gymniekompis på sin fejja att han är så himla uttråkad. Kom hit skrev jag och det gjorde han. Vi vred tillbaka tiden cirka 19 år och hade en jättetrevlig kväll på ballen, munken och ballen igen.
 
Dagen efter var en ganska seg historia. Egentligen skulle jag på skärgårsfest men den blev inställd på grund av det osäkra vädret. Alltså hade jag inga planer all over again. Men när jag låg där i soffan och tyckte lite synd om mig själv så blev jag räddad ur tristessen genom att bli medbjuden till Ardors uteservering. Ett ställe som kommer få fler besök av Cederlundskan. Det blev en riktigt trevlans kväll med tokbra räkor, ett glas rosé och ett par öl.
 

Semäästär och dää

Kategori: Livet

Ledig och rastlös. Och ont i halsen igen! Jag har inte tränat på TRE veckor och jag vill verkligen komma tillbaka till träningen snart. Jag vet att jag mår bättre av det och därför är det extra skit. För som sagt mår jag inte smultrontårta precis. Måste bli lite bättre på att hälsa på vänner. På tal om vänner så läste jag ett jättegulligt citat på fejjan idag som någon lagt ut..
 
Att vara vänner är att längta, önska, gräla, gråta och skratta i gemenskap!
 
Jag var och hälsade på mina fina päron i Tyrislöt under dagen. Tyvärr tog jag med mig molnen dit så något bad eller sol blev det inte för den hära semestertjejen. Däremot blev jag bjuden på middag på Båtsholms pensionat. Vi fick även se en liten älg som stod och mumsade på ett träd nära vägen.
 
Nu på kvällen har jag tillbringat den mesta tiden på ballen med en god bok, ett glas vin och en hostande tourettsgranne (hon va ju med utan brevid). Ett litet avbrott blev det när jag var och tittade till Alida som ska sova på en trappa för att få biljetter till Justin Bieber som kommer till Sverige på min födelsedag. I april alltså. Den 22 för att vara exakt. Tur för tjejen att hon hade sålt lite jordgubbar och fått stålars. Mamin har nämligen bränt hela semesterkssan på festival!

P & L (part 5-sista)

Kategori: Livet

På lördagsförmiddagen så skjutsade den äldre av de två tjejerna ut den yngre ur tältet relativt tidigt. Det var nämligen dags för en förberedande packning. Då Rihanna skulle hålla på och spela ända fram till 02:00 så kände de att det var bäst att ha det mesta gjort inför söndagens hemfärd. Precis när de började bli klara fick de höra att den flickan som den yngre hade kollat Kent med var sjuk. Flickan fick komma till sjukvårdstältet där hon fick vätseersättning och vila i väntan på hennes föräldrar.
 
Tjejerna kollade Hoffmaestro, Skrillex och höjdpunkten Rihanna. Alla tre gjorde superbra föresällningar och vädret var med dem hela dagen. De hade trots trötthet väligt svårt att sova den natten. Alla verkade vara inställda på superparty och de stackars tjejerna som skulle upp och packa klart och bege sig hemåt relativt tidigt var det ingen som skänkte en tanke. Den sista partyrösten släcktes ungefär vid 06:30 och tjejernas klocka stod på 08:15. Efter lite kaffe upprepades proceduren med yngre ut ur tältet. Hon fick dock sova på en filt ett tag medan den äldre packade ihop tält och packning.
 
 
 
Det såg ganska grisigt ut på campingn när de två stegade ut från området.
 
 
De hade tur på vägen hem och fick sittplats hela sträckan. Den äldre lyckades nästan somna till en stund.
 
 
 
 

Brustet hjärta.se

Kategori: Livet

Livet är som en bergochdalbana för de flesta. I know that. Jag har faktiskt mått ganska bra (allt är ju relativt men jag vill inte längre hänga mig i duschslangen) i ett par veckor och det är jag tacksam för. Just idag har jag haft en liten svacka och jag ältar galen igen. Runt runt går orden i hjärnan att jag inte duger och känslan av ensamhet är så stor. Det trycker över brötet och jag vet att jag inte kommer kunna sova redan innan jag försöker. Vad gör man då om man är en lösningsfokuserad person som jag? -Jo, man bakar scones, drömmar och pannacotta som ingen kommer äta av.

Imorgon är en annan dag och då kommer sista och avslutande delen av sagan om tjejerna på Peace & Love. Nu sorgsna sånger och cider!

Pics till part 4

Kategori: Livet

P & L (part 4)

Kategori: Livet

Fredag
 
På fredagsförmiddagen räddade tjejerna ett tält från att blåsa ner. De tog hjälp av ytterligare tältgrannar och bankade ner ett par tältpinnar hårt, hårt i marken. Tältet som höll på att blåsa sönder ägdes av några hårt partajande flickor i 17-årsåldern. Det tjejerna hörde flickorna prata om genom tältduken passar sig inte i denna saga. När denna insats var gjord belönades den yngre av de två med nachos i tältet.
 
