Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Trötter

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Igår var det after work med rekordmånga arbetskollegor. Det var så trevligt så jag hann inte ens reflektera över hur många glas vin det slank ner. Tur att jag hade lunchtränat så jag kunde få önna mä lite. Jag höll nere kalorierna genom att beställa en plocktallrik istället för den vanliga Wallenbergaren med 3000 liter skirat smör och potatismos. Det var ett bra val men vad gör det när man dricker upp en massa kalorier istället. 
 
Idag lunchade vi på thaibuffé och jag kan knappt hejda mig när det finns obegränsat med gottigheter. Jag åt och åt och åt. Jag gick och tog om fast jag egentligen var mätt, drack Zingo till maten och har nu, lagom till eftermiddagskaffet, antagligen redan ätit upp alla dagens kalorier. Smart?
 
Bjuppar på en liten bild från det riktiga Thailand..
 
 
CIMG3604
 
massamanAl
 
Idag har jag träningsfritt men imorgon är det dags igen. Och på fredag. Undrar om man ska klämma in ett femte pass den här veckan? Skulle nog behövas efter alla flytande kalorier jag har fått i mig.
 
 

Ibland så!

Kategori: Livet

Fick med mig bästaste dottern på storhandling efter träning och bad! Så mysigt och skönt att slippa handla själv. Nu var det som en fröjd att handla (nästan). Klockan närmar sig 21:00 och jag är fortfarande mätt från lunchen. Det är ju sjukt. Jag är som en jädra slasktratt. Mättheten infinner sig liksom låååångt efter jag har ätit så ifall det hade funnits en hel ko hade jag säkert slukat den. Nu var det en gyrossallad och ingen ko, men ändå. Den slukades hel. God var den också. Lite för god eftersom jag fortfarande är mätt som efter värsta julbordet.

Undrar

Kategori: Livet

Ibland undrar jag lite vad jag ska bli när jag blir stor? Sedan kommer jag på att det var alldeles för länge sedan jag blev stor (både till kropp och själ). Men hallå? Jag vill ju göra något meningsfullt. Samtidigt som jag vill ha en bra lön (eller iallafall vettig) så jag slipper vända på varje krona och känna ångest så fort jag gör något utöver budget. För 9 år sedan (innan jag hade lagt 4 år på studier) tjänade jag 2000 kronor mer än nu.. Hmm?!
 
Det var inte meningen att bli ett bittert inlägg men det känns så hopplöst nu när det är lönerevisionstider och allt. Måste ta mig tusan se till att antingen få upp min lön rejält eller söka (och helst få) ett annat jobb fortast möjligt. 
 
Det är elevfritt på skolan hela veckan och oj vad skönt det är att äntligen hinna med lite pappersgöra. Jag har en hel del liggandes i små högar. 
 
Ikväll är det som sagt lite träning men sedan ska det slappas hela kvällen. Jag tror jag ska se Jonas Gardells serie Torka aldrig tårar utan handskar ikväll. Alla som sett den säger att den är så bra. 

Invägning

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Idag blev det lite minus på vågen igen. Det trodde jag inte efter en vecka med bara två träningspass. Heja mig! När jag vaknade hade jag ett nysanfall deluxe men nu såhär 20 minuter efter uppvaknandet känns det ganska ok igen. Det får bli träning ikväll. Imorgon hoppas jag kunna ge mig iväg och kötta lite på lunchen.

Karma

Kategori: Livet

Alida och jag har fyllt på våra karmakonton ikväll. Vi såg en kvinna som stod och höll på att fippla med sin mobiltelefon och när vi tittade lite närmare såg vi att det rann ganska mycket blod från pannan på henne. Alida fiskade upp ett par shorts från sin väska så vi kunde lägga lite tryck på såret och jag lånade kvinnans telefon och ringde hennes man. Jag klappade på henne tills hennes man kom. Vi har nog gjort en liten påfyllning på kontot men kvinnan berättade att flera hade sett henne ramla och flera hade sett henne stå och blöda men ingen, ingen ingrep eller frågade hur det var med henne. Jag hoppas att deras karmakonton hamnar på tokminus!

