Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Update-PT

Kategori: Livet

Vad roligt det var med min lilla PT-träff. Inte hela tiden kanske. Helst inte när jag klev på vågen. Som mätte hur gammal min kropp var. Och fettprocenten som fanns där inne. Kroppen var enligt den där mackapären 55 år! Herrejösses alltså? Det positiva med det är väl att jag fick eld på brasan och energi för att verkligen gå in för denna snyggkroppsresa. 

Träningsprogrammet som PTn har gjort var roligt och jag tror att jag kommer fixa det. Det finns dock rum för förbättringar och det är ju kul. 

Woop!

Kategori: Livet

Helt galet att jag känner mig pigg idag. Somnade sent som tusan och hade som löken på laxen råkat ställa om klockan när jag skulle sätta på alarmet. När jag gick upp vid 05:30 tyckte jag det såg lite väl mörkt ut men jag satte på kaffet och skulle slå ett getöga på facebook.. Då ser jag att klockan bara var 04:35.. Kaffet fick rinna på men jag skyndade mig ner i sängen igen. Skönt!
 
Jag har annars haft en riktigt bra helg. Inte så kulturig. Men fylld av vänner. And I lööööv it!
 
Direkt efter jobbet ska jag till gymmet och träffa min PT för den första träffen. Idag ska jag få träningsprogram och kostanvisningar och jag ska bli vägd. Och fettmätt. Resan har börjat. Hoppas bara den inte är lika krokig som vanligt så jag går vilse igen.

Usch!

Kategori: Livet

Fast bra ändå. Om man ska vara förnuftig och det är ju jag. Nästan alltid. 

Jo. Idag åkte min kille till New york. Med en kompis. Egentligen skulle han och jag redan varit där. Vi skulle ha åkt i onsdags. Men på grund av (bland annat) en bil som behövts lagats ett par gånger i somras så fanns inte ekonomin att göra en tripp. Trots att resa och boende redan var betald. Jag skulle liksom inte ens haft råd att köpa en I love NY-mugg. Och hur kul är det? Fast hur förnuftig jag än är så är det klart att det känns idag. Mina drömmars resa spolas ner i toastolen likt ett använt papper. New York som jag längtat efter ett helt liv. Att få vandra längs Vänner-gator och känna sig överväldigad av skyskrapor. Dricka kaffe ur pappersmugg och äta sallad i central park. Kanske tillochmed pussas på toppen av empire state building. Som i filmerna. 

Men. Ändå. 


Vilken himla tur att jag har fina vänner här på min gata i stan. Vi tog en aw på hÄrliga pasta, fortsatte till ett tomt sidebar viljet följdes av ett litet glas på gamla bryggeriet för att avslutas med en kaffe i mitt kök. Och allt detta innan klockan slagit tjugoett! 

Nu har jag kollat igenom Idol på TV4 och nu är det sovdags. Jag ska drömma om New York och om resan som kommer bli den bästa av de bästa. 

Nu så!

Kategori: Livet

Jag är igång! Men fy helvete vad jobbigt det är att vara i så dålig form. Jag har aldrig känt mig då här förut trots att jag nog har vägt ungefär så här mycket någonannan gång förut. Men nu måste jag shapa up mig för min egen skull. För att jag ska klara att hantera stress, slippa stelheten och kanske kunna handla kläder med ett L på. Helst ett M. 


Idag börjar jag om!

Kategori: Livet

Gör om, gör rätt! Första steget mot snyggkroppen börjar idag. Jag har haft konsultation med en personlig tränare på mitt gym. Eller jag kan ju knappt kalla det mitt gym längre eftersom jag inte varit där sedan februari. Men ändå. Nu vänder vi blad och blickar framåt. Framåt mot ett bättre och hälsosammare liv. Okey. Det kostar på lite men jag inbillar mig att hälsan inte har något pris. Jag ska köra med PT varannan vecka i tre månader. Jag får helt enkelt dra in på något (kanske kostsamma restaurangbesök) för att komma igång. 

Heja mig och kom gärna med lite pepp. Inte just nu, men om några veckor nör jag börjar svajja igen. 


Den där bilden är cirka ett år och 8 kilo sedan. Då var jag glad men inte på långa vägar nöjd. Jag har cirka 10-15 kilo och massor med stress att bli av med. 

Kör barra!

Stress!

Kategori: Livet

Så himla stressad så jag glömmer möten, vart jag lagt saker, vad jag sagt.. Måste komma ihåg att ha post-it-lappar i fickan för att säkerställa. I hare it! Jag har sovit i genomsnitt tre timmar per natt och det börjar kännas. 

Hur som helst. 
Helgen har varit bra. Inte så mycket sömn som jag hade hoppats men ändå bra. Trivsamt med vänner, vin, poolbad, bastu och mat. Bloggtorka deluxe

Kategori: Livet

Fy faan vilken tråkig svennebanan jag har blivit. Har inget att berätta om längre känns det som. Önskar att jag orkade ta mig i kragen och börja med snyggkroppsresan snart. Eller något annat gå-ner-i-vikt-projekt. Usch vad jag inte tycker om mig själv just nu. Jag är inget rolig, skrattar för lite och analyserar allt i minsta detalj för mycket. 

Den här lappen i min trappuppgång var iallafall lite kul.. 


Vad är det frågan om?

Kategori: Livet

Igår när jag åkte till jobbet så körde jag i ett litet hål vid ett vägbygge. Tänkte inte mer på det men efter en halvtimme på jobbet ringde en av de anställda och sa att mitt däck hade lite luft i ena däcket. Hmm, tänkte jag och fick skjuts till mekonomen för att köpa skumluft. Det gick inget bra så det var bara till att sätta på reservhjulet och rulla hemåt. Skit, piss och vademecum är de finaste ord jag kan säga om det. JAG HAR INTE RÅD MED MER SKIT NU!! 

Hur som helst blev fredagen bättre när Alida tog med mamin till sin arbetsplats för lite god mat. 

Sedan gick hon på 18-årsfest och jag till Mårtens balle. 

Det blev en härlig kväll trots allt. 

Inte lika härligt idag när jag var tvungen att avstå att vara fotbollsmorsa i Linköping. Och inte på grund av trötthet, utan på grund av skitbilsjäveln. Jag fick iochför sig lite gjort i hemmet istället och får vara tacksam för det. Så då är jag det. 

Heja att bo i stan!

Kategori: Livet

Okey. Min lägga är rätt sunkig. Idag slutade tillexempel ugnen att fungera om man inte hade stekplattan på på 6:an. Ett tag alltså. Sedan slutade den fungera helt. Det blev att ta den färdigmonterade lasagnen och knalla in till grannen och be om att låna deras ugn. Det fick Alida göra. 


Lyset i badrumsskåpet på toan slutade fungera i helgen och trots bytta rör och bytta glimtändare så fungerar det inte ändå. Så imorgon får jag ringa värden. Men. Jag älskar att bo precis där jag gör. Nära till överallt. 

Som ikväll. Jag var på quiz på Harrys då Larryzzz återuppståndelse var ett faktum. Vi slutade på en tredjeplats. Heja det. Och heja att jag ligger i sängen cirka 20 minuter efter sista svaret läses upp. Jag skulle vara tvungen att välja bort att socialisera om jag bodde längre ifrån eftersom jag går upp så okristligt tidigt. 

Så idag är jag tacksam (trots sunkig, ful lägenhet) att jag bor där jag bor.