Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Vi har kul!

Kategori:

Och dricker mycket öl. Nu är det vila på väg till slottet. Update kommer sen.

Dålig update

Kategori:

Vi har det bra i Tjeckien. Ölet är gott och löjligt billigt! Och dää.

På väg!

Kategori:

Det var lite tungt att gå upp imorse. AWn med Kiki blev lite längre än väntat, men trevligt var det. Det är nästan så det ska bli lite spännande att se vad jag lyckades packa ner i natt. Om några timmar är vi framme i Prag. Där det skulle vara sol. Nu visar dock väderleksrapporten regn och kallt men de kan ju ha fel. Heja jobbresa!

So few hours

Kategori:

Ibland sätter jag mig i klistret för att jag lat av naturen. Inte när det gäller jobb och så men jag vinner nog VM i att skjuta upp grejer som inte är då kuliga. Typ växla pengar till resan som är imorgon. Färga håret. Raka benen. STÄDA. Och tvätta. Idag ska jag alltså hinna med allt det där plus packning och aw med Kiki. På ett sätt var det kanske bra att IFK vägrade trycka på övergångsknappen så jag slapp titta på fotboll ikväll.

Svårt

Kategori:

Det är ju en himla tur att min bil är liten. Otur att den inte har servostyrning. Det var skitsvårt att komma in i min lilla parkeringsruta idag då min garagegranne tydligen bytt upp sig. Som tur var så stod inte den stora familjevanen på sin sin plats rakt över min plats så att jag kunde backa och hamna rakt framför rutan. Hur det ska bli när vaken står där törs jag inte ens tänka på.

Firat!

Kategori:

Idag har vi varit på kalas! Ett bra sådant. Vi fick montera våra egna räkmackor och köttbullemackor. Mycket godare än massa kakor och skit. Jag var lite sugen på tårta men så här i efterhand är jag tacksam för att det inte fanns någon. Och så gick jag och Alida våra födelsedagspresenter. Och herrejösses vad snäll jag måste vara som gick så himla fina presanger! Min mami fyller på lördag så vi firade henne med. Hon fick en dag eller kväll med sina döttrar. En present hon blev väldigt glad för.

Skönt

Kategori:

Nu har Barbro fått på sig sommarskorna. Hur länge vinterdojjorna kommer ligga kvar i bagaget ska bli spännande att se. Jag kanske får ta i med min argaste röst för att jag ska lyssna!

Födelsedagar och dää

Kategori:

Igår fyllde jag 39 och idag fyller Alida 17! Det innebär alltså att vi blir 40 och 18 nästa år. Det är stort! Jättestort. Vi firade oss med kebab ikväll. Det var vi värda. Grattis till oss och dää. Jag var och körde ett roligt step-pass med världens bästa instruktör Ullis. Hon får vara med på bild idag bara för att hon är så bra.

ARRRRGGGG

Kategori: Livet

Usch och fy och allt det där! Jag blev så jädra arg idag så jag nästan började tjuta. Här kommer anledningen..
 
Alida beslutade sig för, som jag har skrivit förut, att byta klubb. Oturligt nog gjorde hon det fyra dagar efter jag hade betalat medlemsavgiften på 1850 kronor. Pengar som vi nu har försökt att få tillbaka. Det ter sig klippt omöjligt. Det skylls på det ena och det andra och den ena förklaringen är värre och dummare än den andra. Andra tjejer som har spelat i föreningen och hämtat ut kläder och så vidare, men hunnit sluta innan någon avgift betalats in har inte jagats med blåslampa för att de ska betala in något. Orättvist så det förslår alltså.
 
Men nu till det värsta! Jag fick idag veta att Alidas övergång till den nya klubben inte är klar, vilket i sin tur innebär att hon kanske missar seriepremiären i sin nya klubb. IFK har inte tryckt på övergångsknappen för att de anser att vi har skulder till föreningen! Skulder? Vi som har betalat 1850 kronor?! Alida beställde ett par skor för 500 kronor innan hon slutade. Dock har vi väntat med att hämta ut (samt betala) dem tills vi har fått ett definitivt svar på om pengarna skulle återbetalas eller inte. Ingen har brytt sig om att höra av sig till mig eller Alida och upplysa om detta heller!?
 