Trött men glad

Kategori: Livet

Åh vad jag är glad att jag tog beslutet att gå på party igår. Det var en riktigt rolig kväll med massor med dans i klackers. Tanten var (som vanligt) smart och hade conversen med sig i handväskan. Det gjorde vägen hem så mycket skönare. Om man tänker rent ekonomiskt så var det kanske inget bra beslut att köra en all in-kväll men jag gör strutsen och vägrar tänka på det. Jag behövde verkligen en partykväll med härliga människor. Tack för de mysiga danserna. Både de fartiga och lugna.

Träningen..

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

..har fått vika på foten. Jag vaknade med snuva igår och kände mig tjock i halsen. Typiskt då jag verkligen, verkligen behövde motionera bort en del av de fem miljarder kalorier jag hade tryckt i mig dagen innan. Idag känner jag mig inte heller helt hundra trots 9 timmars sömn. Ingen träning idag heller alltså! Nästa vecka tänkte jag höra en stark comeback.

Enoteket

Kategori: Livet

Så heter ett ställe i stan som är värt att besöka. Lite meckigt är det med vinkort och taggar men ändå riktigt trevligt. De har bra urval från billigt till dyrt. Jag tog en pizza, hoppade över vinkortet och körde på husets vin. Så här funkar det: när du blir tilldelad ett bord får du även en liten manick som du ska ha med dig när du beställer din mat i kassan. På manicken registreras dina köp som du gör i kassan eller baren under kvällen. Det går även att köpa och ladda ett vinkort så du kan provsmaka massvis med olika sorters viner från de vinkylar som finns. Det ska jag prova nästa gång jag går dit eller när min budget är lite högre. Jag och mina fina tjejer var där på en enkel AW och då är jag inte beredd att spendera så mycket cash. Gott var det hur eller hur. Jag stoppar huvudet i sanden och låtsas inte om att jag säkert åt fem miljarder kalorier under kvällen. Kolla pizzan:

The värk

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

När ska värken from hell ge sig? Benen känns fortfarande som trästockar även om den värsta värken faktiskt har gått över. Jag som trodde det skulle lugna sig efter steppasset i tisdags trodde fel. Helt fel, skulle det visa sig. Igår kunde jag knappt gå normalt ens på plan mark. Är det så här det är och vara gammal? Jag ska vila benen idag men men det resulterar ju i att det bara blir 3 träningspass denna vecka. Om jag nu inte planerar in ett besök på gymmet på lördag förmiddag. Jo, det får nog bli så. Ska jag hålla på och unna mig och götta mig så krävs det 4 pass. 
 
Jag räknar ju kalorier i Shape Up och hittils har jag haft en inställning på 1400 kcal per dag men igår drog jag ner den till 1200 för jag vill ha lite snabbare resultat plus att jag nästan aldrig kommer upp i 1400. I veckodagarna. Vad hände då då? Jag drog såklart över med 144 kcal och ångesten kom krypande. Mina tonårsätstörningar sitter där i bakhuvudet och ploppar fram med jämna mellanrum. Nu ska jag kämpa för att få ett normalt förhållande till mat. Det är min gamla kropp värd. 
 
 

Fotbollsmorsan orkar inte!

Kategori: Livet

Det här med att vara fotbollsmorsa är inte alltid lätt. Fram och tillbaka, upp och ner i Sverige. Alida ska sparka boll i Linköping ikväll men jag är inte sugen på att kolla. Det tycker jag att jag har varit tydlig med för matchen idag gäller inte så mycket. Det är hennes skola JB som ska möta Östgötalaget. Ja, samma Östgötalag som hon tidigare var en del av. Nu är ungstackarn petad av någon anledning. Hon säger att hon inte bryr sig så mycket men jag märker att det svider. Hon vill veta varför hon inte får vara med längre så hon har mailat till tränarna för att få veta det. De har inte svarat. Det tycker jag är dåligt. Ungen vill inte tjata sig tillbaka, men hon vill veta vilka kvaliteér som tränarna tycker att hon saknar så hon kan öva på dem och bli bättre. Jaja, hur som helst får hon ju chansen att visa upp sig ikväll. Dock står det i min spåkula att JB kommer få råtorsk. Oj, vilket sidåspår.. Hur som helst så får jag jordens största dåliga samvete för att jag har bestämt mig för att inte åka och kolla ikväll. Innan klockan slår 18:00 så kommer jag säkert ha ändrat mig både en och sju gånger.
 
