Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Matlåde-produktion och feijka

Kategori: Livet

Eftersom jag hade en myskväll med själv igår så vaknade jag utvilad imorse. Då passade jag på att köra värsta matlåderacet här hemma. Jag tänker att jag behöver hålla hårt i plånboken och verkligen se till att ha matlåda till jobbet every singel day resten av tiden innan semester. Annars blir det inget kuligt i Polen. Så. Jag lagade köttfärssås på nästan ett kilo köttfärs och bacon- och tomatsås. Det blev sammanlagt 8 lådor och en stor låda köttfärssås som jag antingen ska göra piroger eller lasagne på. 

Efter storkoket ville jag feijka och som tur var så ville två fina vänner det med. Vi gick till gubbens trädgård och jag hade nästan glömt hur mysigt det var där. 


Uppåtklapp på dä alltså!

Kategori: Livet

Blev helt till mig och magen snördes åt som bara den när jag läste att blixten slagit ner på campingen på Bråvalla. Det tog ungefär en halvtimme innan jag fick veta att min unge inte var drabbad. Usch och fy vilken hemsk känsla jag hade. Sedan blev det en stor uppåtklapp och en tyst bön för att hon var oskadd. 

Kvällen har jag tillbringat i soffan ned pulled pork, candy Crush och ett glas rött. Jag klämmer väl i med en uppåtklapp till för oj så skönt det har varit. Jag som inte brukar gilla att vara ensam har njutit av lugnet och stillheten. 

Vänner och dää

Kategori: Livet

Eftersom lönen kom igår och jag hade tomt i varenda skåp så var en handling ett måste. Men jag tycker ju det är så förbenat tråkigt att handla så jag drog iväg en fråga i en vän-grupp på fejjan om någon kunde hänga med. Jag fick svar på dirren att Tiny kunde hänga med och jag blev glad och dää. 

När jag kom hem startade jag upp en deg och bakade pizzabullar. De blev jättegoda. 

Jag valde att göra ganska små men många. Idag eller imorgon eller en annan dag ska jag göra piroger. Bra picknick-mat att ha i frysen. 

The day before lön och dää!

Kategori: Livet

Jo man kan ju säga att senaste månaden med midsommar, restaurangbesök och festival gjorde skapliga hål i plånkan. Så jag blev glad när mamin kom med piroger till jobbet som jag kan lägga i frysen. Nu har jag betalt räkningarna och man han säga att lönen kommer komma in på kontot och vända för att sedan försvinna igen. Den där parkeringsboten kom lite olägligt så att säga. Nu blir det spara och göra snålet så jag kan önna mä och götta mä i sopot mot slutet av juli. Tur att jag jobbar eftersom det är hiskligt dyrt att ha semester. 

Egentligen borde jag flytta för min hyra är för dyr för mig. Men jag har letat galen efter en billigare men det finns inga hyresrätter. Om man inte ska bo i obygden alltså. Typ Haga, vidablick eller Hageby. Och det går bara inte. Så. Det är bara att streta på och se glad ut. 

Någongång kommer det lätta även för mig. Det är jag säker på!

Bra måndag

Kategori: Livet

Efter jobbet idag då cyklade (ja, ni läste rätt) jag bort till Tiny som bjöd på nygjorda piroger. Mysig kväll som blev tidig. Det behöver jag om jag ska orka jobba 3 veckor och 4 dagar till. 

Jag skickade ett litet meddelande till mamin idag och föreslog att även hon kunde göra lite piroger till sitt lilla barn. Nu när de ändå åkte hem från landet liksom. Det blir ju lite synd om henne om hon hon inte har något meningsfullt att göra. Eller hur? Hon skulle fundera på det. 

Midsommar

Kategori: Livet

På torsdagen avvek jag från jobbet en timme tidigare och så drog vi ut till landet. Det blev lite potatisskalning, bära bord, korvgrillning och rosé. Mycket, mycket trevligt! 

Sedan blev det äntligen midsommar och alla vänner strömmade in på Vårgårda. Vi käkade godaste lunchen och plockade ihop bästa picknickkorgen till ängen. Det var otroligt roliga lekar i år och det var roligt att delta även om mitt lag blev sist. Som vanligt var det damerna som hölls i köket och männen som grillade. 
Hur gör man egentligen?

Kategori: Livet

Det här med att uppfostra barn? Kan någon ge mig en manual för jag har visst gjort fel. Kan man reboota, göra om och göra rätt eller? Eller är det försent? Ska mitt barn bli frukten av "på grund av min uppväxt-syndromet"?

Jag har den senaste veckan fått höra att jag inte bryr mig. På riktigt. Att jag bara bryr mig om resultat och betyg. Att jag tjatar. Att jag blir sur för minsta lilla.. Jag är helt enkelt inte tillräcklig. Hur blir man det? Finns det någon kurs? 

Hur kunde det bli så fel? Det verkade ju så bra. 

Önskar att jag kunde gjort mer. Men jag har jobbat efter min förmåga. Jag har inte mer. Ge mig styrka och vägledning. Någon?!


Det går ju bra det här.

