Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Hej vad det går!

Kategori: Livet

Jorå. Full fart ända in i kaklet! Det är riktigt, riktigt tungt att lämna över och lära upp någon när man mentalt har andra benet på nya jobbet. Det är så himla mycket som ska hinnas med, tänkas på och absolut inte får missas. Att jag råkade komma efter några veckor gör ju inte saken bättre. Nu måste jag komma ifatt. Stress, stress, stress. Och jag gillar't inte! 

Annars så njuter jag av ögongodis. Det är fotboll på tv och jag brukar ju inte vara något fan av försnacket men asså.. 

Rit-Ola! Så snygg. Mumsfilibabba! 

Igår var jag på lymfmassage igen och det var löövly. Jag somnade till flera gånger och hade en bra känsla i flera timmar efteråt. Kan verkligen rekommendera lite lymfdränage emellanåt. 

Nu är det nedräkning på rikt.

Kategori: Livet

Om exakt 14 dagar så har jag kommit hem från min första dag på nya jobbet. Jag kommer nog vara trött. Men förhoppningsvis nöjd. 

Idag har min efterträdare startat sin intro med mig. Hon verkar klipsk och det är ju skönt. Nu måste jag försöka hålla ihop så hon känner att hon får en bra start. 

Det sämsta med att byta jobb är att jag imorgon måste slita mig från mina leksaker.. 

Har blivit helt beroende av Apple-tv så det blir en av de första grejerna jag ska köpa när jag får min första hela lön. Så det så! 


Vilken helg.

Kategori: Livet

Nu är jag helt slut efter en händelserik helg och skulle behöva ha helg igen. Typ imorgon. Fast idag har det inte hänt mycket. Nästan så jag har liggsår. Jag har haft min fina vän på besök hela helgen. Vi har iochförsig umgåtts på varsitt håll mest men det har ändå varit mysigt. 

I fredags gick jag hem till min vännina och jag började nästan klappa händerna av lycka när hon korkade upp finchampagne. Bara sådär! 

Sedan blev jag bjuden på middag. I november har vi bestämt att vi ska ha en ny träff så jag kan bjuda igen. Det ser jag fram emot. 

På lördagen hade jag två sittningar med tapas till två olika uppsättningar vänner. Gulliga Alida hjälpte mig att skiva och hacka och göra fint. Men på dagen var jag på fotboll. Och fick se min unge bli seriesegrare. Med kaptensbindel. 

Ikväll har jag fått lite fotvård av dottern.. Visar den minst otrevliga bilden eftersom fötter inte uppskattas av så många. 


Hon har blommor i sitt hår.

Kategori: Livet

Eller nej, det har jag ju inte. Idag ringde det en kvinna från ett blomster-ställe och ville komma och leverera en blomma till mitt jobb under morgondagen. En liten, liten stund blev jag alldeles varm i kroppen. Tills jag kom på att det nog var till min efterträdare som kommer på måndag. Jag hade rätt. Skit också. Jag hade hoppats på en hemlig beundrare eller en tacksam särbo.
 
 
Annars funderar jag mycket på hur i helskotta jag ska klara mig nästa månad. Eller ens i helgen. Jag får lön imorgon men eftersom jag har varit sjuk så får jag inte ut så mycket i lön. Faktiskt bara så jag precis kan betala räkningarna. Eller nästan alla i alla fall. jag får ju givetvis stålars från försäkringskassan men det verkar vara en himla belastning på detta lilla företag. Det skulle ta 30 dagar att ens bestämma om jag kan få någon sjukpenning. Och sedan har de utbetalningsdagar i slutet av månaden. Så det verkar som det tar sisådär 4-5 veckor till innan jag får något därifrån. Hur har folk råd att vara sjuka egentligen? Tur att jag har en mami som är snäll. Hon sa att jag kunde höra av mig för ett lån om det behövdes. Men hur kul är det? Som 41-åring? Att inte klara sig. ja, jag får släppa prestigen och ringa henne. Imorgon kanske.

