Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Fulvägt

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag har fulvägt mig idag och det var inget roligt. Jag har GÅTT UPP trots att jag följt dieten stenhårt plus gjort av med extra kalorier i slalombacken. Kroppen kanske tycker att det är dags att komma igång att träna lite hårdare nu. Jag har ju varit väldigt begränsad i min träning under dieten. Nästa vecka ska jag gå till gymmet och köra 3 tuffa pass. Minst! Så jädra skönt det ska bli. Jag har några dagar på mig att fundera på vilken väg snyggkroppsresan ska gå nu. GI, LCHF eller kanske Shape Up igen. Jag har liksom bara 4 kilo kvar till normalvikt (enligt BMI) och sisådär 8-10 kilo till snyggkroppen. Det måste jag fixa. Låren går inte ihop längre och det tackar jag för.

Otroligt trött idag

Kategori: Livet

Dagen efter skidåkning. Hualigen. Så förbannat trött. Mina ögonlock hänger liksom ner över ögonfransarna. Very bad. Vad kostar en liten ögonlocksoperation månne? Idag ska jag hämta mina Hollywood-brickor och köpa linser. Sedan blir det nog att köpa linser på nätet. Jag har hört att det är typ halva priset. Very good.

En dröm som gick i uppfyllelse..

Kategori: Livet

Jag glömde ju att jag fick prata i en liten mikrofon där framme i bussen mot Romme. Som tur var så klarade jag att lägga band på mig så de stackars eleverna inte behövde höra min stämma så mycket. Men det var svårt.

Vilken dag!

Kategori: Livet

Nu sitter jag på bussen på väg hem från ett soligt men blåsigt Romme. Det var som ett mirakel att solstrålarna kom fram. Det regnade hela vägen mellan Norrköping och Smedjebacken (typ ett par mil innan slutdestinationen). Ordentligt också. Efter ett lite halvstelt första åk så måste jag faktiskt säga att det gick bättre än förväntat. Redan tredje åket åkte jag röda och svarta backar. När jag körde ner för de svarta backarna så fick jag stanna några gånger för jag fick liksom för mycket fart under skidorna för mitt eget bästa. Det var jättekul att träffa min kära syster med familj som var där på semester och åka lite.

Smart

Kategori: Livet

Läste mina vänners blogg idag och kloka Jesan hade en gång fått ett råd som jag nog också ska följa från och med nu (eller mera snart). Lyssna: Man ska klä sig för det jobbet man vill ha och inte för det jobbet man har! Herrejösses så smart, men det tar ett tag att byta ut den lilla garderoben om man inte har så mycket cash. Dock har jag tänkt att shoppa upp mig på en mindre modell av kläder snart och då ska jag verkligen ha det där goda rådet i huvudet.

Stressar ner

Kategori: Livet

Nu sitter jag i det lilla utrymme som har gjorts om till en liten fikahörna på jobbet. Jag sitter ensam. Det tog 13 minuter att äta och 2 minuter och få kaffe. Sedan anser de flesta (och även jag för det mesta) att rasten är slut. Inte konstigt att folk blir stressade som tokar om de aldrig hinner varva ner. Just den där korta stunden när man skojar om sådant som inte är jobb är så himla viktig. Det finns det tillochmed forskning på.

Nu så!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Nu har jag vägt och mätt och grejat. Måttet var en riktig besvikelse! Jag hade bara tappat 2 centimeter på totalmåttet. Tycker det är lite konstigt för jag känner verkligen skillnad på brallor och så. Just på det stället där jag ska mäta mig (enligt instruktioner), alltså horisontellt över naveln är jag liksom som plufsigast. Stopp! Inte mer negativitet! Jag vägde mig ju också och vågen visade 1,1 kilo minus. Det är ett bra resultat. Sammanlagt har jag tappat 3,8 kilo på 3 veckor. Inte illa pinkat. Nu har jag knappt 4 kilo kvar tills jag är normalviktig enligt BMI. Det känns jädrigt bra. Gooo Snyggkroppen, Goo!

Ullared

Kategori: Livet

Ser på Ullared på TV. Det har varit mitt hatobjekt och jag har aldrig velat åka dit. Nu när jag kollar på det där programmet som man nästan måste ha skämskudden redo i närheten så blir jag nästan lite sugen på att åka dit. Ja, kanske är det mer just att komma iväg, sova i stuga och mysa på kvällen med vänninor som lockar. Men. Jag är inte lika anti längre.

Lite pirrig

Kategori: Livet

På onsdag ska jag bege mig till Romme och åka skidor! Jag som bara har åkt en gång på 20 år. Kul men pirrigt. När jag sa att jag hade en sådan där liftkortshållare som kan sätter på armen och att jag inte behövde låna någon så brast flera av mina kollegor i skratt. Man har tydligen inte använt en sådan på många herrans år. Se där ja! Min största skräck är att inte komma av stolsliften. Min syster med familj och hennes grannar är där på semester och de har lovat att ta hand om mig. Det känns tryggt.

