Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Personalaktivitet

Kategori: Livet

På stället där jag jobbar har all personal en summa pengar per halvår som de får använda till att stärka vi-känslan på jobbet. Min grupp valde att göra prison Island som är typ som fångarna på fortet. Alltså olika rum där man får lösa klurisar, orka klättra och lösa olika uppgifter. Vi var tre lag ikväll och mitt lag vann! Vi var inte de mest fysiska personerna i laget men på grund av vår samarbetsvilja lyckades vi skramla ihop mest poäng. 

Efter lekarna så gick vi ut och käkade på Malt och Humle. Som man hör på namnet så är det mest öl som serveras och jag trodde nästan att jag skulle bli halshuggen när jah beställde vin. Men. Det blev jag inte. Och maten var jättebra. Till varmrätt var det flankstek och som efterrätt någon nougathistoria. Imorgon var tanken att jag skulle vara ledig men det dök upp lite prylar under eftermiddagen idag så jag startar dagen med ett telefonmöte 08:15. Men jag räknar med att kunna starta min ledighet på rikt runt 11:00. Det också bra. Riktigt bra. 

Runt lunch åker nämligen jag och Mårten upp till Stockholm och framåt kvällen kommer även johan ansluta. Jag ser verkligen fram emot en härlig helg tillsammans med mysiga vänner och kärleken. Jag hoppas på årets första båttur! 

Bra helg och lite annat

Kategori: Livet

I lördags var jag på ett hejdundrande 50-årsfirande på PappaGrappa. Så generöst och väldigt, väldigt trevligt. 

Jag passade på att använda min klänning som jag köpte i Thailand (för typ 25 kronor) och jag tyckte den blev bra. Tog en toa-selfie som värsta tonåringen. 

Annars har jag provat glasögon och velat, lånat hem och efter en dag bestämt mig för att inte ta npgra av de jag lånade hem. Det blev en dyr historia hur som helst. Jag nappade på en reklam och givetvis var det massor med extraavgifter som jag inte kalkylerat med. Men jag kommer ha snygga glasögon och solglasögon iallafall. 

Det händer ju inte!

Kategori: Livet

En humla har bott in sig i min morgonrocksärm utan att jag vet om det. Mitt i natten tar jag på mig rocken för att traska ut till badrummet och det känns konstigt i armen. Jag drar ut armen ur ärmen och kollar. Nä. Inget. Jag sticker in armen igen och aj! Det sticker till. Droppar hela morgonrocken och kastar den på sängen. En humla! Vad i helvete gör den i min morgonrock! 

Aj och oj och på med olika krämer från mitt thailändska apotek. Men ont gjorde det och jag påmindes varför jag avskyr kryp! 


Fotboll, fotboll, fotboll

Kategori: Livet

Herrejösses så himla glad jag är åt att mitt barn valde just fotboll att pyssla med. Så himla lycklig för att hon är så bra med. Fortfarande. Trots skit-tränare, mobbande tjejer, krångliga fotleder och en gräsallergi från helvetet. Och i år verkar formen vara bättre än någonsin. Årets första mål i division 2 gjordes av min unge. På en frispark från kortlinjen. Direkt in i mål. 

Bend it like Beckham, liksom! 

Tänk om hon hade gillat ridning. Vilken mardröm. Eller simning. Fuktigt och äckligt. Och toktidiga mornar. 

Så nu är säsongen igång och det blir fotboll nästan varje helg till i höst. Och vet ni? I lööööv it. 


På kurs i storstan

Kategori: Livet

I hela två dagar har jag varit på kurs. Jag har fått några aha-upplevelser och lite annat som jag tänker "jag skulle gjort så. Om jag hann." Men på det stora hela var det bra. Förra gången jag var iväg och kursade så dietade jag och hade månad. Inte nu. Jag har ätit och druckit gott. Typ hela tiden. Tror bara det är konferensdeltagarne och bäbisar som äter varannan timme. 

Ikväll är det seriepremiär i division 2. Jag längtar och hoppas att assyriska får tvåla dit Eneby. Ännu mer hoppas jag att Alida får göra en bra match och kanske ett mål. Eller två. Fast huvudsaken är att de vinner. Supportrarna kommer som vanligt vara på plats men förhoppningsvis utan tjockmössor. 
Tanken var att jag skulle till Stockholms skärgård imorgonbitti och stanna till på måndag men IFK mötet AIK på söndag så det gick bort. 

Det är iallafall spikat att jag åker dit på Valborg och jag hoppas på fint väder och en premiärtur på sjön! Veckan rasslade förbi

Kategori: Livet

Boom, boom, swap så var veckan slut. Jag har hunnit med en sväng tur och retur till huvudstaden på lite utbildning i arbetsrätt, sisådär 10 möten och lite ekonomiuppföljning. Men även en liten aw med en saknad vännina. Jag har besökt solarieholmarna två gånger och jag är tusan brunare (läs;mer beige) ön när jag kom hem från Thailand. Ska försöka hålla i nu så jag slipper eksem i sommar. Om det nu skulle bli någon sol.

Ikväll blir det lite party men det kan jag berätta mer om imorgon.  

Vilken helg!

Kategori: Livet

Jag var sugen på lite lyx och flärd i fredags. Vilken tur att jag har en vän som också var det. Jag och Mårten tog en sväng till Kopparhammaren för lite middag. Jag har ju lyckats missa den restaurangen. Riktigt trevligt ställe! Och gott. Jag tog deras bouillabaisse (eller hur det stavas) som var rent himmelskt god. 

Sedan gick vi till Stadsvakten för lite drinkar och skumpa. Så himla mysigt. 

Lördagen bjöd på fotboll där det tyvärr blev förlust men dottern gjorde en väldigt bra match! 

Jag vaknade tyvärr med någon konstig smärta i ryggen så förutom matchen så låg jag mest på en värmedyna. Men idag är det nästan borta. Hmm.  Måste varit något som låg i kläm. 

Idag har jag haft projekt Balkongfix. En vända till returpunkten, Mio och och lite städ resulterade i detta:Nu får vi hoppas att duvorna håller sig borta. 

Inte nog med det. Jag har bakat sirapslimpa. Och det var visst inte igår. När jag kollade över vad jag skulle handla hittade jag sirap som gick ut både 2013 och 2014. 

Nu ska det bli smarrigt med en liten macka!