Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Jaha

Kategori: Livet

En vecka sedan jag skrev sist. Och har jag tagit tag i snyggkroppen? Nej. Men jag åt överblivet smågodis till frukost på jobbet igår. Heja och dää! 

Det hat varit en minst sagt omvälvande vecka både privat och på jobbet så idag är jag väldans glad åt att det är fredag. 

Hej helg. Du är fin!

Bara rusar

Kategori: Livet

Ja, tiden alltså. Hinner knappt komma till jobbet så är det dags att gå hem. Mycket styr och jobbigheter men även en hel del kul som tur är. Men jag måste lära mig att gå och lägga mig tidigt igen. Det håller liksom inte att sova tre, fyra timmar per natt. 

Jag måste, måste, måste börja ta tag i min hälsa. Jag har gått upp så himla mycket i vikt så det nästan är löjligt. Nu samlar jag energi för att orka ta tag i det. Jag ska börja med att gå till en av mina vänners mamma som är väldigt spirituell. Hon kan enligt utsago säga vad jag ska undvika genom att tona in mig. Och kanske tillochmed skapa en viktminskningskur som passar just mig. 

Jag håller tummar och tår för att jag kommer orka gå snyggkroppsvägen igen för jag tycker inte om mig själv när jag ser ut såhär. Hela jag blir påverkad och tjurig. Nä. Nu måste jag komma i någorlunda form iallafall. 

Kör barra, kör!

...och det stora havet

Kategori: Livet

Såg Jakob Hellman på tv häromdagen och jösses vilken nostalgifrossa det blev. Det kan vara det bästa albumet någonsin. 

Det var väldans trevligt igår. Bra tacopaj, ännu bättre sallad och ett sällskap som var bäst. Vi vinade som planerat på ballen och sedan gick vi bort till gamla torget där det spelades musik och serverades öl. Jag som är fattigare än en kyrkråtta fick hålla mig från att handla så mycket från baren men det var kul ändå. 

Imorgon ska jag hämta ICAs matkasse och pengen för den drogs i fredags. Jag trodde jag hade avbeställt den på grund av usel ekonomi men om jag tänker lite så kommer jag ju ändå ha mat fram till lön och det är ju brau. Fy faan för oväntade bilkostnader. Det sabbade verkligen min semesterbudget. Jag som för en gångs skull faktiskt hade en. Patric Grimlund hade varit stolt och kanske gett mig en kram och dää. Nu är han lite arg och står och hotar med bugettavlan istället. 


Vad hände liksom?

Kategori: Livet

Jag har fått värsta rycken här hemma. I onsdagskväll tog jag hjälp av Alida och hennes kompisar och satt de i pysselarbete medan jag tokstädade köket. Resultatet blev gott. Jag hade ett par rullar av en jättesnygg tapet som jag fått av Tiny. Tyvärr räckte de inte till att tapetsera en fondvägg med så ungarna fick klippa tavlor istället. Och klä in kryddhyllan. Det är inte lätt att mysigfiera ett 80-talskök men det gick ganska bra tillslut.. 


Igår fortsatte rycket och jag tog tag i mitt vardagsrum. Det blev storstäd och ommöblering. Och även detta resultat blev bra. Någongång vill jag såklart ha råd att köpa lite nya möbler och byta ut dessa slitna IKEA-prylar. Men. Jag prioriterar annat än möbler. Tydligen. 

Om lusten faller på blir det storstäd i hallen eller sovrummet idag.  

Annars kommer Erik och Ellie ikväll och vi ska vina lite på ballen, äta tacopaj och kanske kolla in lite vargfleece-tröjor på stan. 

Kör barra.

Kategori: Livet

Väntan blev som tur var inte så lång. Och jag är värd att kämpa för. Det tycker jag är bra. 

Nu vänder vi blad, eller hur han nu sa vår konung. 


Vad skulle man göra utan lite drama i livet? 

Ett sätt att se på saken

Kategori: Livet

Men det var faktiskt kul att komma tillbaka till jobbet. Full fart nästan direkt men ändå känns allt i din ordning. Det kommer bli en tuff höst så jag är glad åt att ha fina minnen från denna semester. Annars är jag väl inte på topp. Jag som äntligen vågat slå några sprickor i Berlinmuren som omringat mitt hjärta och äntligen vågat tro på tvåsamhet igen får helt enkelt börja om. Antagligen vill säga. Just nu lever jag på nåder. I väntan på dom. Den kommer i slutet på veckan. Utlåtandet på om jag är värd att kämpa för. 