Skit oxå!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag glömde väga mig innan frukost så det blir invägning/mätning imorgon istället! Klantigt.

Spännande

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Imorgon har jag gått på fettförbränningsdieten i 3 veckor och det är återigen dags för invägning. Det ska bli spännande att se om det fortsätter lika bra. Jag har fuskat lite med träningen under veckan som gått. Jag borde ha kört ett pass i torsdags men då var det ju aw med tjejerna. Vi får se om det har påverkat resultatet.

Kul kväll

Kategori: Livet

Det var en bra kväll med bästa coverbandet Smalare än Thord igår. Maten på Enoteket innan var också skitbra. Eftersom kvällen började så jädra tidigt så blev jag trött ganska tidigt med. Jag gick hem innan klockan hade slagit 01. Det gör iochförsig att jag är ganska pigg idag och det är ju bra. Jag har fortfarande inte kommit iväg till mataffären så det måste jag göra idag. Kylskåpet ekar så tomt är det.

Kör barra

Kategori: Livet

Idag begav jag mig tidigt till city för att inhandla lite nya kläder. Det blev en ny outfit till kvällen och en myströja på 70% rea. I lööv rea. Det bästa med dagen var myslunchen på O'learys med Alida. Nu är det hög tid att försöka snygga till sig inför kvällen. Kom igen. Kör barra!

Fredag!

Kategori: Livet

Efter en riktigt intensiv vecka är äntligen mysdressen på. Tanken var att jag skulle åka och handla både matvaror och dryckesvaror inför helgen. Jag orkar inte! Jag är så förbannat trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det kan vara mitt myckna arbetande som tar ut sin rätt tillslut. Jag har bara varit ledig en lördag och söndag sedan nyår. Pengar är visserligen Kung men någonstans säger kroppen liksom ifrån. Och det var visst idag. Det blir alltså en vit fredagskväll och handlandet blir uppskjutet till imorgon. Och imorgon ska jag vara pigg och glad och snygg för då är det partyparty! Det där med snygg får jag jobba lite på men med lite affirmation ska det nog bli bra det där med. Just det.. Älskar förresten att jag har börjat få tillbaka mitt positiva sätt att se på livet. Heja mig och dää!

Bästa!

Kategori: Livet

Det bästaste med att Mami och Papi är bortresta är att jag får deras morgontidning. Imorse dracka jag kaffe vid köksbordet för första gången på mycket länge. Härligt!!
 

Bilderna då?

Kategori: Livet

Ja, det var några bilder på tjejerna med men det blev visst något fel..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3558216/images/2013/pic_5101a018e087c32c6a6fdad3.jpg" class="image">

Trevlans

Kategori: Livet

Helt otroligt trevligt hade jag tillsammans med Jessica, Malin och Johanna ikväll. 3 glas värmande vin ihop med en liten plocktallrik. Ålder är bara en siffra och det får jag bekräftat varje gång jag träffar dessa flickor. Tack fina fröknar för ikväll. Nästa gång vi ses så är det i bikini (om inte innan). Det ni!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3558216/images/2013/pic_51019ece9606ee5abcf19311.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3558216/images/2013/pic_51019ece9606ee5abcf19311.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3558216/images/2013/pic_51019f39ddf2b351acc757b5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3558216/images/2013/pic_51019f409606ee5ab4152e14.jpg" class="image">

Klockrent

Kategori: Livet

Det här behöver jag tänka på ibland..

Burrr

Kategori: Livet

Det är så förbannat kallt så jag har virat in mig i en ful filt på jobbet. Usch och fy. Som löken på laxen och allt det där då skypade jag med Mami förut. De har bara sådär 29 grader varmt i Thailand. Jag vill också åka till värmen. När Alida blir stor ska jag ta mig tusan emigrera.

Imorgon

Kategori: Livet

Jag ska träffa SPÖ-tjejerna efter jobbet imorgon och dricka vin. Åh vad jag längtar! Long time no see har det varit. Att bestämma träff dagen innan lön är kanske inte det smartaste. Eller det kanske är det det är.. Då blir det ju helt naturligt inte så många glas. Idag var jag på återbesök hos optikern och fick några nya linser att prova. Jag tyckte nämligen de jag har provat nu i typ en vecka har varit lite torra och har skavt lite. Jag har även beställt ett par nya brickor. Alida tyckte det var lite Hollywoodfru över dem men jag tyckte de var lite coola. Ja, ja. Det blir nog bra det där med.

Kolla mitt barn!

Kategori: Livet

Skaplig frispark ungen fick in...
 