Bättre idag!

Kategori: Livet

Efter en ganska stressig dag på jobbet med kvarg både till frukost och lunch så blev det faktiskt en nyttig middag på kvällskvisten. Falukorv (med hög kötthalt) i ugn och blomkålsmos. Gott galen men jag glömde ju givetvis att ta kort på skapelsen. Skit! 

Nu hänger jag i soffan och följer IFK-Djurgården på både Aftonbladet och Norrköpings tidningar. Mullisen är på parken och kommer nog hem glad sen för det går riktigt bra för Peking. Han var glad redan när han gick. Antagligen för att han var mätt. Håll i nu kamrater och vinn!

Fusk och möte

Kategori: Livet

Var tidigt på jobbet idag och hade möte med nattpersonalen på kvällen. Men däremellan var jag hemma och sov ett par timmar. Det var så himla skönt. Inte så smart dock. Efter mötet kom jag på att jag knappt ätit lunch. Eller middag. Så det fick bli ett snabbt alternativ. 

Nu är jag mätt. Och ganska glad. 

Det är bara några veckor kvar tills jag börjar mitt nya jobb och det ska bli så spännande. Och skrämmande. Var det inte jag som hade bestämt mig för att vara kvar på samma arbetsplats tillräckligt för att styra skutan med förbundna ögon. Att bara åka med? Det är väl bara att inse att det inte är jag. Jag vill lära mig nytt, vara framåt och hitta nya vägar. Hoppas bara denna vägen är rätt! 


Imorgon är det heltid som gäller!

Kategori: Livet

Det betyder tidig morgon. Usch och fy. Tur att idag var en så himla bra dag. Fotboll, fotboll och fotboll! 

Och sedan ett långkok på det. En chili. Het, god och med underbara tillbehör. Alida stod för guacamolen och jag gjorde coleslaw. Nu saknar jag bara en gjutjärnsgryta. Typ en Le Creuset. Gärna en rosa. 


Kanske får unna mig en sådan i julklapp (eller kanske en lite billigare kopia). Så får det nog bli. 

Trevlig lördag!

Kategori: Livet

Idag åkte de två största fansen på fotboll igen. Denna gång till Mjölby. 

Vi hann med en liten sväng på Mjölby centrum och lite fönstershoppande innan matchstart. Det var lite mysigt. Att sedan tjejerna lyckades vinna trots ganska uselt spel var ju också bra. I och med segern blev laget klart för avancemang till divison 2 trots en match kvar på säsongen. 

Roligt och ännu mer roligt är att om barnet nu bestämmer sig för att genomföra sitt planerade byte till en annan klubb så kommer dessa två att mötas nästa säsong. 

Jag då? Jo. Inatt sov jag (hör och häpna) fem timmar i sträck! Antagligen på grund av jättemånga glas vin igår men vilken grej. Lite hade det kanske med att göra att jag inte somnade förrän 07 i torsdags natt också. Eller om man säger fredagsmorse kanske. Men ändå. Så trots lite bakis-känsla så var jag rött utvilad i morse. Heja och uppåtklapp på det! 

Ska inte stödvila!

Kategori: Livet

Varje dag efter jobbet de senaste dagarna har jag stupat i säng ett par timmar. Vilket givetvis har försämrat min nattsömn ännu mer. Idag har jag varit på en utbildning/inspirationsdag med mina 120 kollegor och bestämt mig för att INTE stödvila. Jag sitter som en zombie i soffan och önskar att klockan kan få bli 9 så jag jan gå och lägga mig. När jag sitter här funderar jag rätt mycket på föreläsaren vi lyssnade på under eftermiddagen.. Han känns inte riktigt fräsch. Så här i efterhand. Jag skrattade men ibland satte sig skrattet i halsen. Det var på gränsen rasistiskt. Och översittar-aktigt. Vet inte riktigt vad jag tycker så... 