Rebecca och Fiona är två svenska DJ´s som levererade svängig dansblipp-blopp och den yngre tyckte detta var bra. Den äldres intresse var relativt svalt men hon lyckades locka med den yngre till ett öltält så hon kunde få sig en liten cider och samtidigt kolla på storbildsskärmen som var bredvid scenen. Lite trumpen gick den yngre med på detta. Därefter var det dags för musik från en annan tid. Tjejerna upplevde att Nationalteatern var aningens oengagerade på scenen men det tyckte ändå de var värda att se. När livet är en fest kom så kände även den yngre igen en sång. Tjejerna fick traska väldans mycket denna fredag då några konserter hölls på ena sidan av festivalområdet och några på den andra sidan. Efter nationalteatern var det dags för Di Leva som drack ur sin vattenkanna och älskade kosmos och kärleken. När han drog av Vem ska jag tro på gungade hela Borlänge. Efter Di Leva var det Krunegård och han var älskad. Tjejerna fick dock bara se en snutt av konserten då de prioriterade att se Billy Idol på den stora scenen. Billy var het. Inte som person utan som musikakt. Det kunde både den yngre och den äldre hålla med om. När Billy slutade ville den yngre börja köa för att kunna stå längst fram när Kent började sin efterlängtade spelning. Det ville inte den äldre. Hon frös och valde att gå hem en stund. Väl hemma drack hon en cider och tittade på grannens tält som nu hade rasat. Hon bytte även sina stövlar till ett par tennisskor då de stackars fötterna börjat värka. Det skulle visa sig vara ett dåligt val..
 
Samtidigt som Kent började spela kom regnet. Himmlen hade öppnat sig och tömde sina moln på vatten så den äldre införskaffade en regnponcho och satt sig under ett träd och diggade i sin ensamhet. Den yngre hade lyckats att ta sig längst fram ihop med en kompis från hemstaden. Det var två nöjda tjejer som kröp in i det lilla tältet för att sova.
 
(bilder kommer i nästa inlägg)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

P & L (part3)

Kategori: Livet

Torsdag
 
Tjejerna tillbringade dagen på campingen men de gick i god tid till Eldkvarns scen så de skulle få en bra plats. Petter stod och hängde bredvid scenen och förhoppningen att han skulle komma in och dra av Logiskt tillsammans med Plura gick om intet. Dock fick tjejerna en bra bild på Plura i sitt esse. Hittintills det bästa framträdandet tyckte den äldre av de två.
 
Efter Eldkvarn lyssnade tjejerna till Laleh som var på kärlekshumör och Den Svenska Björnstammen som var på bushumör! Kvällen avslutades med en riktigt häftig spelning av Veronica Maggio som dagen till ära hade två gästartister med sig. Petter som nobbade Eldkvarn kom in och rev av en låt ihop med Daniel Adam Ray. Coolt tyckte tjejena och detta framträdande blev den yngres favorit.

P & L (part 2)

Kategori: Livet

Onsdag
 
Tjejerna vaknade till solens värmande strålar efter en riktigt kall natt. Stormköket drogs igång av den yngre så den lite äldre kunde få avnjuta sitt morgonkaffe. Det blev kräm, baugette och baconost på tub till frukost men även en obehagflig upptäkt. Någon hade varit inne i förtältet och stulit en prickig stövel och ett knäckebröldspaket. Efter frukosten vandrade de två tillbaka till köpcentrumet för att ladda telefonerna och handla ytterligare förnödenheter och på vägen tillbaka hittades den prickiga stöveln vid ett camp några tält från tjejerna.
 
 
Första musikakten för dagen var Timbaktu och tjejerna trodde inte att det var sant att de faktiskt var på plats. Det var lite hopp och lite studs och lite nypande i armen för att de skulle fatta. Efter Timbaktu satte sig tjerna i solen för att få en bra plats till nästa band, Rise Against. När de spelade Hero of war sjöng hela publiken med och det var en magisk stämning. Magnus Uggla och Roxette var också bra och de två tjejrna förundrades över hur lik Marie Fredriksson var den Finska tanten som brukar härja på deras hemstads gator. Den äldre av de två tyckte att Lasse Winnerbäcks framträdande och solen var det bästa för dagen.
 
Eftersom batterierna till telefonen tog slut lika fort som smör smälter i solsken så fick de två tjejrna inte med allt de ville på bild.

Peace and Love (part 1)

Kategori: Livet

Sagan börjar med att två tjejer (en ung och en lite äldre) tar på sig sina tunga ryggsäckar, drar sin vällastade pirra och börjar med förväntansfulla steg sin promenad mot tågstationen. Det är varmt och kallt omvartannat och halva resan görs stående. Den yngre flickan leker ännu yngre för att den äldre inte vill betala fullpris. Inga frågor ställds och det var bara boom, boom, catching! 700 kronor sparas.
 
 
När resan nådde sin slutdestination var de förväntanfulla tjejerna ännu mer förväntanfulla och faktiskt lite nervösa. Det tält de hade med sig slogs upp förvånandsvärt lätt och när sista tältpinnen satt fast välkomnade resans mål; Borlänge tjejerna med att öppna sin himmel. Det var inte bara regn som kom utan även blixt och dunder av guds nåde. Några stackars tillresta fick tillbringa sin första (eller andra) dag på sjukhus då de blev träffade av välkomnandet. Tjejerna gick i duggregn till stadens köpcentrum och köpte en presenning för att hålla sig torra. De köpte även en hink som skulle agera kylskåp under veckans äventyr.
 
 
Första kvällen var det inga band som tjejerna ville se men de begav sig ändå till festivalområdet fär att reka inför onsdages fullsmockade schema. Den äldre av tjejerna lekte Elvis en stund och när det var avklarat kollade de när en av de stora scenerna blev klar..