 

Step

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Idag var det Step på träningsagendan. Skönt att få röra på fläsket. Det ska bli jädrigt nice när den här dieten är över så jag kan träna som vanligt igen. Lite hårdare, lite oftare.

Jan. 22, 2013

Kategori: Livet

Tror att jobbnätterna spökar lite. Var på väg in i sängen redan lite innan 20, men jag lyckades hålla mig vaken till 21:00. Sedan kröp jag ner i sängen och lyssnade på Sveriges Radio-dokumentärer. Lyssnade iochförsig inte så länge för jag slocknade som ett utbrunnet ljus. Ändå var jag trött så in i bängen när klockan ringde imorse. Idag åker mor och far till värmen! Så skönt för dem. Jag skulle gärna åka en sväng till värmen. Typ nu.

Mat och dää

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Efter en ganska stressig dag mötte jag upp Alida på stan. Hon förlängde sitt abonnemang så hon fick en iPhone 5. Det är Alidas kompis pappa som är butikschef i butiken så han hade lagt undan en telefon och ett par hörlurar till henne. Glad tjej. Jag har ätit korv på jobbet och korv hemma. Den hemma tror jag hade lite mer kött i sig men på jobbet åt jag istället ganska mycket (äckliga) bönor.

Invägning

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jorå. 1.2 kilo minus blev resultatet av invägningen och 10 centimeter minus i mätningen. Mest hade jag tappat runt höfterna. Magen är nästan lika rund. Fast rund är ju också en form. Nej men det kanske kommer nästa vecka. Jag är ganska nöjd med resultatet. Det ger mig motivation att orka med den här tuffa dieten ytterligare en vecka. Snyggkroppen kanske hinner fram till sommaren! Faan va bra.

Söndag

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Gick upp vid 14:30 idag och tog Barbro till Åby för att gratta mormor som blev 93 idag. Det bjöds på fika men jag tog bara en slät kopp kaffe. Heja mig!! När jag kom hem blev det en stor sallad med rökt fläskfilé. Det var mumma. Måste erkänna att det är svårt att äta rätt när man jobbar natt. Tur att det inte händer så ofta. Imorgon är det dags för mätas och vägas igen. Tror inte på ett lika bra resultat som förra veckan men jag känner att jag har gått ner mer. Hur mycket visar sig imorgon.

Måste ta en till!

Kategori: Livet

 
Jag dör av skratt. Klockan börjar så smått närma sig hemgång och det kanske bidrar lite till att tårarna sprutar när jag ligger halvt dubbelvikt över skrivbordet när jag lyssnar på den här.

Bästa klippet. Ja, nästan iaf

Kategori: Livet

 

Fettdagen

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Som jag har berättat förut så ingår det en fettdag i dieten som jag följer. Det passade ju bra att den inföll efter nattjobb. Jag känner mig liksom bakis av tröttheten. Idag har jag hunnit med att trycka i mig två rostmackor, en gorbyspirog och innan jag går iväg till natt nummer två tänkte jag äta en kebabrulle. När jag sökte efter en bild på en kebabrulle så hittade jag en liten kattrulle. Gölligt och dää.

05:07

Kategori: Livet

Nästan 2 timmar och 20 minuter kvar av mitt arbetspass och jag håller på att avlida. Närå. Det har faktiskt gått bättre än jag trodde det skulle göra. Jag hade svårt att somna efter jobbet men jag låg iallafall och småslummrade lite i sängen. Alida ringde och berättade att hon hade blivit inkallad till slutspel i Cup Kommunal med Östgötalaget i Växsjö. Ja, det lönade sig kanske att träna med den där onda halsen förra veckan. Sedan kan det ju faktiskt bli så att hon inte får spela en enda minut när hon väl är där men det är ju ändå kul att åka iväg och ha lite skoj över helgen. Jag tycker det är extra bra för att jag bara kommer sova och jobba hela helgen lång. Nu slipper jag ju laga mat och dää. Jag måste såklart laga till mig själv men det är ju inte så ansträngande nu när jag bara äter kött och sallad. Och de där äckliga äggen..
 
På söndag ska jag (måste jag) gå upp tidigt efter nattjobbet om jag ska kunna vända tillbaka dygnet igen. Vad bra att det är födelsedag hos min mormor Gothy då. Tanten fyller hela 93 år!
 

Nervös

Kategori: Livet

Vad har jag gett mig in på? Nu ska jag snart iväg till mitt vanliga jobb och sedan när jag kommer hem måste jag tvångssomna för jag ska jobba natt på gamla jobbet. Om jag inte lyckas sova (det tror att jag kommer göra) så betyder det i praktiken att jag kommer vara vaken i 25 timmar i sträck. Obra. Lite oroväckande är det iochförsig att jag redan nojjar över om jag kommer kunna somna 16:30. Vi får se helt enkelt. Men som vanligt är pengar Kung.