Hon är förresten lite konstig, det där barnet. Eller kanske snarare.. Hon påminner om mig, det där barnet. När jag var ung blev jag ofta missförstådd. Antigen var jag jätteomtyckt av lärare och tränare eller annars avskydd. Det verkar som om det har gått i arv. Vi har inget mellanläge där vi bara finns i perferin ochbara hänger med, men det ska man kanske vara glad för i längden, men jag kommer ju ihåg hur förbannat frustrerande det var när lärarna var orättvisa mot mig fast jag inte gjort något fel. Det kanske ska tilläggas att jag säkert gjorde massor med fel och det är jag säker på att Alida med gör. Men om ingen berättar vad vi ska förbättra så vet vi ju inte.. Vi har tyvärr inte utrustats med någon tankeläsningsförmåga.
 

Stackars ben

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Oh you dragon vad mina ben känns idag. Stumma som ett par trästockar är de. Undrar hur i helskotta jag ska kunna gå upp och ner på en stepbräda idag. Det måste dock göras om snyggkroppen ska ha minsta möjlighet att komma fram. Och det vill jag ju. Inte bara vill det ska bara bli så. Fast oj alltså.
 
Igår när jag satt bland alla speglar och väntade på mitt pass i gymsalen så slogs jag av hur förbannat konstig jag ser ut. Ett par relativt snygga slanka ben (om man inte kollar nära för då är de fulla med celluliter) och sedan en kropp som är som en spärrballong. Hur blev det så? Är det genetik kanske? Skulle nog hellre vara jämntjock faktiskt. Min pappa sa en gång att jag (och han) ser ut som igloo-glassar. Två pinnar som sticker fram under kroppen. Det är faan sant.
 

Livet

Kategori: Livet

Ibland blir man så förbannad på ödet! Usch och fy och allt det där. Inga ord finns för det jag fick veta ikväll. Härliga människor SKA inte få drabbas av obotliga sjukdomar. Dumma dumma ödet!

Invägning igen

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Det var som jag befarade.. Plus på vågen efter en helg med Cava, vin, O'learysbesök och McDonalds. Det är ok. Jag kör på och tänker att det ger sig såsmåningom. Idag blev det ett monsterpass på gymmet. Tanken var att det skulle bli den obligatoriska måndagsgympan. Icke! Tjejen som håller passet hade sjukskrivit sig och istället stegar en ung kille in i salen och erbjuder ett boxpass eller ett cirkelpass. Vi fyra gympatjejer bestämde oss för cirkel. Instruktören hade inte hunnit förbereda sig så vi fick slå våra små huvuden ihop och det resulterade i ett pass from hell. Jag kunde knappt gå ner i trappen efter då mina ben var som gelé. Känns gött! Hur mina stackars ben ska klara Step up imorgon vet jag inte. Kör barra!

Tidigt

Kategori: Livet

Ja, det var tidig uppgång för Cederlunds idag med. Klockan ringde 05:00 och pigg kan man kanske inte kan påstå att jag var. En balja kaffe gjorde packningen lite enklare. Det var samling för avfärd halv 7 och innan det var jag tvungen att tanka och hämta mamin i Åby. Nu sitter fotbollstjejerna och en liten skara supportrar i bussen på väg mot Gävle. Snart framme. Nu håller vi alla tummar och tår att det blir en vinst!

Uppe med tuppen

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

..men jag fick verkligen tjata galen på mig själv för att komma iväg på spinningen imorse. Först gick jag upp och försökte känna om jag inte hade lite ont någonstans eller kände mig lite förkyld. Inte det, inte!
 
Tog en kopp kaffe och började bygga upp lite ork för att överhuvudtaget orka packa väskan. Sedan kom tvekan igen. Är det inte alldeles underbart i sängen? Om jag lägger mig hinner jag sova en hel timme till. Men. Jag gick iväg och körde på trots att jag visste att jag skulle få smått panik på en tjatig intruktör. Morgonspinning passar egentligen inte mig på så sätt. Jag blir skitirriterad på någon som gapar på morgonen. Jag behöver liksom lite lugn och ro innan jag vaknar till. Jag har inga problem med att spinna och ta i stenhårt men jag hatar verkligen prat och tjat på morgonen. 
 
Hur som haver så är jag sjukt nöjd över att jag kom iväg, tog i så svetten lackade och tjänade ihop lite extra kalorier inför helgen. Jag tänkte plocka med mig träningskläderna för jag tror de har gym på hotellet. En liten timme kan jag nog hinna (läs;orka) med.

