Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Invägning 4

Kategori: Livet

Jag är ändå skapligt nöjd. Inget minus idag men inte så stort plus som jag egentligen var värd. Tre dagars fusk. 

Resultat: +0,6
Totalt: -2.1

Det är ju fortfarande minus på totalen och nu är det en ny vecka och nya tag. 

I eftermiddag ska jag prova lymfmassage. Det ska hjälpa till att få ut bland annat stress ur systemet. Ska bli intressant. 

Nykter kräftis

Kategori: Livet

Jag har nog inte varit spiknykter På en kräftskiva sedan jag var typ 13 år. Så man kan ju säga att det var på tiden. Jag drack bubbel som alla andra men en medhavd flarra. Den kanjag verkligen rekommendera. Petters P.Lex. Bra skit. 
Jag är ändå trött idag. Tur att barnet hade match idag så jag kom utanför dörren. Risken hade nog varit överhängande att jag bara slöat i soffan annars. Istället för att köra fram and tillbacko så tog jag en liten prommis innan matchstart. Det var skönt och dää. Vilken fredag!

Kategori: Livet

Började dagen med en riktigt lång promenad med en vän. 6.3 kilometer blev det. 

Sedan blev det lunch på stan och lite shopping till nästa helgs 50-årspresent. Därefter var jag slut som artist och var tvungen att vila länge. 

Orkade verkligen inte laga mat så jag tog med dottern till il cibo. Och käkade pizza! Var någonstans är lchf pizza tänker ni. Jag erkänner. Eftersom jag tydligen har karaktär som en heroinmissbrukare så orkade jag inte stå emot utan tog en pizza. Men jag drack Cola zero till maten iallafall. Idag är det dock nya tag och jag hoppas att jag kan börja om igen. Vill verkligen komma i form men just nu är det så mycket annat som är viktigt. Typ att bli mig själv igen. 

Det är rätt jobbigt att inte kunna springa på i sitt vanliga tempo. Jag hoppas jag är fit for fight snart igen. 


Det där är en bild på mina nya dojjor. De sitter perfekt på foten förutom just vid stortån (som förövrigt är stor som en kycklingklubba) så jag tänkte töja ut dem lite på rött ställe liksom. Snyggt? 

Dagens projekt!

Kategori: Livet

Före: 


Efter:
Det tog flera timmar eftersom jag var tvungen att ta lite pausar för att bli klar. Men nu känns det riktigt skönt. En stor svart sopsäck till myrorna och en ännu större till grovsoporna. Nu gäller det bara att hålla i och låta det förbli fint! 

Om jag orkar finns det fler garderober och skåp att rensa ur imorgon. 

Mitt i veckan. Igen

Kategori: Livet

Idag har det inte hänt mycket. Skönt eftersom jag verkar vara ganska känslig för stress just nu. Men jag har tagit in det jag har blivit tillsagd. Jag har lagat mat. Varit och handlat (tillsammans med barnet) och promenerat. Jädrigt länge dessutom. En timme och femton minuter blev det. Inte så snabbt men ändå. 

Jag tittade på får.. 

Och nu tittar jag på träning...

När jag var och handlade unnade jag min en present. 


Nu ska jag få fina, gölliga fötter. 

Kom och skriv mig det på näsan..

Kategori: Livet

Känner ni igen den raden? Det var ett barnprogram med en kvinna som bodde i en husvagn i skogen. Och på husvagnen bodde en uggla eller fågel eller vad det var. När kvinnan i husvagnen (hette hon kanske Hedvig) hittade på att hon kunde något som hon inte kunde så växte näsan. Jaja, hur som helst så tyckte jag att det passade som rubrik idag. När Alida fick visa var skåpet ska stå igår. 3-0 och barnet, samma barn som inte fått spela de senaste matcherna, satte två och gjorde en makalös assist till det det tredje. Ja. Då vill man sjunga "kom och skriv mig det på näsan". 

I helgen är det kräftskiva men jag får nog köra bil. Jag har börjat en behandling för mina sömnbesvär. Snacka om skitbesviken när jag ändå vaknade varje timme inatt. Hoppas det blir bättre inatt. 

Annars går lchf-andet bra. Idag ska jag försöka ta en promenad eller alternativt gå till gymmet. 

Min lunch igår. Räkmacka utan macka. Gott!

Så stolt

Kategori: Livet

Min dotter har bestämt sig för att byta lag. Det innebär tydligen strul. Fattar inte varför men så är det. Dock så blir jag otroligt stolt över 19-åringen som argumenterar mognare och mer nyanserat än den typ medelålders tränaren. Heja barnet och faktiskt måste jag heja lite även på skolan. Jag tror att ungdomar idag är bättre på att argumentera och debattera för att de faktiskt måste träna på det i plugget. 

Heja Alida. Du äger. 