Jobba jobba

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Igår drog jag iväg en fråga om aw till idag. Ingen kunde med så kort varsel. Istället hörde en annan väninna av sig och frågade om jag ville komma över på ett litet glas vin. Det gjorde jag så gärna. Det blev förresten 2 glas. Med mig från vännen fick jag en jacka dom hon skulle ge till bättre behövande. Den bättre behövande blev jag. Jätteskön och snygg. Tack snälla Fru Z! Min sociala abstinens stillades en aning och istället för aw idag blev det träning. Mycket bättre faktiskt!

Det tar sig

Kategori: Livet

Idag tog linsinsättningen 15 minuter.. Det är bra med tanke på häromdagen. Skapligt röda ögon hade jag en stund iallafall. Fast nu är det bra. Bjuppar på en liten bild där jag ler lite naturligt. Har fruktansvärt lång lugg och törs inte klippa den själv igen. Därav den lite osnygga frippan.

Stackars

Kategori: Livet

Det är inte mycket med min lilla dotter nu för tiden. Ont i knät, ont i fotleder, varit febrig, ont i halsen, hosta och nu lite ögoninflamation som grädde på moset. Hon var och köpte gegga till ögat dom tydligen ska hjälpa.. Men varför är den gul?

Usch för ägg

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

En och en halv vecka in i dieten så börjar jag tröttna rejält på ägg. Det är samma symtom som på tidigare dieter såsom LCHF och GI. Måste köpa hem mer kött och skaldjur så jag slipper ägg-uschlingarna. 
 
Just det. Jag var nära att fuska igår men lyckades hålla band på mig. Alida poppade popcorn i kastrull (the old fashion way) igår och det luktade underbart. Men. Jag tog inga. Inte ett enda faktiskt! 
 
Ikväll ska jag få mat på jobbet och jag hoppas verkligen att det är något jag kan äta. Jag tyckte jag hörde något om pastasallad men det går ju som ni förstår fetbort. Hoppas jag hörde fel!  Den som lider får se, helt enkelt. 
 
 

Jempa tänker till

Kategori: Livet

Jag brukar ju vara ganska tydlig med vad jag tycker och står för det med. Nu har jag helt plötsligt börjat fundera över vad jag kan skriva i bloggen. Tänk om någon uppfattar det jag skriver på fel sätt. Tänk om någon blir sårad. Tänk om någon tror att mina tankar är riktade mot dem fast så kanske inte är fallet.. Men så tänker jag i nästa sekund att det inte är ett problem. Jag tänker att om någon blir ledsen eller sårad eller rent av inte förstår det jag skriver så säger de väl till. Det är en balansgång det här med att blogga. Och det kan hända att jag ibland kan vara lite klumpig. Jag vill ju uttrycka mig och mina tankar men jag vill ju definitivt inte såra någon. Och har jag gjort det så ber jag om ursäkt. Skulle dock vara bra om jag fick lite återkoppling isåfall. Man är inte sämre än man kan ändra sig, bara man får veta vad man gjort för fel.

Jobbigt

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Herregud så jädra jobbigt det var att köra step utan kolhydrater i kroppen. 55 minuter med fullt ös var precis vad jag behövde. Nu börjar jag bli riktigt duktig på det med. Det trodde jag verkligen inte i våras. För att orka passet så "fuskade" jag med ett mellanmål innan. Jag snodde en dos av Alidas proteinpulver och jag tror faktiskt att det hjälpte lite. Nu har jag precis ätit värsta laddningen med kyckling och grönsaker. Och bönor. Hur mycket jag än försöker så kommer det nog inte bli min favorit. Men jag äter ändå. För det är bra och dää. Innan Hollywood-fruarna börjar så ska jag glida ner i ett varmt skönt bad.

Trött

Kategori: Livet

Usch och fy så jobbigt det var att gå upp idag. Jag hade nästan kunnat gett vad som helst för att få ligga kvar en timme eller två. Kände efter om jag var lite sjuk någonstans men som vanligt var det inga känningar. What so ever! Bara att gå upp upp, alltså. Idag kör jag linsträning. Tänkte ha dem hela dagen idag, men får nog ta med brickorna till jobbet ifall det blir jobbigt. Det tog förresten nästan 30 minuter att få i de små rackarna. Min finmotorik är ungefär lika bra som hos en säl eller något.

Ett till då!

Kategori: Livet

Ja, jag kör ett inlägg till dagen till ära. I livet-kategorin. Jo, för idag mår jag bra. Fast det är den 14:e idag. Det är klart. Jag känner fortfarande ett sting av svek men jag känner mig starkare än vad jag gjort på väldigt länge. Nu har jag nästan gått runt ett år sedan dumpningen och det kanske är därför. Snart kanske jag är redo för det riktiga singellivet med flört, dans och skoj. Dans och skoj har jag ju provat lite under julledigheten men grenen flört har jag inte riktigt kommit till ännu. Det kanske kommer i takt med snyggkroppen. Det tar den tid det tar att läka. Det finns ingen mening med att stressa. Livet ligger ju där och väntar på mig. Hej där livet! Snart kommer jag och tar dig.