Dans igen!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Blev så himla peppad av passet Just Dance i måndags så det fick bli en repris ikväll! Så jädra roligt. Extra kul var att första låten var I wanna dance with somebody med Whitney Houston. Ni som känner mig vet ju att det är min dröm att ha hennes stora svallande afrohår. Idag klappar jag mig lite extra på axeln för att jag kom iväg till gymmet. Bara en kvart efter jag hade bokat på mig så smsade en härlig vän och undrade om jag ville dricka ett glas vin med henne. JAG SA NEJ fast jag egentligen ville och gick och svettades istället. Nu har jag svullat thaimat för knappa 600 kcal.

Gävle

Kategori: Livet

Jag åker till Gävle i helgen för att kolla min dotter och hennes suveränt duktiga lag när de ska göra upp om SM-medaljerna. De är ett av de fyra bästa bästa F16-lagen i Sverige. Det är stort. Det blir att packa gummistövlarna och regncapen..

Ajajaj

Kategori: Livet

The Huvudvärk från hell har kommit på besök. Har knapprat piller hela dagen men det hjälper föga. Nu är det kolla med ett öga och låg volym på TVn som gäller. På gränsen till ett migränanfall tror jag. Men om jag tänker på hur himla länge sedan jag hade migrän så blir jag glad. Det har säkert gått mer än ett halvår sedan sist och det är apskönt. Direkt efter jobbet träffade jag en saknad vän på bagarstugans brasseri för en mysfika. Det var härligt trots att jag fick massera mina ögonbryn under hela daten. Hon är så klok min vän och jag ska försöka ta till mig hennes tips för att läka mitt brustna hjärta.

Men hallå?!

Kategori: Livet

Jag som är en hängiven fotbollssupporter blev så besviken på Sveriges spel igår så jag gick och lade mig när andra halvlek började.. Idag ångrar jag det. Missade årets match! Helt galet är det.

Shape Up app

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag började med Resan mot snyggkroppen 2.0 för sisådär en månad sedan och jag har använt mig av träning och kaloriräkning genom en app i iPhonen som heter Shape up. Ja, det tror jag ni vet vid det här laget. Resultatet hittils är lite mer än 3 kilo ner på 4 veckor. Det är inte bara bra. Det är skitbra! Jag har varit tokslarvig i helgerna men har ändå lyckats gå ner. Jag har till exempel varit iväg på hotellhelg med frukost deluxe, varit på 40-årsfest och "vanlig" fest (med tillhörande bakisdagar). 
 
Jag fick ny energi av invägningen igår och just nu känns det inte som om jag vill fuska mer. Nu ska jag nå snyggkroppen. Bli sådär smärt som jag faktiskt vet att jag kan vara. Som jag faktiskt har varit för inte alls så länge sedan. 
 
Ikväll blir det Step och det ska bli kul. Jag älskar Step trots att det är så himla svårt. Ibland (eller faktiskt för det mesta) struntar jag i att använda armarna för som ni vet så kan jag bara inte kombinera de där två kroppsdelarna.
 
 

Skit

Kategori: Livet

Den kommande månaden skulle bli en "normal" månad ekonomiskt. Inga extra utgifter, återbetalningar av csn och försäkringskassa och kanske skulle jag haft råd att unna mig ett nytt par nya dojjor. No, nej, nähä, inte det? Denna månad ska vägskatten tydligen betalas. Och den där tv-avgiften som inte så många betalar. Jag gört. Inte helt frivilligt men jag gört. För sisådär 9 år sedan var jag hemma och var sjuk. Jag stod och pratade med min mamma i hallen som hade handlat åt mig. Vi hade öppen dörr och vips så kommer en snubbe och säger - Jag ser att du inte betalar någon tv-avgift. - Nä, svarar jag. -Det beror på att jag inte har någon tv. Min gulliga mamma ville hjälpa till med mitt bedrägeri och flikar in - Hon har faktiskt ingen tv.-Hon lånar våran! Boom, boom, smack, smack så betalar jag nu. Jag hoppas det blir en skatt så alla får betala. Det blir mer rättvist. Faktiskt.

Just dance

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Ja, så hette passet som var istället för mitt vanliga gympa-pass på gymmet. Det var kul och jobbigt. Lite svårt i början eftersom jag är en aerobics-analfabet och har svårt att röra ben och armar samtidigt. I takt. Mitt mål var att bli svettig och tanka endorfiner och det lyckades jag med. Imorgon blir det step och så minst 2 pass till resten av veckan. Vad har jag inte bestämt än. Taggad till tusen för att bli av med fler fettlager och tanka fler måbrasubstanser. Heja, heja!