Att jag vet att de (ursäkta språket:svinen) som sitter i styrelsen har haft öråd om vi ska få tillbaka pengarna eller ej känns också fel. Och orättvist. Jag är så heligt förbannat så jag faktsikt inte vet vart jag ska ta vägen.
 
Nu har jag dragit iväg ett mail för att få svar på varför vi behandlas annorlunda. Jag hoppas på svar, men det är väl inte troligt.
 
Hur som helst är inte sista ordet sagt ännu!

Måndag

Kategori: Livet

Helgen har sprungit på med värsta stormstegen. Trots att jag har jobbat några timmar under både lördagen och söndagen så har jag faktiskt fått en del gjort. Inte fullt så mycket som jag hade hoppats på men man (jag, alltså) får vara glad för det lilla. Jag har exempelvis fått upp balkonggardinerna igen. Bundit, knytit och styrt så att det borde klara nästa storm. Det återstår dock att se. Jag har även planterat om några av mina chiliplantor. Jag hade planterat mera om jag bara hade haft fler krukor. Balkongen är redo att inredas efter en del städ och fix. Jag måste bara inhandla det som ska stå där.
 
Jag behöver som jag har sagt en oas i sommar eftersom jag ska jobba större delen av den. Varför jobba, undrar ni. Jo. Jag har fått ett nytt jobb! Fyllda 39 ska jag nu klättra ett steg på karriärsstegen och det känns superkul. Men ack så pirrigt. Så. Därför är det extra viktigt att min balle blir en fin balle där jag kan hänga, läsa böcker och dricka mittiveckan-vin.
 
Jag har även varit och handlat en födelsedagspresent till min underbara dotter som fyller år imorgon. HELA 17 år! Jag tycker det är smått otroligt att hon redan är så himla stor. Min underbara, fina, roliga och knäppa unge.
 
Nu hoppas jag på att min blogg-app kommer igång igen så jag slipper skriva från datorn. Det blir så himla meckigt att föra över bilder och dää. Så därför blir det lite bildfritt tills det kommer igång. Dator förresten? Min rosa lilla skönhet har i det närmaste gett upp. Jag får nog önska mig en dator av mig själv när jag har bytt jobb. Och en plattång. Och en jobbväska. 
 
 

Dör lite

Kategori: Livet

Den här gången på grund av för mycket mat. Men asså, hur är det möjligt att bli så mätt så man kan inte kan sitta upprätt? Det är helt sjukt att jag inte har några begränsningar. Jag kan ju knappt djupandas så illa är det. Jag träffade mina förre detta kommun-kollegor på favvo-haket enjoy och där blev det burgare och rosé. Sedan kom det in en tryffel on the house som jag bara var tvungen att trycka ner i systemet. Tydligen. Jag blir lite trött på mig (och är nog värd en utskällning egentligen) för att jag har hållt igen hela dagen och varit duktig och sedan brakar allt samman framåt kvällen. Tur i oturen att jag körde spinning innan jobbet i morse iallafall. Och så var det trevligt också. Väldigt trevligt. Imorgon blir det wörky på mitt gamla jobb. Och på söndag med. Inte helfestligt kanske, men väldigt bra.

Rättar lite

Kategori: Livet

Asså, jag har druckit tusentals glas vin hela året. Vad jag menar är såklart att jag druckit ROSÉ för första gången den här säsongen. Gör om och gör rätt. Bara så där.

Vår!

Kategori: Livet

Nu är det vår på riktigt. Är det för att solen skiner? Eller för att det är ljust klockan åtta på kvällen? Nä, det är vår för att Cederlundskan har druckit sitt första (och andra) glas vin för denna säsong. Att jag fick göra min premiär med min kompis Jesan gjorde dagen än mer speciell. Åh, vad jag gillar den där flickan. Hon är som en yngre, snyggare och lite klokare spegelbild av mig själv. Eller kanske inte spegelbild, men herrejösses, vad lika vi är i våra beteenden ibland. Hur som helst var det en mysig, regelrätt aw. En sådan där man ses direkt efter jobbet och är hemma innan 19:45. Perfekt. I löv it.