Kategori: Livet

Jobbar och jobbar och nu är det bara två arbetsdagar kvar till midsommarfirande i Vårgårda! Jag längtar efter att umgås med vänner och i år jag lycklig för att mitt barn ska med.  Och min kille. Tanken var att vi skulle bo i hans båt som han skulle kryssa ner från Stockholm. Men det tråkiga vädret gör att det blir ändrade planer. Det blir luftmadrass i vardagsrummet istället. Det går också bra. Vi är ju among friends. 

Jag hade önskat att lönen kom innan midsommar men icke. Det går gå ändå och jag får fortsätta nalla av skattepengarna. Dom var tänkta att sparas till sopot. Och New York. Men det får gå ändå. Jag äter gärna nudlar och extraprisvaror bara jag får se det underbara landet i väst. Och så har the sopot-people bestämt att vi hellre ska ses hemma hos varandra för vin istället gör att slösa på krogen. Bra val tycker jag! 

Arbetsdag imorgon..

Kategori: Livet

...och fem veckor till. Sedan är det semester! 

Idag var jag på playa del Tåby men det blev inget dopp i poolen denna gång. Däremot kaffe, korv och trevligt och sällskap. Sedan har jag söndagstvättat, lagat mat och grejat ihop en rabarberpaj. 

Jag skulle vilja se Argentina-matchen ikväll men då den börjar vid tolvslaget och jag ska upp vid 05:30 så får jag nog hoppa det. Kommer iochförsig bli väckt inatt iallafall då Mulle kommer hit efter ha varit på Kentfest i Stockholm. Så. Jag får se.

Helg

Kategori: Livet

Efter en störtstressig vecka på jobbet blev det äntligen helg. Jag har haft besök ett par dagar men dessvärre åkte han hem lagom till helgen. Då blev det iochförsig läge att umgås med vänner. Och umgicks gjorde vi. Ordentligt. 

Trots att jag kom hem innan tolvslaget så har jag varit helt slut idag. Kom inte utanför dörren förrän lagom till nästa ferre. Som var i folkparken. 
Sådär ska alla picknickar vara tycker jag. Tyvärr bor vi ju i en av världens kallaste länder så det blev att packa ihop skapligt. Men det var ju bra eftersom det är fotbolls-vm på burken. 

Så nu sitter jag och försöker komma upp i normaltemperatur i OnePiece i soffan. 

Flyt

Kategori: Livet

Jag körde bil idag för första gången på typ tre veckor. Det gick bra! Ännu bättre var att min bil var helt oförstörd efter ha stått i garaget med ena rutan helt nedhissad i två veckor. Alla cd-skivor och trams var kvar. Och jag tror inte några djur bott i den heller. Snacka om dyngflyt. 

Det var ju lägligt med körning eftersom det var grill och mys hos syster och svåger ikväll. 


Som vanligt var det syster som skötte grillen. Det har hon nästan ensamrätt på där ute i lådvinsträsket. Men det är bra för hon är en supergrillare av rang.

Ge mig styrka!

Kategori: Livet

Snälla du, universums skapare. Ge mig styrka att orka jobba sex veckor till. Ge mig det tålamod som krävs att vara mamma, pappa, städerska, kokerska och arbetstagare. Ge mig gärna en hel fot när du ändå håller på. 

Ge mig en svinbrau midsommar med fint väder och härliga vänner. Ge mig mera helger och avkoppling utan några krav. 

Men. Ändå. Tack för en bra fest i fredags, skaldjursmys i lördags och slösöndag. Och för sovmorgon på torsdag. 

Hua

Kategori: Livet

Min dag började med en rejäl försovning. Jag vaknade typ 5 minuter efter att jag borde varit på jobbet. En helt otroligt sömnlös natt var det. Utan anledning. Men vid 4-hugget måste jag klubbat in. Ordentligt. Det blev stress och dä och kollektivtrafik som grädden på moset. Sedan blev dagen iochförsig bättre och bättre. Jag blev inbjuden på fiskgryta hemma hos härliga Tiny men jag avstod. Och käkade knäckemackor istället. 

Det är ju korkat egentligen att neka bjudmat men det var faktiskt skönt att slöa i soffan. Som tur var stillade jag mitt sociala behov genom att gå förbi knäppingsborg där Kiki agerade jury i Svensktoppen nästa. 

Nu ska jag sova. Läääänge. Och imorgon har vi introduktion för nya vikarer på jobbet. Då kan det ju vara trevligt att inte vara helt förstörd. 

Så mycket bättre!

Kategori: Livet

Ja, i foten iallafall. Jag går (eller haltar) utan kryckor nu. Jag kan fortfarande inte köra bil men jag har fyllt på mitt resekort så jag kan åka kommunalt. Det är ju bra. Fast jädrigt tråkigt. 

Igår fick jag dock skjuts av mamin som varit på sin artros-skola i närheten av min arbetsplats. Skönt eftersom jag då kunde passa på att handla lite. 

Idag är jag tröttare än tröttast och är otroligt glad över att det är kortvecka även denna vecka. På fredag är det storfest på djurön och jag har fixat skjuts av Alidas kompis som fick sitt körkort igår.

 Grattis Marre! Vad duktigt du är.