Invägning

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

1.2 kilo ner trots ferre i helgen. Jag är nöjd. Nu fick jag den motivationen jag behöver för att orka. 3 kilo ner på en månad får kan väl ändå anses som bra. Jag hade tänkt ett kilo ner per vecka men jag är nöjd. Nu är det "bara" 10-12 kilo kvar till snyggkroppen. Heja mig!!

Jorå men så att..

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Vilket jädra sjukt förhållande jag har till mat. Idag när det inte har hänt så värst mycket så upptas tankarna mest på vad jag kan stoppa i mig. Liten macka, lite köttfärsås, leta i skåpet efter någon bortglömd chokladkaka. Öppnar samma skåp igen och hoppas på chips. Mest av rastlöshet liksom. Som tur är har jag inget hemma. Det var enklare när jag var rökare. Då var det det jag gjorde när jag blev rastlös. Tokrökte liksom. Är i och för sig glad att jag inte röker men jag måste hitta en strategi för att inte äta typ hela tiden. Åhhh vad jag önskar att mammas plocka och städa-gener hade gått i arv. Imorgon är det invägning. Wish me luck!

Härligt

Kategori: Livet

Var på en riktigt trevlig tillställning igår! Jag fick äntligen äta rårakor med löjligt god Kalixlöjrom och andra smarriga tillbehör. Detta tjat om rårakor kan nu upphöra till mina vänner och kollegors glädje. Löjrom är fånigt dyrt men en gång per år kan man ju önna sig en liten klick. Jag glömde såklart att fota när alla tillbehör låg på själva rakan.. Men nedan finns en bild på en i pannan och hur det såg ut på diskbänken vid tvåhugget.

Något är fel

Kategori: Livet

Jag har aldrig hävdat att jag är smart. Inte heller bäst. Inte ens så bra. Nä, något fel där uppe i i hjärnkontoret är det nog. Nästan varje dag när jag går till jobbet så får jag en känsla av att jag har glömt att ta på mig byxor. Att jag går där med jacka, tröja och bar underkropp. Det har så klart aldrig hänt och kommer nog (förhoppningsvis) aldrig hända men visst är det konstigt att känslan av det infaller. Varje gång så kollar jag ner på benen och blir nöjd/lättad sv att brallan är på. Sjukt. Jag funderar på vad det kan betyda. Är det något mitt undermedvetna vill säga eller har det bara blivit någon liten krock där uppe?

Håll i!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Har fulvägt mig fast det inte är invägningsdag förrän på måndag.. Busigt. Det var positivt. Nu stundar i och för sig en helg som kan förstöra det positiva resultatet men jag ska försöka vara ståndaktig och tänka på att jag vill komma åt snyggkroppen som gömmer sig där under lagren av fett. Återkommer på måndag om hur mycket vågen rört sig. 
 
Idag hade jag ett inbokat morgonspinningspass men eftersom jag inte kom i säng förrän en bit efter midnatt inatt så fick det vara. Nu spånar jag på om jag ska ta en sväng efter jobbet eller om det får bli imorgon eller kanske på söndag. Hör ni vilken karaktär jag har? Kommer antagligen skjuta upp det ända till på måndag då det är gympa-dags igen. Ett rejält träningspass skulle slötanten behöva i helgen om jag ska kunna våga hoppas på att resultatet står sig. 
 
 
 

Utflykt

Kategori: Livet

Direkt efter wörky blev det en utflykt till min gamla hemstad Örebro för fotbollskollande. Norrköping City spelade SM-kvartsfinal i F 16 och lyckades efter en ganska dålig match vinna med 2-1. Man skriver nog 1-2 eftersom de hade bortamatch. Hur eller hur så är de klara för slutspel i Gävle nästa helg. Gävle?! Det är svinlångt. Men såklart vill ju fotbollsmamman vara med och stötta och heja. Vi får se om det går att lösa. min ekonomi tillåter inte riktigt att fara runt så här mycket i Sverige under en och samma månad. Hoppas bara att ungen får spela lite mer än igår i slutspelet. Jag tyckte hon gjorde en bra match men jag tycker lite synd om ungen. Hon har liksom ingen fast position i laget. Hon spelar mest forward och ibland back. Igår fick hon spela på mittfältet och jag tycker som sagt att det gick bra.Tror dock hon hade kommit mer till sin rätt på topp. Men jag är stolt. Jättestolt!