Ibland går det undan

Kategori: Livet

Min fina vän och tillika bloggkollega Kiki skrev en kommentar på förra inlägget och frågade om jag brukar ha svårt att låta bli att förlova mig. Jag garvade så jag tjöt när jag läste! Tänk om det vore så? "Jo, nu serru, ska jag försöka låta bli att sätta ringen på ditt finger och säga att jag älskar dig osv". Så kan det bli när man är lite för snabb på tangenterna.
 
Det har blåst halv storm idag så när jag körde hem efter lunchträningen såg jag mina fina balle-gardiner stå rakt ut i vinden. Hmm?! Vet i sjutton hur jag ska lösa duvproblemet nu om jag inte vindsäkrar mina gardiner. Jag fick ett tips om att sätta upp spikar på räcket men det kommer inte hjälpa, för de asen flyger bara över räcket och sätter sig på mattan iallafall.
 
Ikväll ska jag träffa Jesan. Det ser jag fram emot och jag tror den här dagen blir lika bra som den igår. Och så ska jag laga köttfärsgratäng från ICAs matkasse. Och kanske komma ihåg att ta en bild. Heja och allt det där! 
 
 
 
 
 
 

Klant

Kategori: Livet

Idag när jag kom hem så luktade det kaffe i hela lägenheten. Inte så nybyggt dock. Dags att fixa sig en timer ändå kanske. Jaja. ICAs matkasse idag bjöd på pasta med kalkon, lök, vitlök, broccoli och persilja. Gott galen var det men bild glömde jag såklart. Lite glass slank ner efter maten också men det var jag faktiskt värd eftersom jag var och tränade på lunchen. Bästa mig! Imorgon blir det lunchträning igen och det känns bra. Och så ska jag försöka att inte förlova mig.

Bra dag

Kategori: Livet

Och det känns jädrigt skönt efter käftsmällsdagen igår. Idag har jag tagit första klivet mot mitt nya liv. Det känns stort, pirrigt och utmanande. Det blir en sommar utan så mycket ledigt men ändå bra. Nu blev det ännu viktigare att min balle kommer i ordning. Snabbt. Mina vänner runt om i sommarstugorna får räkna ned små helgbesök av Cederlundskan och jag hoppas på att kunna möta många av de arbetande tjejerna på sköna skaldjurs- och vinkvällar i city. Det här ska bli sen bästa sommaren även om den kommer bestå av mycket jobbande. Så dä så!

Utvecklar

Kategori: Livet

Ja, den där hälsningen som jag fick. Den gjorde mig arg, glad, förvirrad och frustrerad. Jag blir inte klok på hur livet kan vara. Hur en människa kan vara så. Han med stort H träffade min väninna och han ville verkligen veta hur jag mår. Han vill att jag ska må bra. Det var ju snällt iochförsig. Men när hon säger att jag har haft ett tufft år så säger han att det har varit jobbigt för honom med. Vilken fin vän jag har som faktiskt säger till honom att om det ska vara någon tävling om vem som har mått sämst så vinner jag med hästlängder. Jag tror faktiskt det är så. Jag blir frustrerad (och ganska arg) över att han alltid ska framhålla hur synd det är om honom i allt det här. Hon säger även till honom att han har kontrollerat det där förhållandet i alla år och att han även verkar vilja kontrollera avslutet. Det tackar jag henne för. För det är sant. Men jag blir så jädra arg på mig själv som fortfarande blir så himla påverkad av honom. Jag trodde faktiskt jag hade kommit över på andra sidan. Fan, fan, fan! Ska jag analysera mera så tror jag att sättet han gjorde slut med mig på har bidragit till den stora sorgen och att det verkar ta en hel livstid att komma vidare. Att jag fortfarande inte vet vad som gick fel. Vad som gjorde att han fick nog. Helt plötsligt. Nu mår jag dåligt. Är ledsen. Och känner mig värdelös. Igen.

Fick en hälsning

Kategori: Livet

Nu; fosterställning.

Föll för grupptrycket

Kategori: Livet

Nu har jag slukat 50 nyanser av honom. Jag blev fascinerad, förskräckt och nyfiken. Faktiskt så mycket så jag läste ut bokhelskottat på mindre än ett dygn. Det får man faktiskt säga är ett bra betyg. Nu vill jag låna nummer två av trilogin. Men asså. Boken är inget för pryda personer och Jackie Collins kan slänga dig i väggen med sitt töntiga tantsnusk. Detta är hardcore.

