Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

På plats

Kategori: Livet

Alltså Barcelona i mitt hjärta. Vi var lite tjuriga när vi märkte att vi hade bokat lägenhet lite längre bort från stadskärnan än planerat. Men inte längre. Åh du drake vilka mysiga kvarter det är här. När vi hade spolat av det värsta resdammet begav vi oss på en liten promenad runt vårat hus och satt en bra stund för att få ett utebord på ett litet gulligt torg. Som äkta barcelonare käkade vi middag runt 23:30. För typ 240 spänn fick vi de gudomligaste tapasen, en fjärdedels flaska Cava och en moijto! Hallå? Det behöver alltså inte vara dyrt att leva här. Grabbarna sover fortfarande och jag dricker kaffe (som jag förövrigt hade med mig från Sverige). Idag blir det Beachhäng. Först. 

Imorgon åker vi!

Kategori: Livet

Herrejösses. Alla verkar åka någonstans imorgon. Mia och Ella till Thailand och Kiki och henns ponny drar på minisemester. Och jag. Jag åker till Barcelona med boysen. Och lämnar flickan hemma. Hon ska jobba på festivalen i dagarna tre. 

Allt är klart. Väskan är packad och vägd.  Jag är också vägd och inte blev det några minus 5 kilo inte! Men 3. Men nu skiter jag i det och ska njuta fullt ut i nästan en vecka. Jag kommer sakna min kille lite. Men det går bra ändå! 


Jag har kokat potatis till barnet så hon klarar sig några dagar. Haha! 

Fick besök!

Kategori: Livet

När Mulle jobbade igår kom Philip ut till skärgården och hälsade på. 

Det var mysigt! Sedan hände det inte så mycket mer.. 

Eller jo. Mer mat. Halloumi och sallad är mums. 

Jag måste ha telefonen avstängd för det mesta eftersom min hemknapp har ballat ur och tror att jag håller den intryckt vilket leder till att voice Control går igång. Det i son tur har lett till många FaceTime-samtal till olika människor i mina kontakter. Skitjobbigt! Därför blev jag lite glad när jag såg detta: 

Det kan ju alltså inte bara jag som har problem?! 

Snart är jag hemma och det ska jobbas med mycket. Viktigast av allt är att spendera lite kvalle-tid med dottern. Men det ska hinnas med att hämta resväska, solglasögon, växlas pengar, tvätta, plocka ögonbryn, handla så barnet klarar sig och helvete och hans morsa. Men.. På torsdag lyfter vi! 

Äntligen!

Kategori: Livet

Semester och hej och hå. 

Midsommar var regning som hos de flesta så det talar vi inte om. Det var iallafall god lunch, roliga lekar, härliga vänner och underbar middag. 

Nu är söndag och jag har ätit frukost ute. Och mina ben värms av solen. Mulle väntar på att jag ska hjälpa honom att rensa i "lillhuset" men jag ska bara... en liten stund till. Hjälp! Jag har blivit min morsa.

Kategori: Livet

Jag åker på välbehövlig semester om en vecka. Och jag har börjat lägga fram kläder på köksbordet redan. Vad hände liksom? Lite kan förklaras med att jag fyndade lite på rea och inte orkat lägga in i skåpet men ändå?! 

Imorgon är den sista dagen på en månad som klockan ringer 05:27 så därför tänkte jag fira det med ett glas vin. Max 2. 

Jag håller ju på att tok-banta så det blir inget onyttigt utekäk men ändå mys. Det var ju självaste faan att solen försvann och att regnet kom men det kan inte hjälpas. Nästan minus 4 kilo står iallafall vågen på och jag är beslutsam nog att plocka 2 till innan take off! 

Viktigt möte imorgon..

Kategori: LivetVilken helg!

Kategori: Livet

Fredag var lika med ledighet. Studentfirande för lilla dottern. En dag att minnas. En solig, varm och helt underbar dag. 
Studentskan behövde en liten vila innan gästerna dök upp.. 


Maten var lyckad och uppskattades av gästerna. 

Halva maskstammen var på plats. Den fjärde medlemmen hade själv student. 

Mami och mormor passade på att ta en paus. 

Och där ser ni flugan. Som jag har knutit. 

Lördagen var inte sämre. Tyvärr inga bilder men jag var i Tåby och närvarade på prinsbröllopet. Iallafall från soffan. Det var klänningstvång och hag tog en gammal trasa som jag köpte för två år sedan men som jag inte gillat.. Döm om min förvåning när värdinnan tyckte att den var jättesnygg. Bild går postas senare. På natten var det dags för nästa skräll.. JAG körde hem på natten. I regn! Heja mig och dää!

Förbannat alltså

Kategori: Livet

Blir så himla irriterad på mig själv ibland. Tänk så lätt livet hade varit om man alltid rättade in sig i ledet utan att ifrågasätta. Iochförsig ganska tråkigt också. Har man tur så lyssnar någon. Har man otur ser man ut som en trotsig 5-åring i andras ögon. Men. Jag anser att det är min rätt som människa att få yttrycka mina åsikter. Sålänge jag gör det utan att såra eller förminska någon. 

Tänk om man kunde förstå att jag gör det jag gör för att saker ska bli bättre. För att få saker att hända. Nej. Jag är nog rätt nöjd med att jag törs trots allt. De runt omkring mig behöver aldrig undra var jag står och jag är som en öppen bok. Det passar inte alla. Det förstår jag. Men kom inte och klaga om du inte vågar stå för vad du tycker. 

Så dä så!