Snyggkroppen- igen

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Nu har jag följt träning- och kostprogrammet i en vecka. Strålande resultat än sålänge. 1.5 kilos viktnedgång och ett minskat totalmått med 26 centimeter. När jag fulvägde mig i torsdags så hade jag gått ner 2.1 kilo så fettdagen (inklusive vindagen) i lördags satte tydliga spår. Jaja. Jag är nöjd med 1.5. Faktiskt. Så jag ger mig en klapp på axeln för att jag har varit så duktig. Heja mig och dää!

Helgen

Kategori: Livet

Julklappen..

Bästa fettdagen

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Igår var det min fettdag. Jag käkade tokgod mat hela dagen. Det dracks en del alkohol, bubblades i jacuzzin, käkades snask, kollade på djuren och fortsatte käka hela dagen. En svit på hotellet var en alldeles underbar extralyx på min fettdag. Imorse var det dags att hoppa på så-lite-kolhydrater-som-möjligt-tåget igen. Jag fuskade lite, lite på hotellfrullen och tog en minimini smörgås. Annars höll jag mig till bacon och ägg. Ingen juice. Inga pannkakor. Bra där!

Julklapp

Kategori: Livet

Idag ska jag och Alida öppna en julklapp som vi fick på julafton av min syster med familj. Julklappen var en instruktion att vi ska ta med badkläder, sovkläder och snyggkläder till kvällen och ses klockan tio i Åby. Efter en del detektivarbete har jag listat ut att vi ska till Vildmarkshotellet! Mysigt. ALiDA har tyvärr jätteont i halsen men det kan bli bra ändå. Nu måste jag vara få upp flickebarnet ur sängen för vi drar om en halvtimme. Älskar upplevelsepresenter!

Syster

Kategori: Livet

Idag är det ingen vanlig dag! Det är nämligen min älskade systers födelsedag. Nu har hon ju bara en halvtimme kvar på sin födelsedag men jag har tänkt på henne hela dagen. Jag älskar dig!

Lååååång dag

Kategori: Livet

Ja, idag blir det en riktigt lång dag. Några minuter efter att jag slutar på mitt vanliga jobba i eftermiddag så börjar jag på det gamla. Tur att de nästan ligger grannar. Det blir en arbetsdag på sammanlagt 15 timmar och en kvart. Fint som snus. Men kul i februari när lönen kommer. Full fart mot lördag!

Ajsan

Kategori: Livet

Jag var hos optikern och hade linsträning i onsdags. Imorse var mina ögon fortfarande lite irriterade så jag struntade i linser då. Nu efter kvällsbadet så satt jag i båda linserna efter lite meck. Höger öga gick på första försöket men vänster.. Ja, vänsterögat är svårt. Höll på länge och väl och sedan bestämde jag mig och tryckte i linsen men råkade liksom trycka med fingret utan lins på ögat och det gjorde tokgalenont! Nu sitter de på plats och ska sitta tills jag lägger mig. Imorgon får de åka in ett par timmar till. Det blir bra det här. Tror jag.

Matbilder

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Matkoma

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Snart är det dags att köra ett 30 minuters träningspass framför tv:n. Måste vara andas lite först. Är mätt galen. Jag är förvånad över hur lätt det går att följa den här dieten. Ja, än så länge kanske man ska säga. En dag i veckan är "ledig" och man får äta vad man vill. Det är skönt. Jag måste bara ta reda på om det gäller kolhydrater med. För dagen kallas för fettdagen. Nedan så var det tänkt att söka dagens måltider skulle ha varit men det gick inte att ladda upp bilder idag. Konstigt!

Mätt

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Nu är jag mätt. Det har gått bra idag med. Faktiskt över förväntan. Jag har ätit bönor till nästan varje måltid. Konsistensen är ju det värsta för blandar man i lite lök och sånt så smakar de ju inte så mycket. Jag tycker iallafall att jag är bra. Jobbet bjöd på fisk och grönsaker och jag bjöd mig själv på korv (med hög kötthalt, såklart), ägg och sallad.

Stackars

Kategori: Livet

Alida har feber och ont i halsen. Hemma från skolan efter mer än två veckors ledighet. Det är nästan höjden av otur. Eller nej. Höjden av otur är att hon äntligen har blivit uttagen till träning med Östgötalaget efter flera månaders petning.. På fredag. Tänk om hon inte kan gå?! Då kommer hon aldrig mer få chansen ju. Stackars barn vad jag lider med henne. Jag har proppat i henne multivitamin, C-vitamin, actimell yoghurt och halstabletter. Nu håller vi tummarna att förkylningen är bättre imorgon och att hon är bra på fredag.