Invägning 3

Kategori: Livet

Inte nöjd. Men det blev ett litet minus iallafall. Kanske är det min stress som gör att jag inte går ner fortare. Men ett minus är ett minus och inget plus. 

Resultat: -0,5
Totalt: - 2,7

Nu hoppas jag att jag kommer orka hålla i. 

Nederlag och kamp

Kategori: Livet

Jag har frångått mina principer och bett om hjälp. Det känns som ett nederlag. Men ändå skönt på något sätt att få lägga ner kampen.
 
Känns underbart att det är fredag och jag hoppas jag orkar hålla ut hela dagen.

Mitt i veckan

Kategori: Livet

Jo. Jag hade besök i måndags men det blev inget talat. Livet kom och var nära på att även gå. Så. Alla andra problem blev som en piss i havet. Nu två dygn efteråt minns jag mina böner till Gud. Och vet ni? Jag tror han lyssnade. Nu ska jag försöka göra något gott eftersom han lyssnade på mig. Jag började med lchf-plättar. 

Och det var bra att det inte blev något talat för jag har fortfarande inte bestämt mig. Det lades fram förslag som jag inte vet om jag kan leva efter. 

Annars så stressar jag på. Och försöker komma ihåg vad jag har glömt. Vilken fruktansvärd känsla det är när man hela tiden tror att man har glömt något viktigt. Men det blir nog bra. Framöver

På´t igen barra.

Kategori: Livet

Lämnade ett stökigt skrivbord i fredag och fick börja måndagmorgonen åt att städa upp så jag visste i vilken ände jag skulle börja. När man får hjärtklappning redan innan man är framme på jobbet vet man att det finns en del att hugga tag i.
 
Jaja. Något som var bra var i alla fall min invägning. Trots att jag fuskade och tog en langos (faktiskt bara en halv) på lördagsnatten så gick siffrorna neråt ytterligare. Denna vecka lyckades jag plocka av mig:
 
 Resultat: -1,4 kilo
=2.2 kilo
 
Samma som förra veckan så var siffrorna lägre mitt i veckan än vad de var mot slutet. Kan kanske bero på att jag inte är lika strikt med mattiderna samt att det rinner i en del alkohol mot slutet av veckan. Jag ska nog ta ett par vita veckoslut för att se om resultatet blir bättre. Nu blir det dock svårt för jag har grejer inplanerat varje helg framöver.
 
Jag får besök ikväll och det ska redas ut, talas och vändas ut och in på själen. Jag borde ha bestämt mig eller i alla fall kommit på vad hjärtat vill. Men det har jag inte. Det känns lite som om jag har förlorat kopplingen. Jag känner ingenting. Och det är läskigt. Har jag blivit kall som sten?

Stress

Kategori: Livet

Igår var det så stressigt på jobbet så jag trodde jag skulle drunkna. Jag jobbade och jobbade och jobbade. 

Tur att det blev lite mysmiddag med Philip på kvällen. 

Sedan gick vi till Mårten och hängde på ballen och struntade i allt galej på stan. 

Jag lyckades knäppa en varg iallafall.. 


Oh no!

Kategori: Livet

VargfleeceFesten börjar ju imorgon. Det innebär att folk som bor utanför city helt plötsligt flockas runt salamikorvar, langos och tröjor med ylande vargar. Man kan nästan säga att den började idag. Med Rix FM i wasaparken. Jag fick köra om stoppskylar och återvändsskyltar för att ens komma in i garaget efter jobbet. Men ändå. Jag älskar det. Det är ett nöje att stå på ballen och se alla människor gå förbi. Helst de där som man undrar över vad de gör om dagarna. De där kvinnorna med tribaltatueringarna. De där männen med med Foppa-tofflor. 

Jaja. Hur som helst gick jag till stan idag för att inhandla en biljett till nästa helg stora fest och efter det tog jag och dottern en liten middag. På urbane goat. Efter middagen så fick vi sällskap med bästa fru T och det var riktigt trevans. För er Norrköpingsfolk så tycker jag att nu borde gå dit. Till Urbane Goat alltså. Supermysigt! 

Sedan blev det lite Rix FM, en sväng på ardor.. Och nu sängen. Det är ju faktiskt arbetsdag imorgon. 

Det här med time-out.

Kategori: Livet

Inte min grej. Verkligen inte. Jag har inte så bra tålamod och gillar inte att vänta. 

Tar nästan hellre en dålig nyhet nu än att vänta på en bra. 

Skit, piss och vademecum! 

Lång arbetsdag

Kategori: Livet

Kom hem bara för en liten stund sedan. Har haft kvällsmöte på jobbet och det innebär arbete till 21. Det är många timmar på jobbet. Ganska okey just nu så jag slipper älta så mycket men oj så trött jag är.  Men inte såpass trött så jag kan sova. 