Yesterday

Kategori: Livet

Jag gick till Munken och träffade bästa Jesan efter wörky igår. Det var ett tag sedan vi sågs så vi hade mycket att avhandla. Familjerna B och Z kom också dit och tanken var väl att jag och Jesan skulle sätta oss vid deras bord men vips så var 3 glas vin urdruckna och det var dags att gå hem.

Träna sig lite

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Tredje dagen på veckan och tredje träningspasset avklarat innan klockan slagit 08:00! Är mäkta stolt över mig själv och jag hoppas att jag orkar hänga i. Idag fick jag verkligen bita ihop för att inte kliva av spinningcykeln. Det var en vikarie för den vanliga instruktören (som jag också retar mig på) och hon, vikarien alltså, verkade inte fatta att klockan bara var 06:40 när passet drog igång. Hon pratade sönder hela känslan av att kötta loss. Berättade vem som sjöng vilken låt och hur bra den var och vilken grupp sångaren varit med i förut. I DONT FUCKING CARE!! Jag var där med min träningsvärk sedan stepen igår och ville bara köra på. Själva passet var riktigt bra. Faktiskt bättre än vanligt. Bra mix på stående, sittande och motstånd. Men jag fixar inte tjatter och prat så där tidigt på morgonen. Visst blev jag svettig men det var liksom som om kroppen protesterade genom att inte ta lika hårt som vanligt. Sjukt egentligen för det straffar ju bara mig själv. Tror nog att intruktören skiter i hur mycket svett det kommer ur Cederlundskan. 

Lulu

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag vet att jag har tagit upp denna kvinna förut men alltså.. Hallå i stugan. Du har fin kropp för att vara gammal (eller över 50) men det är inte classy att ha en urringning som knappt täcker vårtorna och samtidigt böja dig över kuddar och piffa. Lägg till ett par blekrosa läppar och en miljard armband på det. Jag menar inte att vara elak (eller jo, det gör jag väl) och jag vet att jag ser sju resor värre ut med all min fetma. Jag hade verkligen älskat att ha hennes kropp.. Det är det där att åldras med värdighet som jag stör mig på.

Hej vad det går!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Blev lite lätt besviken idag när jag kom till gymmet och märkte att min favvo-instruktör var sjuk. Nu gjorde det inte så mycket för passet var skitkul. Nästan lika kul som annars. Jag skrattade lite för mig själv under hela passet. Svårt, men ändå inte för svårt. Svetten rann och hjärnan blev fylld av endorfiner! Längtar till nästa step-pass. Imorgonbitti blir det spinning. Heja mig!

Early morning

Kategori: Livet

Sedan flickebarnet började skolan i grannstaden så har jag börjat gå upp lite tidigare på morgonen. Det är ganska mysigt att ha tid att slökolla Nyhetsmorgon. Det som drar ner mysigheten en aning är att jag har fått börja tjata för att det ovan nämnda flickebarn inte går upp när hon ska. De första veckorna var hon jätteduktig. Jag som är en tidshitler blir alldeles stressad inne i kroppen. Här kommer ett exempel från imorse.. Väcker barnet 06:30 (tåget går 07:15), säger till igen 06:35 och frågar om hon vill ha fil eller smörgås (mackorna är i frysen och behöver tinas). Flickan svarar fil och ligger kvar i sängen. Jag sätter mig i soffan och tänker att hon snart går upp. Plockar ändå fram flingor, tallrik och sked.. Ropar igen att flickan nog borde gå upp. 06:50 smiter hon i på toan och filen förblir orörd. När klockan är några minuter över 07 ber ungen mig att göra en macka som hon kan ta ned. Filen är fortfarande orörd. Det går ju inte eftersom smörgåsarna är frysta ( det var ju liksom därför jag frågade vad hon ville ha för frukost en halvtimme tidigare). Stressad som en fågel som kommit in genom en öppen fönsterruta frågar jag om hon inte har träning idag (eftersom hon har det varje morgon men inte är träningsklädd) hon svarar nej men kommer på att hon visst har träning men med sin klubb direkt efter skolan. Då kommer frågan om jag kan skjutsa henne men svaret blir nekande då jag redan bokat träningstid.hon suckar och börjar rafsa ihop sina grejer och försvinner mot tåget. Filen är fortfarande orörd. Hej du sköna morgon! Välkommen till Cederlunds.