Life- året som gått, del 2

Kategori: Livet

Ja, det är lika bra att raska över den här årskrönikan så jag kan fokka på detta suveräna år. Mitt år. Som ska bli det bästa. Som ska göra så jag rodnar när jag tänker tillbaka på det jag trodde var bra. Som ska överträffa allt!
 
 

Juli: Jag tog mitt första bad för året. Det blev bara två på hela sommaren. Det regnade nästan hela min semester. Jag gillade inte riktigt att vara ledig då hag inte hade några planer. Jag var hos mamma och pappa i skärgården. Var på marknad med min syster och barn och tittade på träskor och hängslen. Och så var jag på speedway.  Jag gick till Ardor och åt räkor några gånger. Jag redde även ut lite oklarheter med en väninna en fin sommardag. Jag satt ofta på ballen. Och så var det munken in the park på stan.  Alida var i Danmark på fotbollscup och jag ville dra till Turkiet men jag var pank.

 

Augusti: Semestern var slut och samtidigt som jag hade jobbångest tyckte jag det var skönt. Den stora kick-offen på jobbet var skojig och det blev flera trevliga sensommarkvällar med vänner. Det blev även väldigt mycket träning och mer regn. Den här månaden bestämde jag mig för att flytta fokus från det dåliga till mig själv. Jag var även ute på mina vänner land över natten och hade det bra. Alida och hennes lag spelade hem DM-guldet och det var kul. Och så lade duvorna ägg på min balkong.

September: Jag fortsätter att träna ganska hårt och så börjar jag med shape up-appen igen. Går ner några kilo men har svårt att hålla mig på helgerna. Det är mycket fotbollsmatcher och så åker jag och Mami till Kalmar för att kolla när Alida och laget spelar SM-kval. Det går så bra så att de går vidare. Det regnar när vi åker hem och jag är rädd.

Oktober: Jag klippte lugg. Jag fortsätter att träna ungefär 4 gånger i veckan men går inte ner så mycket i vikt och blir arg. Det blir även en tripp till Örebro för ännu ett SM-kval som tjejerna vinner. Det blev en riktigt spotify-kväll med mängders med vin och härligt goda rårakor med löjrom och dä.  Jag hann även med  en sväng i Gävle för SM-slutspel.  Tjejerna kom 3:a. Så jädra stort. Sedan var det Old Gold-fest och jag hade så himla kul. Alida och jag fick även en Dagens Ros för att vi hade hjälp en liten dam som hade ramlat.

November: Det är väldigt stressigt på jobbet och kanske är det därför jag har börjat drömma om min förre kille så mycket? Det är i alla fall jobbigt. Jag jobbar extra några pass och går på personalfest. Det är inomhuscup för tjejerna och detta är cupen då de för första gången har på sig sina IFK-matchställ. Annars händer det inte mycket i november. Jo, jag fortsätter att tränar på utan att nå så bra resultat.

 

December: En månad med många träffar då både vin och glögg dracks. Härlig månad med många fester och trevligheter. Nobelmiddag med jobbet, personalfest, lussebullsbak, spotiy-tävligskväll, julshopping med vännerna,  adventsfika med bästa dottern och jul med bästa familjen och bomullsfest med härliga vännerna. Och så nyårsfest såklart. December kunde knappast blivit bättre. Eller jo. I december var jag väldigt dålig på att träna. 

Heja mig!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Jag var och körde step ikväll. Hua, vad jobbigt det var utan kolhydrater i systemet. Annars har dag två gått bra. Inget godissug eller något faktiskt. Okey då. Lite sugen på pasta var jag på lunchen. Det var min favvo spagetti och köttfärssås på jobbet idag. Jag tog sås med grönsaker för jag tror att såsen är ganska ok. Det är iallafall ingen grädde i. Det ser inte ut som det är någon redning i heller. Lite för mycket tomater i är det nog. Men, men. Frukost idag var äggröra med 2 äggvitor och en äggula och lite sallad.

Life- Året som var!

Kategori: Livet

Nu tänkte jag ge en lite tillbakablick på det år som har varit. Jag börjar med första halvåret.. Det går liksom inte att ta in allt elände på samma gång. Nu skojade jag faktiskt, men det var rätt deprimerande att gå igenom alla de där inläggen. Jag har adrig i mitt liv varit så förstörd och jag hoppas att ingen, någonsin behöver uppleva det mörker som jag vistades i så länge. Men det började ju bra iallfall..