Jag googlade lite på denne man Jörgen Oom och tydligen så är det fler som tyckt som jag.  

Imorgon ska jag på aw med mina gamla kollegor. Det ska bli riktigt trevligt. Men först ska jag på ytterligare en lymfmassage. Och kanske blir det en sväng till Ikea med. Men bara kanske. 

Det här med sömn!

Kategori: Livet

En av mina högsta drömmar förutom att mitt barn får vara friskt och bla, bla, bla är att få sova sammanhängande mer än 3 timmar. Inatt var det längsta 1 timme och en kvart. Hallå, jag dör snart. Eller kanske inte dör men ni fattar. Huvudet känns som en blyklump när jag vaknar och det behövs minst 45 minuter av slappa, slöa och en miljard koppar kaffe innan jag ens kan fundera på att hoppa in i duschen. Nu har det snart gått den tiden och det är dags att köra fullt race mot arbetet. 

Ska det alltid vara så här? I don't ork! 

Hur som helst så är jag friskt, mitt barn är friskt. Nästan. Och jag lever ett ganska bra liv. Jag ska inte klaga. Egentligen. Verkligen inte. 

Tur att kaffe är gott! 

En kissemiss?

Kategori: Livet

Jag har aldrig sett mig som en katt-människa men den senaste tiden har jag börjat svänga lite. Det skulle vara så mysigt att ha ett litet husdjur. Helst av allt vill jag ju ha en chihuahua men jag måste ju face facts. Jag har inte tid! Men en kissemiss tar ju faktiskt inte riktigt lång tid och klarar sig rätt bra själv när jag är på jobbet. Idag var jag och kollade på Fia-hemmet.. Titta på lilla Loppan.Alida är ju lite allergisk tyvärr. Hmm.

Invägning 5

Kategori: Livet

Ja, inte går det fort nör man fuskar.. Nu har jag dock fått en målbild som min gamla vännina la ut på Facebook. Det är en artikel om viktnedgång som publicerades i tidningen Solo. Jag var med för att göra lite reklam för GI eftersom jag och min syster precis startat upp vårt GI-kafé. Det var ungefär 10 år sedan. Och ännu flera kilo sedan.. 

Resultat: -0,4
Totalt: -2,5

Det är några (läs; väldigt många) kilo kvar till jag ser ut som på bilden men om jag lyckas tappa cirka tio till så skulle jag bli nöjd och glad. Och tillfreds. Och kanske trivas i den här kroppen som jag hajar till när jag ser i spegeln. 

Några vänninor har i dagarna åkt iväg på en träningsresa. Det skulle jag gilla. Härligt väder i kombination med träning, god mat och måttligt med vin. Ska nog satsa på en sådan i vår. Eller nästa år. 

Hej. Det var länge sedan.

Kategori: Livet

Efter en liten dipp så är jag nu tillbaka i etern. Sedan vi hördes senast så har jag hunnit med världens roligaste 50-årsfest, två gånger med lymfmassage, lite fotbollsmatcher och två små trippar till skärgården. 

Här kommer en liten bild på mig som är tagen samma dag med bara några timmar emellan.. 

Jo, det lönar sig att sminka sig lite. 

Fotbollsmamman:

Gott mys i skärgården:

Och lite annat:

Och idag när jag kom hem från Stockholm så hade barnet lagat mat:


Och imorgon ska jag jobba. Hoppas jag kan sova!

Utmaning-plankan

Kategori: Livet

Igår var det tänkt att jag skulle köra igång med en utmaning:

Nu råkade min tröga hjärna glömma det så jag drog igång idag istället. Och för att kompensera så stod jag i 30 sekunder. Tänk om jag kan stå i 5 minuter om 29 dagar! Galet. Annars har jag svårt att hålla mig till lchf när jag går hemma om dagarna. Men jag kör på ett tag till och hoppas jag kommer in i det snart igen.