Det rullar på

Kategori: Livet

Jag har haft en körig dag, men, I löve it! Skulle i och för sig uppskattat en liten fika under dagen men man kan inte få allt här i livet. Efter jobbet blev det endorfinpåfyllning på Actic. Håll i hatten gott folk.... JAG MÅR RIKTIGT BRA IDAG! Det tackar jag gympan för.

Invägning

Kategori: Livet

Nu har jag dietat med varierande resultat i 3 veckor. Första veckan 1,6 ner, andra veckan upp 0,4 och denna vecka plus-minus noll. Jag hade ju tänkt att gå ner cirka 0,5-1 kilo i veckan för att hinna nå mitt mål på utsatt tid. Hur som helst så ska jag träna galen ikväll och jag ska se till att mina kaloristaplar håller sig gröna! Goo, snyggkroppen go!!

Världens längsta dag

Kategori: Livet

Idag har nog varit världens längsta dag. Den tar liksom aldrig slut. Det kan bero på att jag vaknade klockan 8. Herregud, vad hände med sovmorgonen den här helgen. För lite vin kanske?

Träning

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag sitter i soffan efter ha ätit ett par nävar ostbågar och planerar den kommande veckans träningspass. 1+1=7?? Ungefär så logisk är min bantarhjärna. Snyggkroppen var det ju?! Hur dom helst. På måndag, alltså imorgon är det Gympa, på tisdag är det step, på onsdag morgonspinning, torsdag vila och fredag morgonspinning igen. Känns bra som tusan. Ser inte fram emot invägningen imorgon. Det är den där tiden på månaden då många går upp trots bra kosthållning men det ska göras iallafall!

Positivitet

Kategori: Livet

Mina vänner brukar, eller kanske snarare brukade, säga att de beundrar mig för att jag alltid (eller iallafall för det mesta) ser på livet med positiva ögon och att hinder är möjligheter, att man bygger väderkvarnar om det blåser och alla de där klyschorna. Sedan den 14 februari är inte det sanningen längre. Mitt jag, mig själv, mina innersta känslor och min hjärna har omkullkastats och jag känner inte igen mig själv. Jag försöker verkligen att vara mitt gamla jag men jag får kämpa så in åt helvete för att se det ljusa i livet och vardagen. Varje dag. De senaste dagarna har varit en kamp. Jag har så himla svårt att säga att jag mår skit när någon frågar. Jag kör på och hoppas att det blir bättre. Jag får köra extra hårt med träningen nästa vecka så min hjärna utsöndrar massor endorfiner för jag behöver det. Tydligen!

Jobbigt

Kategori: Livet

Dagens I-landproblem är när man vaknar tidigt en lördagsmorgon fast man egentligen får ha sovmorgon. Inser att man inte köpt mjölk så det smarriga morgonkaffet uteblir.

Ibland är det svårt

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag ska snart bege mig till mitt fjärde träningspass för veckan. Det är bra. Skitbra faktiskt. Veckans kaloriintag har också varit bra. Ja, eller iallafall ganska. Igår var det dock svårt att beräkna men jag tror jag överskred en aning. Det var den lilla bjudlunchen på restaurangskolan som förstörde min planering lite. Det var så otroligt gott och så var det efterrätt med. Inte bra. På kvällen blev jag så sugen på en kaffebaileys så jag tog en. Inte bra det heller. Nä, nu blir det skärpning hela helgen. Förhoppningsvis. Men det är så svårt att vara nyttig på helgen. Och tråkigt. Men jag ska göra mitt bästa för jag längtar efter snyggkroppen.

Undrar lite mer

Kategori: Livet

Vem tog beslutet att marknadsföra en tandkräm som är grön? Den smakar gott men, asså.. Hallå?

Undrar

Kategori: Livet

Min fundering för dagen är... Vem är det som inte tar bort de tomma toarullarna?

Here we goo

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

 
Hallå Snyggkroppen, var är du? Tro inte att du kan gömma dig för mig. Jag ska hitta dig tids nog. Känner mig motiverad, stark och självsäker. Nu kanske ja överdrev en smula för självsäker är väl det minsta jag är men jag är hoppfull iallafall. Den här veckan har jag tränat måndag, tisdag och onsdag. ÄN SÅ LÄNGE! Imorgon blir det nog också ett pass men på fredag får det nog bli vilodag. Kanske.
 