Lämnar en liten lapp till mig själv: Drick inte kaffe vid halv åtta för du kan inte sova då. 

Men. Jag fick en liten egoboost idag. Natt-personalen berättade att de hade hört att dag-personalen hade sagt att de tyckte det var riktigt tråkigt att jag ska sluta. Som exempel varför, hade de sagt något i stil med att det kändes som de blev sedda. Det kändes stort och jag sög åt mig. Något rätt gör jag tydligen ändå. 
Allt jag vill

Kategori: Livet

..är ju bara att få känna kärlek. Både ge och ta emot. Uppriktig, rak och okonstlad. Ska det vara så förbannat svårt? 

Nu blev det en konstig inledning till ett ganska positivt inlägg. Eller det var tanken att det skulle vara det iallafall. Men jag gick nog bet. Förlåt. 

Jag tror jag har bestämt mig för vilken väg jag ska gå. Om jag får välja alltså. Risken är ju att jag inte får det men då gör det inte så mycket. Det finns ingen prestige i kärlek. Ingenting man kan rå för om inte känslorna finns där. Sådär på rikt. 

Jag, dessvärre, har nog förlorat förmågan till just de där äkta, stora och fina känslorna och nöjt mig. Med tvåsamhet, omtanke och bekvämlighet. Och tänkt att det har har varit tillräckligt. Jag trodde det var rätt. Inte lika rätt som förra gången. Men ändå tillräckligt rätt för att jag skulle se en framtid. Jag har kämpat fram dom och jobbat hårt. Kanske finns den där. Kanske inte. 

Men jag är kanske inte gjord för tvåsamhet. Jag passar ingen och jag kanske måste acceptera att det passar mig. Jag måste nog anpassa mig. Till ett liv utan kärlek till och från en man. Jag har ju så många omkring mig som älskar mig för den jag är. Som deras vän. Det är bra. Kanske det är tillräckligt? 

Nu har jag gått händelserna i förväg och det är möjligt (och högst troligt) att jag har andra tankar imorgon. 


Invägning- 2

Kategori: Livet

Imorse var det dags för vägning efter 1 veckas relativt strikt LCHF och ett par träningspass. Om man minusar de där sabla drinkarna då..
 
Resultat: -0,8 kilo.
 
Lite besviken är jag eftersom jag fulvägde mig mitt i veckan och då hade gått ner prick ett kilo. Men. Det är ändå ett minus och ett minus är ett minus och inget plus.
 
Jag tog en före-bild i måndags men den kommer ingen i hela världen få se. Fy helvetes satan. Kan dock bli kul (för mig själv) att se skillnader vecka till vecka under denna edition av Snyggkroppsresan.
 
När jag var på landet i helgen så var det nästan som om det var min födelsedag. Jag fick två par trädojjor som min vän inte längre ville ha. Trots att hon inte ens använt dem! Jag är så himla tacksam och förälskad. Kolla så himla snygga..
 
 
 

Slö-söndag

Kategori: Livet

Jag började dagen med att dricka kaffe och kolla Prison Break. Alltså serien som gick på tv för några år sedan. Det var mitt och mitt ex's bästa serie och vi följde varje avsnitt med spänning. Nu fick jag höra att det skulle bli en fortsättning på den så jag bestämde mig för att se avsnitten igen. Mitt minne är ju inte så bra.. Så dagen fortsatte framför tv'n. Tills Alida kom på att assyriska spelade match. Så vi drog och det var en trevlig stund i solen. 

Sedan åkte vi hem och lagade mat. Tillsammans. Det är ju supertrevlig att laga mat ihop. Tack gumman. 

Det blev vitkålsgratäng och fläskfilé och det var väldigt gott. En middag utan kolhydrater alltså. Jag glömde givetvis ta en bild på skönheten. 

Imorgon är det invägning och jag hoppas inte att mina sockrade drinkar drar ner resultatet. Håller timmarna och dää!

Vänner och vin är bra för mörka hjärtan

Kategori: Livet

Vänner, räkor, champagne och drinkar är balsam för själen. Vi hade en underbar kväll. 

Lite roligt att jag helt plötsligt glömde bort att jag går på relativt strikt LCHF och drack moijto. Med socker i. Hahaha


Jag står inför ännu ett vägskäl och jag har faktiskt ingen aning om hur framtiden kommer se ut. Det känns skrämmande. Ja, herregud vad jag grubblar men jag har bestämt mig att vad det än blir så kommer det bli bra. Acceptera, borsta av sig och gå vidare. Antingen som singel eller vidare i tvåsamhet. 

Jag orkar inte hamna i någon livskris igen iallafall.  Det vet jag! 

Inga fel på fredagskvällen!