Lyckat

Kategori: Livet

Det blev en tokbra överraskning till syster. Vi började med lite bubbel, rödvin iochförsig käk hemma hos mig. Sedan tog vi ett stopp på Enjoy innan vi landade i konserthuset. Vi hade bästa platserna, längst fram i mitten. Jag (och tyvärr inte Mia) fick resa på mig, säga mitt namn och kasta bollar i strålkastarljuset. Syster skrattade så hon kiknade. Det var så otroligt lyckat! Det var kul att min älskade syster uppskattade sin present.
 

Überkul

Kategori: Livet

 
Imorgon är det dags att överraska syster med en sen födelsedagspresent. Jag har ju så himla svårt att hålla mig ifrån att berätta för henne vad vi ska göra så det är tur att vi arbetar på olika arbetsplatser imorgon. Jag måste nog gå upp till stan en stund på lunchen imorgon och fixa det sista.
 
 
Snygg bild på systeryster efter kick-offen i höstas va? Lite trötter kan man nog säga.
 
Nu är jag på mitt gamla jobb och jag har faktiskt (hört och häpna) gjort skäl för lönen flera gånger ikväll. Just nu är det dock ganska lugnt igen. Det blir att slänga sig i bingen direkt efter jobbet för imorgon ringer klockan tidigt, tidigt. Det är dags att köra lite morgonspinning. Det var så himla länge sedan så det ska bli spännande att se hur jobbigt det blir. Lite dålig planering har jag som vanligt då jag ska iväg på ett möte på universitetet på morgonen så jag kan inte köra hela passet men jag tyckte ändå det var värt att komma iväg. Hoppas inte att instruktören tycker jag är dum.
 
 

Benen i kors

Kategori: Livet

Linköping tur och retur blev det idag. Ett litet jobbuppdrag på systerskolan och sedan ett race på IKEA. Jag satt i min blivande soffa, gick med i Ikea family och käkade lunch. Jag inhandlade även ett par gardiner till balkongen dom ska hålla duvjävlarna borta. Tyvärr var det snyggare i min hjärna än vad det blev i verkligheten. Jaja, de får sitta några dagar medan jag funderar på om de ska få hänga kvar eller om jag ska hitta på en annan lösning gör att slippa asen.

Spricker

Kategori: Livet

Jag spricker snart! Hela jag bubblar och vill berätta den goda nyheten för hela världen men munkavlen är på. Inget får sippra ut och det är svårt, svårt, svårt. Jag hoppas på besked idag. Eller imorgon. Eller kanske innan veckan är slut. På tal om att bubbla så har jag en superhappy unge hemma som är toknöjd med sitt byte till den andra klubben. Imorgon får vi också veta om om vi får tillbaka lite stålar från IFK. Det vore ju bra då en anmälningsavgift till en träningsresa skulle varit betald typ förra veckan. Och så även en medlemsavgift. Och ett par dojjor.

Filmmåndag

Kategori: Livet

Varje år så spelar lärarna in en film om/till eleverna och visar på lärarmiddagen. Det brukar drivas rätt rejält med de naiva ungdomarna och så kommer det bli i år igen. Vi varvar scenerna med mängder med bilder från deras tre år på skolan. Ikväll har jag varit med och spelat in några scener och jag tror det kommer bli uppskattat.

Heja lördag!

Kategori: Livet

Idag mår jag lite sådär. Glad men trött! Det blev som jag skrev i förra inlägget lite naket när jag direkt efter jobbet stressade in på Arbis. Det var premiär av Burlesque, en show med dans sång och som sagt. Lite naket. Det var bra och roligt att göra något som jag normalt inte gör. Vi slank in på Harrys och dansade efter showen så idag har jag till och med lite ont i vaderna. Snart ska jag (i snöoväder) åka och kolla på mitt barn som ska spela träningsmatch med sitt nya lag mot ett kill-lag. Det ska bli spännande.

Lördagstripp

Kategori: Livet

Tur att jag har en vän som är lika pensionärsaktig som mig. Emellanåt ska jag kanske tillägga. Egentligen är ju varken hon eller jag en dag över 27. Typ. Vi var iallafall på en liten slottslunch idag och pratade om olika slott som vi skulle vilja besöka eller vilja vi hade sett. Som löken på laxen åt vi räkmacka. Nu är det jobb och ikväll blir det lite naket!