 

Januari: Året kickade igång riktigt bra. Solen sken och värmen stekte min nu lätt ljusbruna hy. Jag skickade iväg en rislampa på ett fält i Thailand. Jag saknade min kille något fruktansvärt. Vi pratade i telefonen och han sa att han saknade mig med. Väl hemma flöt liksom januari bara förbi. Allt gott.

 

sälen1breezer

 

Februari: Alida fick besked om att hon hade fått plats på elitfotbollsgymnasiet i Linköping. Jag var och min förra kille var och kollade på stugan som kunde blivit min. Jag köpte allt (i huvudet alltså) som kunde tänkas behövas. Sedan kom smällen. Knytnävsslaget från himlen. Han älskade mig inte längre! Han gjorde slut. Där och då jag och jag fattade noll. Första dagarna var jag i chock. Sedan kom tårarna. Jag grät och grät. På toan på jobbet. På spinningcykeln på gymmet. I sängen. I soffan. Ja, mest hela tiden när jag inte var bland folk. Då lekte jag stark. Jag log. Jobbade på. Kämpade. 

Mars: Jag kommer knappt ihåg mars alls. När jag kollar tillbaka på min gamla blogg så är det mest vardagliga inlägg om fotboll och jobb. Jag var på Hugo´s en gång och dansade. Vet att jag grät när jag kom hem. Och så var det en tjejfest där jag spårade ut fullständigt. Sedan var jag ensam. Eller rättare sagt. Jag kände mig ensam. Så pass ensam så jag på allvar funderade på om livet verkligen var värt att fortsätta med.

April: Alida var på träningsläger i Holland och jag var på jobbresa i Berlin. Det var bra för mig att komma iväg för jag mådde fruktansvärt dåligt hela april men ingen såg. Och jag sa inget heller. Jag tyckte fortfarande att livet var svårt. Jag var på ett par fester och däribland en fest med min förre kille. Först var jag stark. Sedan grät jag. Igen.

Maj: I takt med att solens strålar kom så kände jag mig lite stakare. Lite mer stabil. Ibland. Nu vågade jag säga att jag var sårad och det rörde upp känslor hos fler än mig själv. Det var jobbigt men nyttigt. Fotbollssäsongen kom igång och jag gick helt och fullt in i rollen som fotbollsmorsa. Jag tränade ganska hårt och beställde biljetter till Peace & Love. Att något att se fram emot var som en livboj. Iden här vevan bytte jag bloggleverantör. Om ni vill gå in och kolla på mitt gamla liv så ligger alla inlägg kvar. http://jempa101.bloggsida.se

Juni: Jag blev rödhårig igen. Tänkte att hårfärgen skulle ge mig liv. Det gjorde den lite faktiskt. I juni var första gången jag kunde uppskatta en hemmakväll i soffan själv. På Midsommarafton eller kanske framförallt dagen innan var tiden då jag kan säga att det faktiskt började vända. Mitt mående alltså. Jag var genuint glad och nöjd efter helgen och det var första gången sedan i början av februari. Sedan var det Peace & Love. Det var en festival och en upplevelse för mig och min älskade dotter vi sent ska glömma. Underbart är vad jag har att säga om det. 

 

 

 

Tomtebyn

Kategori: Livet

Nu är varenda tomte samlad på köksbordet. Frågan är bara hur länge jag måste tjata för att de ska ta sig ner i kartongen och sedan till sitt semesterboende i källaren? Möjligheten finns att jag kommer få skälla lite innan det händer..

Första dagen- check

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Det har gått bra denna första dagen mot snyggkroppen 2.0. Jag var väldigt hungrig vid 17-tiden och hade önskat att det var lite mellanmål inlagt i programmet. Jag mailade tjejen som gjort programmet och om jag blir för hungrig så är det ok att ta en proteinshake eller ett ägg. Det känns tryggt att veta. Vi äter ju oftast middag vid 19:30 och lunch äts vid 12:00 på jobbet. På jobbet serverades kyckling tikka masala med ris. Jag skrapade bort såsen och åt kycklingbitar och sallad. Sedan blev det kyckling på kvällen med.

Ny vecka-nya möjligheter

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Nu har jag vägt mig (och blivit lite ledsen). Jag har även mätt mig runt magen, låren, biceps och höfter och det var inte heller någon rolig historia. Kan konstatera att jag lider av bukfetma. Vad bra! Men. Nu ska jag inte hänga läpp för det för nu GÖR jag ju något åt saken.

Frukosten bestod idag av en proteinsgshake. Mums och dää.

Så ja!

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Direkt efter extrawörkyt idag så tog jag lilla Barbro till Willys. Där shoppade jag upp mig på bönor, linser och proteiner i mängder. Eller iallafall så det ska räcka till nästa vecka. Är lite nervös över hur jag ska klara detta. Jag avskyr ju bönor och sånt skit.. Men med lite chili och vitlök och grejer så får det faktiskt funka. Nu ska jag försöka leta fram måttbandet för hela kroppen ska mätas imorgonbitti. Wish me luck, för nu kör jag. Igen.