Kategori: Livet

Efter jobbet igår drog packade jag lite fort och åkte ner till mina fina vänner i stegeborg. Det var en fin kväll med champagne, kräftor, kött och yatzy. 
Och ikväll blir det lite vin med tjejerna i den efterlängtade solen. 

Bilåka.

Kategori: Livet

Igår tog jag mig en sovmorgon som heter duga. Ja, i alla fall för att vara jag. Det blev ju av förklararliga skäl en ganska sömnlös natt. Mycket att vända och vrida på. Älta och fundera. Jaja. Hur som.
 
 
Dagen var lite rörig och gick ganska fort. Det var ledningsgruppsmöte med lunch på Asken. Lite svårt när jag kör LCHF men jag tog fänkålssoppa (som inte var redd på mjöl) och lite sallad.
 
När jag kom hem efter att ha jobbat igen sovmorgonen ville barnet åka ut till min mami och papi i skärgården där de har en husvagn. Så. vad gör man inte för sitt barn. Tur och retur Tyrislöt bara. Det var roligt att köra bil och det gick undan på småvägarna kan jag lova men ack så irri det är när man hamnar bakom en "söndagsåkare" på de där småvägarna. Det finns bara ett par bra ställen för omkörningar. Givetvis ska de där bilförarna gasa upp i 105 på raksträckan från att ha puttrat omkring i 60 i kurvorna. Jag tröck (ja det heter så i Östergötland) plattan i botten och kom i alla fall om tillslut.
 
Väl hemma tog jag ett litet glas vin på ballen och sedan blev det tidig kväller. Och trots att jag faktisk för första gången sov nästan fyra timmar i sträck utan att vakna plus några timmar till är jag trött idag. Jättetrött faktiskt. Inte blev morgonen bättre av att jag inte hade något kaffe hemma.
 
DET FÅR LIKSOM INTE HÄNDA.
 
Nu hoppas jag att vädret håller i sig och att jag (och alla andra såklart) får en solig helg. Sol kan få vem som helst att pigga på sig. Typ.
 
 
 

Aldrig ska det bara få vara bra.

Kategori: Livet

Jag har mått ganska bra ett tag nu. Lite för bra tyckte visst Gud eller vem det nu är som styr över allt som sker. 

Jag har fått ett nytt arbete som jag längtar efter att få hugga tag i. Härliga vänner att umgås med. Äntligen kommit igång med min klimakteriebehandling. Äntligen landat i mig själv. Trodde jag. 

Ikväll blev jag satt på undantag. Igen. Och jag mår dåligt, dåligt, dåligt. Som vanligt känner jag mig besegrad eller svag om jag gråter eller säger det högt. Så jag biter ihop. Blir dum. Och hoppas. Och tänker. 

Kanske är det bästa att bara bryta. Men jag vill ju inte. Men jag tycker faktiskt att jag är värd att bli älskad. På rikt! 

Fan. Fan. Fan. 

Igång!

Kategori: Livet

Nu är jag igång på allvar och jag hittade faktiskt till gymmet igår. Först blev det en stödvila efter jobbet för kropp och knopp tar visst tid på sig att ställa om sig till wörky-mode. Det resulterade i att jag kom iväg sent och kom i säng sent. 

Hur som helst var jag på gymmet idag med och jag provade ett pass som heter Funktionell träning. Jag har kört det på mitt förra gym. Men. Herrejävlar i havet! Det här var en miljon gånger jobbigare. Det kan iochförsig bero på att jag är i liiiite sämre form nu men oj. Svettades som en tokig.  

Mellan löpbandet och salen så lyckades jag slarva bort min nyckel till hänglåset.. 

Efter träningen fick jag med mig barnet för att fylla på kylen med lchf-prylar så jag lättare kan undvika fusk. Dyrt men bra. Ja fy vad det känns i plånboken precis när man går igång med en ny diet. Efter ett tag sparar man ju in eftersom det blir mindre spontaninköp, vin, godis och restaurangbesök men visst känns det i början. Lätt värt iallafall. 


Och så vare dags. Igen

Kategori: Livet

Efter en helg med god mat och dryck i goda vänner lag är det nu dags att ta tag i kroppen igen. Imorse hade jag invägning och LCHF-mathållningen är påbörjad. När jag ställde mig på vågen var det nära på att jag fick en chock. Det var några kilo mer än vad jag trodde och jag kan nog med ärlighet säga att det var länge sedan siffrorna var så höga. Men. Nu ska jag inte tänka negativt utan jag har ju börjat Snyggkroppsresan idag (för sisådär miljonte gången).
 

Nu blir det alltså mycket matbilder och träningsbilder här på bloggen igen. Idag blir första dagen på gymmet på jättejättelänge. Undrar om jag hittar dit?
 
 
Så nu är det slut på vin- och bubbel i veckorna och det blir en rejäl neddragning på alkoholen även på helgerna. Inget bra för viktminskning. Eller träning.