Soppor dag 2

Kategori: Livet

Det har funkat med soppor idag med så jag tänker att jag kör imorgon också. Och halva dagen på torsdag. Efter stök inför studenten efter jobbet på torsdag så får jag besök av mina grabbar som jag ska åka till Barcelona med. Vi ska dricka Cava och äta lite kallskuret. Och checka in oss på ryanair. 

Idag var jag ute i Tåby och hälsade på två set av vänner. Det var mysigt att sitta i solen och bubbla en stund.  

Nu måste jag snart sova eftersom risken finns att jag länsar skafferiet annars.

Desperat

Kategori: Livet

Jag köpte en ny bikini igår och insåg att jag måste försöka få med mig vass till Barcelona. Alternativ vara lite vinlullig så jag struntar i att kroppen dallrar. Hur som helst tog jag beslut att äta under 600 kalorier per dag så länge jag bara orkar. Typ nutrillet några gånger per dag och någon kalorisnål soppa. Så det har jag gjort idag! Jag slarvade givetvis med att dricka vatten vilket har resulterat i huvudvärken från helvetet men det får det vara värt. 

5 kilo borde vara rimligt. Då kommer jag fortfarande vara tjock men förhoppningsvis en klädstorlek mindre. 

Attans att jag har karaktär som en heroinmissbrukare. 

Helgen borde vara längre!

Kategori: Livet

Är helt slut trots att jag har haft en skapligt lugn helg. Igår var vi på djurön på 50-årsgalej. Det var dansbana och hela köret. Tyvärr blåste det så inåt. Jag körde och det var riktigt skönt idag. 

Jag fick låna ett par strumpor för att hålla kylan borta.. Snyggt var inte ett alternativ i blåsten. 

Idag köpte jag en en liten lampa för mitt presentkort jag fick av familjen. 

Vet att någon skulle mörda mig om han visste hur jag satt upp sladden.. 

Hej tejp. Du ska bort bara jag hittar en annan sladd och dä

Äntligen!

Kategori: Livet

Fick ett mail av en advokat att jag har pengar att casha in. 

Men hallå? Är det verkligen någon som går på de där mailen? 

Eftersom de fortfarande dyker upp lite då och då så kanske det finns några stackare. 

Dags att tänka till

Kategori: Livet

Det bubblar i kroppen och det känns som jag ska spricka. Jag är stressad och jag känner mig arg. Häromdagen sov jag nästan tre timmar i sträck på natten och det var jag glad över.. Det var nämligen första gången på flera månader. Ett vanligt tillstånd för mig ör att sova en, max två timmar, gå på toa, somna om för att sedan sova en timme till. Sedan upp till jobbet, köra järnet, hem och vila, äta och sedan sova, vakna, sova och gå upp igen. Jag har alltså inte sovit mer än typ 5 timmar per natt i genomsnitt de senaste månaderna. Så. Idag gjorde jag ett stresstest på nätet. 

Om man har ett resultat över 18 så tyder det på höga stressnivåer. Över 25 så borde man ta kontakt med vården. Jag hade 41. Kanske har jag hittat roten till mitt onda knä, min krångliga fot, mitt plötsligt dåliga minne och min trötthet. 

För att inte däcka totalt eller hänga mig i duschslangen efter jobbet så träffade jag en fin vän på nya haket burgers & Bangers för en liten aw. Det var gott och trevligt. 


Köttätar'n

Kategori: Livet

Jag älskar kött. Det är typ det bästa jag vet. Snacka om att jag blev förvånad när jag kom på att jag har ätit vegetariskt två dagar i rad. Igår sparris-risotto och idag risoni, halloumi och pesto. Till lunch har det blivit nutrilett. Måste, måste, måste gå ner några kilo innan bikinin ska på. Min övermage har svällt något kopiöst och jag fattar inte hur det gick till. Hård träning de sista veckorna och mindre slarv med maten borde ge lite resultat iallafall. 

En annan grej. Värsta jag vet när man ska in i duschen på morgonen.. Blekfisen

Kategori: Livet

Idag har jag mest slöat i fina soffan. Efter jobbet alltså. Och efter att jag lagat risotto och tvättat. Sedan solade jag en stund i solariet mitt över gatan och det var skönt. Tyvärr fick jag soleksem på dirren. Måste börja knapra allergitabletter och se om det funkar. 

Bara typ 3 veckor kvar till Barcelona. Och till semester. Vill dock inte ha 4 veckor så tidigt på sommaren. Kommer avlida redan i september. Usch!
 


Lördag, söndag, måndag

Kategori: Livet

Rubriken låter som värsta Ledin-låten. Usch och fy, tvi vale. 

Lördagen inleddes med stötta en nervös dotter som provade Rollerderby i Ektorpshallen. Hon imponerade stort på både mami och aktiva. De ville ha med henne i laget på dirren. Coolt!

Sedan blev det lite lunch och soft. Jag träffade Mårten och Johan på asken på en liten drink medan mannen hängde med kompisar innan, under och efter IFKs seger. 

Sedan blev det grovgöra på söndagen. Köra mina gamla soffor till förvaring, rensa bokhylla och dammsuga. 

Jag hann även med att vara fotbollsmami. 

Och idag. Sjutusen svordomar och en miljard timmar tog det. Men nu är den på plats. Min fina, fina soffa! Det känns som ett helt nytt vardagsrum. Jag gick tillochmed ner med skiten.. 

Ingen träning idag men eftersom jag gick från och till jobbet idag och även svettades en del under soffbyggandet så gör det inte så mycket. Jag har även fastat idag. Om nan inte räknar den där näven med nötter som råkade slinka ner.. (Skit)!