Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Why?

Kategori: Livet

Snart är klockan midnatt och jag kan inte sova. Helt otroligt egentligen. Jag har ju varit vaken sedan 5-hugget och faktiskt inte tagit någon stödvila idag. Inte heller druckit kaffe. Lika var det igår. Och i förrgår. 

Skit äre iallafall! Blir en seg dag imorgon. Med.

För fet för ett f**k

Kategori: Livet

Ja herregud alltså. Men nu har jag skrivit ett träningsschema med start nästa vecka. Det blir fyra blandade pass i veckan och hur konstigt det än låter så längtar jag lite. Fast jag längtar till typ en månad när jag har kommit in i det. Inte första passen där kräkan är halvvägs upp i munnen och den där rösten låter i huvudet "du orkar inte". Jag har även skrivit ut ett ivägningsschema för att kunna hålla koll på mina (förmodande) framgångar. Då blir det lite tävling och det är ju bra.
 
Just det. Jag körde på en blandning av rött och brunt i håret den här gången..
 
Så jädra tjurig jag ser ut. Det var nog meningen att jag skulle se snygg ut men det lyckades inte riktigt med. Hahaha

Snart så..

Kategori: Livet

Jag håller på att ladda upp inför sensommarens VM i jojo-bantning. Just nu på en mental nivå. Om jag orkar uppbringa lite kraft så tar jag mig till gymmet ikväll. Men antagligen inte. Tror den här veckan kommer gå till att planera hur min träning ska läggas upp framöver och när jag kommer igång (förhoppningsvis nästa vecka) får det inte bli några avsteg från planen. Endast egen begravning är skäl nog att hoppa över ett pass. Nu kommer min kille hem efter sin detox-kur i Thailand och kommer (förhoppningsvis) inte vilja slarva med mat och alkohol så det gäller att passa på att rida på vågen liksom.
 
Tills dess så har jag haft avancerad matlagning i hemmet. Sveriges mästerkock ringde och ville gärna ha receptet på min veckas matlådor.
 
 
Annars så brottas jag med frågor större än världsfreden.. VILKEN FÄRG SKA JAG HA I HÅRET?
 
 

Vilken helg!

Kategori: Livet

Oj vilken helg det blev. Och oj vad jag kände att jag hade ett huvud när jag vaknade på lördagen. Jag fick besök på min balle på fredagskvällen och tanken var att vi skulle se Markus Krunegård som hade gratiskonsert på ett av stadens torg. Vi hade så trevligt på ballen så vi struntade i det.
 
 
Sedan gjorde vi ett försök att besöka Kopparhammaren som väl är det senaste tillskottet av nattklubbar. Det var det fler som tänkte tydligen. Kön ringlade sig lång. Så det blev Wasa istället! Varmt, svettigt, trångt men faktiskt också väldans roligt.
 
Lika roligt var det inte på lördagsförmiddagen. Helst av allt skulle jag velat ligga i soffan hela dagen och bara ätit chips och kollat film. Men. Den årliga sommarfesten stod på agendan så det vara bara att gaska upp sig och göra sig lite snygger igen. Trots ihållande regn och rusk så blev det en väldigt lyckad fest. I år fick den traditionella tipspromenaden utföras sittande. I ett partytält. Jag och Kiki var heller inte så sugna på att visa upp vårt konstsims-nummer. Vi har ju inte hunnit träna i år! Men annars så var det precis lika trevligt som vanligt.

När jag kom hem på natten hann jag bara sova några timmar innan mitt älskade barn kom hem från Emmabodafestivalen. Hon hade varit där i nästan en vecka så hon var rejält sliten. På kvällen gick vi till black Lion inn som verkar ha blivit vårat söndagsmiddagställe. We löv it! Jag tog en bookmakertoast som var en av de bästa jag ätit. Tummen upp på det! Alida tog fiskgryta som också var bra.
 
 

Redan Fredag och ledigt. Och sol?!