Dags igen

Kategori: Vägen mot snyggkroppen 2.0

Ja. På måndag är det dags att ta tag i snyggkroppen 2.0 igen. Jag har nästan lyckats frossa upp allt det jag kämpade så hårt med att få bort under hösten. På 3 veckor. Det är ta mig tusan inte klokt. Jaja, det var då och nu är nu. Jag ska ställa upp i ett projektarbete som en tjej ska skriva. Hon har lagt upp ett kost- och träningsschema som jag och ungefär 10 personer till ska följa. Det ska mätas och vägas en gång i veckan i en månad och jag känner en aning ångest inför det. Jag vill inte att mitt namn ska synas i det där arbetet sen. Men. Jag ser det som ett jättebra tillfälle att kickstarta snyggkroppsresan. Jag vill ju vara en snäll vuxen så tjejens projektarbete blir bra. Så. Från och med måndag lägger jag upp min matplan. Ikväll blir det popcorn. Och läsk om jag orkar ner till kiosken.

Pic

Kategori: Livet

Det blev visst ingen bild i förra inlägget som jag ville.. Här kommer nu en liten jämförelse av Bookmakertoastarna.

Fredag

Kategori: Livet

Trots att jag jobbar hela helgen så fick jag lite helgkänsla iallafall. Jag ringde min vänninna under eftermiddagen och frågade om hon och hennes man hade planerat någon restaurangsväng framåt kvällen. De hade de inte riktigt bestämt när jag ringde men tur som en tokig hade jag när det ett par timmar senare kom ett sms om att det visst skulle ut och ätas och jag var medbjuden att haka på. Mys!
 
Det är skönt att ha gjort något och sett lite folk när man ska jobba helgen igenom. Det blev goda musslor och ett par glas vin på Enjoy. Världens (eller iallafall Norrköpings) bästa ställe just nu. Och förresten. På tal om Enjoy. Jag och Alida var ju där för ett par veckor sedan och jag åt den där goda men lite tråkiga (till utseendet) bookmakertoasten. Dra på trissor sa jag när den nu kom in helt förändrad till i upplägget. Nu såg den jättesmarrig ut!
 
 
 
När jag var på väg hem så satt ytterligare några vänner hos grannen Black Lion och vinade. Jag slank in en kortis men ståndaktig som jag är (!) tog jag en cola light och stannade bara en kort, kort stund. Som sagt. Det är sällskapet och det sociala man vill åt.
 
 

Sno julen?

Kategori: Livet

Ibland kan man undra hur rubriksättare på tidningar tänker.. Vilka delar av julen snodde tjuven? Var det luciatåget, julbordet eller kanske självaste tomten?

Årskrönikor..

Kategori: Livet

..i all sin ära. Jag gillar verkligen årskrönikor men när de till och med gör en årskrönika på årets väder på Gomorron-TV då har det gått lite för långt. Helst detta år. Regn, regn, regn, klart.

Futsal

Kategori: Livet

Det ska ju vara roligt med fotboll. Idag var det mest frustration. Det går liksom inte att vinna när man inte gör mål. Och skyller på varandra. Nä. Usch och fy vilken tråkig fotbollsdag det blev. Ibland glimmade det till i spelet men det var inte tillräckligt. Och dessa föräldrar som sitter och är negativa och kritiska mot nya tränaren gör att mitt blod kokar. Jag är dönervös inför säsongen som stundar. En sak är säker.. Det ser inte så bra ut.

Nya grejer

Kategori: Livet

Jag har bokat tid för att prova linser. Det är något jag har funderat på länge men inte riktigt att unnat mig.. Nu kom ju tomten med lite julpengar och istället för att de (som vanligt) ska gå in i den vanliga hushållskassan ska de denna gång gå till bara mig. Ska bli spännande att prova. Jag älskar redan det nya året.

Bakis?

Kategori: Livet

Jag känner mig bakfull idag. Konstigt då jag faktiskt inte drack en droppe alkohol igår. Jag jobbade på mitt förra jobb till 22:15 och det är ju inte så länge. Men. När jag kom hem så hade jag en SVT Play-natt. Tror nog inte jag somnade in förrän vid 4-hugget. Så idag är det en gåruntimysbrallanochtvättaochplockadag. Det behövs kan jag säga. Imorgon är det fotbollsdag and I lööv it. Inomhus-DM i Linköping ska spelas och jag hoppas att Alida och tjejerna har en av sina bästa dagar och vinner galen!

Nyår med vänner

Kategori: Livet

Vilken lyckans ost jag är! Igår var en sådan där magisk kväll där vinet aldrig tog slut. Skratt, vin, mat, mer mat, bubblor i glasen, snack, fyrverkerier och lite dans.