Men om man ska se på saken på ett positivt sätt så är jag inte knäckt. Inte förstelnad av sorg. Bara besviken och lite, lite ledsen. 

Så äre

Kategori: LivetJoy

Kategori: Livet

Vilken underbar dag jag har haft! Den började med att jag fick vakna med den jag tycker om. Sedan fortsatte den med en roadtrip till Söderköping med en saknad vän. Vi hade en riktig gofika i halvsolen och en mysig promenix i den vackra lilla staden. Vi borde nog gått liiiite till efter den där monstermackan. 

När vi var klara i den lilla staden hade molnen nästan försvunnit och vi bestämde oss för att ta ett dopp i en sjö. Valet föll på Lillsjön och det var underbart. Lugnt och skönt. 


När jag kom hem kändes det som om jag skulle dö av svält (as if) så jag krafsade ihop en hempizza. 

Dagen som verkligen gått i semesters tecken avslutades på Trädgårn och nu ligger jag nöjd och glad i soffhörnet och kollar på film. 


Imorgon är det semester igen och den ska börja med fika med en av de bästa och hans barn. 

Heja semester! 

Regn!

Kategori: Livet

På min semester? Det är inte okey någonstans. Jag vill ju passa på att njuta de sista dagarna. Vill bada, steka och dricka rosé. 

Och ingen är hemma i stan heller. Tråk! Playa del Tåby är stängt eftersom hela klanen har åkt på medeltidsemester på Gotland. Tanken var först att jag skulle åkt med men jag prioriterade sopot. Och så här i efterhand var det väldigt klokt eftersom min ekonomi är körd i botten efter inte bara en utan två bilhaverier. 

Men vilken jädra tur att jag har vänner som hjälper mig med bilsaker jag inte förstår. 
...men det är bara regn hos mig

Kategori: Livet

Många på sociala medier har längtat efter regn. Det har inte jag och jag var djupt besviken imorse när jag vaknade till mulet väder och så småningom regn. Vilken tur att jag spenderade hela dagen på playa del Tåby igår med massor av bad, lek och sol. Sigge fick vara grillmästare och Kiki bara snygg.. 
Idag har jag tagit sovmorgon efter en jättekonstig dröm. Jag har äntligen varit och handlat lite och sedan tagit en stödvila. Nu ligger Mullisen och stödvilar (och snarkar) på den andra soffan. 

Jag vill ha sol och värme på min sista semestervecka! Snälla. Snälla. Snälla. 


Munken in the park-helg

Kategori: Livet

Den mesta tiden under helgens sena timmar har spenderats på Mårtens blåa balle. Mycket mys, prat och då lite dans. Några eller iallafall ett par vändor fram och tillbaka till munken blev det också för att lyssna på musik. 

Idag har jag kurerat mig på playa del Tåby och badat och umgåtts med fina människor. Jag hade en liten fundering att hänga med tjejerna på lite vinmys ikväll men den här trötta 40-åriga kroppen längtade efter soffmys. 


Semester for president

Kategori: Livet

Efter jag kom hem från Polen så har go'semestern fortsatt. Jag har kramats med mitt barn och ätit god mat på black lion. 

Sedan åkte jag och Mulle båt hela vägen till Stockholm i härligt väder. Eftersom vi kom iväg lite sent fick vi ta ett litet stopp i Trosa men det gjorde verkligen ingenting. Jösses vilken mysig liten stad. Jag fick en rejäl överraskning när jag satt och sippade på en drink. Mullmeister hade bokat in oss på Bomans hotell. Ett riktigt lyxigt alternativ jämfört med båten. I like a lot. 

Dagen efter fortsatte färden mot Stockholm med lunchstopp i Nynäshamn. 

Vi har även hunnit med att slappa, lagat min allra första risotto (tack Tina för att du öppnade risotto-dörren), badat och tagit båten från skärgården in till city och Gröna Lund . 

Det är ju ändå tur att det inte är semester jämt för nu börjar min kassa att sina rejält. Och som extra smolk i bägaren ringde Alida och berättade att bilen inte startar. Det kan tydligen vara vad som helst men ni kan väl hjälpa mig att hålla tummarna för att det inte är något tokdyrt. Tack på förhand och dää! 

Nu sitter jag på bussen hem till Norrpan igen och jag saknar playa del Tåby och dess invånare, Kiki min gamla vapendragare som jag sett alldeles för lite av i sommar och såklart hela prydgänget. 

En hel vecka utan några planer nu och det ska bli super!