Kategori: Livet

Veckan har swischat förbi i rekordfart och det har nog att göra med att jag har bytt arbetsplats. Massor med nya människor och rutiner. Bara det där med att känna in just det här ställets oskrivna regler tar sin lilla tid. Och även energi. I tisdags tillexempel eller om det nu var måndag.. Hur som helst. Jag skulle ta mig en liten stödvila men råkade sova nästan 5 timmar på kvällen och när jag vaknade vid 22:30 började jag laga mat (eller mat och och mat förresten. Falukorvsmacka) och sedan gick jag och la mig igen.

I onsdags kom det hem några sköna lirare till min balle. Vi drack lite vin och myste på. ETT glas på trädgår´n hann jag med också innan det var dags att dra ner rullgardinen.

Idag är det fredag och jag hoppas på att kunna locka Ellie på lite äventyr på balle och stan då Markus Krunegård är och lirar gratis i sin gamla hemstad. Och så är det sol. Måste lapa lite.

Igår när jag gick genom staden så insåg jag hur fint vi har det här ändå..

 

Och så kom de på snedden igen.. Skit!
 
Imorgon är det den årliga sommarfesten på playa del Tåby och som vanligt lovar SMHI regn. Men det blir nog trevligt i alla fall. Hur jag ska komma dit och hem är dock inte löst ännu.

 

Hej då semester!

Kategori: Livet

Nu är jag tillbaka i verkligheten. Och tillbaka på bloggisen. Hoppas ni hittar tillbaka till mig efter att jag haft lite välförtjänst ledighet. Jag har funderat lite på hur jag vill att min blogg ska vara framöver och jag känner att jag vill att den ska vara som för ett par år sedan. Lite rolig och från hjärtat. Lite igenkänningsfaktor om VM i jojo-bantning, vin-drickning och om att våga stå för vad man tycker. Fast det är jobbigt. Låta er följa med i min vardag där jag blir sams, osams, ledsen, glad och förbannad på världen.
 
Men först ska ni få en liten sammanställning av min semester. 4 veckor.
 
Barcelona
Jag borde ha sisådär en miljard bilder att bjuda på men eftersom jag gjorde en liten återställning av min härliga iPhone så försvann alla bilder. Tack. Hur som helst. Vi hade en makalöst bra semester med mycket cava, tapas och beachhäng. Vi hade barrunor, stadsvandring och mera beachhäng. Vi lyxade till oss och tog taxi varje dag till stranden. Eller lyxa och lyxa. Det hade antagligen blivit dyrare med metron. Bra tips till alla! Var inte fler än 4 när ni reser. Eller dubbla och var 8! Så mycket smidigare.
 Glad tjej som fortfarande hade sina smycken kvar. Jo. Lite smolk i bägaren blev det när vi fick inbrott i vår lägenhet. Jag blev av med mina smycken. Två födelsedagspresenter (Evfa Attling) och en ring jag hade tagit som minne efter min mormor som gick bort i vintras. Min iPad (eller inte ens min utan min killes) blev snodd och likaså en i resesällskapets iPhone. Jaja. Jag anser i alla fall att det denna resa är en topp 3:a av alla resor jag gjort. Så. Tack härliga grabbarna för denna gång! Jag hoppas det blir fler resor framöver.
 
Hemma och Stockholms Skärgård
Resetrande tiden av min semester har jag delat mellan att bara slappa hemma i soffan och njuta i skärgården. Det som mest anmärkningsvärt är ju att jag inte har badat i vanliga vattnet en enda gång. jag som brukar ligga i som en säl! En gång var jag i alla fall i poolen på Playa del Tåby och övade på mitt konstsimmningsnummer. Även fast jag tror att det inte kommer visas upp på årets sommarfest då det eviga regnet lovat att komma tillbaka. Jag har hunnit med att vara lite religiös i Gryts kyrka när jag blev medbjuden för att lyssna på underbara caroline Larsson som tolkar Eva Cassidy. Och hon gör det bra. Här kommer blandade bilder från semester.
 
 
Oj vad många bilder som hamnade på snedden... Varför vet jag inte och jag orkar inte fixa.
 
Tillbaka i verkligheten
Igår när jag gick till jobbet la jag upp en bild på instagram. Denna bild är när jag går hem från jobbet.. Det regnade ett sådant där tunt, fint regn som man blir förbannat blöt av! Ej ok!