Jag är även duktig på att hålla mig till mitt bestämda antal kalorier. I veckorna. Egentligen hade det varit bra om fredag, lördag och söndag stöks ur kalendern. För kroppen i allafall men kanske inte för knoppen. På fredag ska jag hem till min syster (som förövrigt kammade hem första priset på vinlotteriet-igen) och fira mina gudbarn och det skulle bjudas på både vin och mat. Jag kanske skulle ta ett träningspass på fredag iallafall så jag får ta ett glas eller två.
 
Här kommer en svettig bild på mig från imorse. Att gå upp och köra spinning 06:40 är riktigt duktigt om jag får säga det själv. Och det får jag ju eftersom detta är min blogg. Varför den hamnade på snedden vet jag inte, men nu blev det så och jag orkar inte greja med det nu.

Jasså?

Kategori: Livet

Igår märkte jag att en kontakt tagit bort mig från Facebook. Ingen big deal, men jag undrar lite varför just jag? Nu lite bakgrund.. Det är en tjej som har problem med köttätare och jag och flera med mig har blivit lite provocerade av hennes påhopp på oss som gillar att äta kött.
 
Bara så ni vet.. Jag ogillar verkligen inte veganer elller vegetarianer. Ogillar bara att bli påhoppad för mitt val av föda.Jag har själv tänkt att försöka att inte äta kött en dag i veckan för miljöns skull.  
 
Jag och min syster har gjort lite (barnsliga) motaktioner och lagt ut bilder på facebook där vi säger att vi älskar kött. Nu till det som är konstigt. Jag blir bortttagen på facebook men inte min syster. Nu är denna person ingen som jag skulle ringa och och fika med så att hon inte är min facebookvän längre gör inte så mycket. Det var mest urskiljningen på mig och min syster som förbryllade mig. Mina köttbilder kanske var mer hemska?
 
 

Kör så det ryker

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Det var inga elever på skolan idag så jag och en kollega passade på att ta en träningslunch. 30 minuter spinning och 30 minuter core. Efter sisådär sju minuter rann svetten under luggen. När jag gick från spinningsalen in till coresalen så ser jag att instruktören ler sådär med huvudet på sne. Anar såklart oråd och ser mig i spegeln. -Hej tvättbjörn. Min mascara var all over the place som Prins Daniel sa. Imorgon blir det morgonspinning. Go Snyggkroppen, go!

Men hallå?

Kategori: Livet

Jag var och spontanklippte mig förra veckan. Jag blev nöjd men ack så jag ser ut på morgonen.. Luggen står rakt upp eller lite bakåt.Tycker jag är lite lik Charlize Theron när hon gjorde filmen Monster.. Kolla själva.
 Nu var jag tvungen att kladda lite på mitt ansikte för jag såg om möjligt ännu värre ut än Charlize på den där morgonbilden :)

Home alone

Kategori: Livet

Min lilla unge är på träningsläger med fotbollstjejerna i klassen och jag är alena. Då passar det ju bra att städa och greja här hemma. -Jo, eller hur?! Det blev varma mackor framför X-factor istället. En tvätt snurrar i och för sig men det är det enda husliga jag har gjort idag.

Gympa is Da Shit

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag var på gympa igen efter jobbet. Ni vet det där passet som jag trodde var ett "plocka-äpplenpass".. Trött som man är en måndag efter partaj så var det duktigt jobbigt! När man ser sig själv i speglarna ser man ut som en flodhäst utan taktkänsla men någonstans måste man ju börja. Snyggkroppen kommer inte av sig själv och om jag någonsin ska bli smärt och stark får jag väl se lite lustig ut ett tag. Vilken tur att jag är lite gammal och vet art det är för min egen skull jag går till gymmet. Förhoppningsvis blir kondisen och orken bättre snart. Idag tog jag en svettig bild på mig och den energiska och peppande gympaledaren.

Invägning- vecka 3

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Rubriken är väl kanske lite missvisande för jag har liksom bara dietat i 2 veckor. Men det är min 3:e vecka som börjat nu. Jaja, så länge jag vet då funkar det. Den här veckan blev det tyvärr några plushekto. Skyller på hotellfrukost och 40 årsfest (och dagen efter). För att hålla uppe modet och orken så fokuserar jag på att jag faktiskt har gått ner sedan start iallafall.