Jöbbe och dää

Kategori: Livet

Direkt efter "vanliga" jobbet idag så blir det wörky på mitt gamla jobb några timmar. Pengar är som vanligt Kung. Faktiskt så pass mycket Kung så det verkar som om the Big personalfest får stryka på foten. Vad som är bra med att jag hoppar in och jöbber lite kvällar är att de har ändrat schemat lite så man slutar 20:45 istället för 22:15 som det var förut. Asså, kvart i nio hinner man ju fortfarande med att hitta på något på kvällen. Det är bra.
 
Igår var jag och min syster och åt upp presentkorten vi fick av jobbet för att anordnat förra årets sommarfest. Det var så att säga på tiden. Därefter träffade vi några kollegor på Harrys och quizzade. Det var alldeles för svårt för oss men det var trevligt att umgås lite. 
 
Barnet mitt har bestämt sig för att byta fotbollsklubb. När man hör att en unge VILL sluta i IFK så låter det ju helt knasigt. Men. Klubbmärke är inget viktigt om man inte har kul. Och kul har den flickan inte haft den senaste tiden i IFK. Lite otur att jag (för en vecka sedan) betalade in medlemsavgiften på 1850 till klubben. Alida är ändå duktig och håller på att fixa och greja så att hon ska få tillbaka dem men det där vet man ju aldrig. Hur som helst. Jag önskar mitt barn lycka till i sin nygamla klubb och hoppas att bytet ska göra att hon hittar tillbaka till glöden och passionen igen. 
 
Söt bild :)
 

Happy

Kategori: Livet

...och tydligen lite suddig! Men fortfarande väldigt happy.

Yes!

Kategori: Livet

Nu. Äntligen är jag frisk igen. Tror jag. Lite skallebank efter en mycket orolig natt och vätskeförlust men det är det lilla. Imorgon ska jag jobba igen! Usch vad jag avsyr att vara hemma från jobbet. Det märks så mycket i lönekuvertet månaden efter. Jaja, hur som helst. Idag har jag lagat champinjonsoppa från ICAs matkasse och den var riktigt god. Passade verkligen bra med soppa så här första friska dagen med.

https://cdn2.cdnme.se/3558216/6-3/pic_515c6f53e087c34abb320110.jpg" class="image">

ICAs matkasse- igen!

Kategori: Livet

Jorå, det blev en kasse den här veckan igen. Den här veckan kom den på en tisdag på grund av påsken men det är ju skit i samma. Tur i oturen eller hur man nu säger att jag inte var så hungrig då den inte kom förrän 21:00. Idag bjöds det på korvstroganoff och matlådan till imorgon är fixad och klar. Jag åt cirkus en deciliter men det räckte för magen att bli chockad och göra uppror. Den bara skrek - Va i helvete gör du med mig? Tomt där inne ska det vara! Och så var det klart så att säga. Glömde bild och dää (på maten alltdå) men det var gott iallafall. Nu ska jag sova efter ha följt Barcelona -PSG på Aftonbladet. Det blir en rejält spännande match i returen. Alida åkte ut och kollade på matchen hos min syster som har betalkanalen den gick på men jag och min tvättmaskinsmage väntade ju på kassen och tur var ju det så här i efterhand.

Jöbbe

Kategori: Livet

Jag jobbar idag fast jag kanske inte borde. Är lite medtagen och trött av sjukan fortfarande. Fick bara i mig en liten actimell på hela dagen igår. Jag provade med en yoghurt när jag kom till jobbet men jag tror det blev för surt. Inte bra. Nu har jag ätit två frallor (utan något på) och en proviva mangodryck. Jag mår mycket bättre men jag tror jag får hoppa över den inplanerade träningen ikväll!

Fick'ett!

Kategori: Livet

Igårkväll började jag må illa. Sedan var det som att öppna en kran. Det har varit svårt att sova inatt då jag har mått så himla illa. Nu ligger jag i soffan och har sådär feberont i kroppen. Konstigt nog är jag kaffesugen med. Vet inte om jag törs.