Life by Jempa - Jempaettnollett

Livet enligt mig!

Hur gör folk?

Kategori: Livet

Det blåser ju halv storm typ varenda dag nu och ändå står jag där på morgonen och blåser håret och ser skaplig ut när jag går iväg till tåget. Sedan händer något.. 


Sjukt! Hur gör folk att hålla sig snygga i barret? Ingen ser så trollik ut som mig! Har de två tusen liter spray i det eller?


Nu kanske det skulle ha underlättat om jag hade gått till frissan med lite jämnare mellanrum men nu är det som det är. Min frissa har varit sjuk så förra besöket blev inställt och sedan tog jag beslutet att inte gå förrän jag kommer hem från Turkiet. 

Jaja. Det finns ju värre saker att bry sig om. 

Kan våren vara här?

Kategori: Livet

Igår höll jag på att tjuta när jag var på väg till jobbet. Det var snöblandat regn och värsta rusket ute. Men idag. Idag är det sol och jag har vårkappa och solglajjer. Lövly. Jag hoppas verkligen det håller i sig. Snart kan man bli människa igen. Jag kände mig lite febrig och halvtaskig igår men idag är det bättre så sömnen gjorde nog sitt. Och solens magiska strålar. 


Heja vår helt enkelt. 

Yes! Jag kommer iväg.

Kategori: Livet

I fredags eftermiddag bestämde jag mig! Jag bokar om. Jag kommer iväg. Det blir en resa från Arlanda istället. Skönt. Och välbehövligt. 


Nu måste jag komma igång med lite solning så jag inte täcks med prickar direkt om det nu skulle vara soligt. Jag behöver även taxa upp träningen så att det blir naturligt att träna hårt väl där. 


19 dagar kvar. Jag orkar!!

Det var väl *** då!

Kategori: Livet

Jag har haft Turkiet som min lilla livsuppehållare, räknat dagar och veckor. Jag orkar. Jag ska. Lite till. Lite mer. Och så igår kom ett mail om att avgången är inställd. Jag deppade ihop och köpte chips. Sedan deppade jag dubbelt för att jag brutit min strikta diet OCH för att jag kanske inte kommer iväg. 


Idag känns det bättre och jag ska nog ringa researrangören för att se om de kan hjälpa mig att boka om resan så jag åker från Arlanda istället. Lite jobbigare men jag känner att jag nog måste iväg. 

Först kollade jag på andra resor härifrån stan men det blir alldeles för dyrt. 

Jag har till på onsdag att bestämma mig men vad tycker ni? Pallar jag att åka från Arlanda? 

Guldstjärna till mig!

Kategori: Livet

Jag är så stolt över min prestation igår. Jag var på möte i Göteborg och mötesbordet var fullt med choklad, kakor och andra godsaker och jag tog inte en endaste lilla bit! Jag valde bra lunch och jag åt mina mellanmål. Och trots att klockan ringde 04:15 och jag kom hem 18:20 så stod jag där på gymmet 19:00. Redo för ett stentufft ATC-pass. Jag höll på att avlida några gånger men jag gjorde det. Tog i, svettades och kände mig duktig. Nu är jag på väg till Västervik och antagligen (förhoppningsvis) är det sista gången jag åker dit. Missförstå mig rätt. Det är inte så att jag ogillar jobbet där utan det är mer resan dit och hem jag inte tycker om. Hur som. Det blir en lång dag idag med så ikväll blir det inte gymmet. Omstart för 7 gången

Kategori: Livet

Jag blir så jävla trött på mig själv och mina omstarter. Men nu är det dags igen. Ett nytt försök att försöka tappa några kilo. Ja, de där kilona alltså. Så fort jag inte håller ett stenhårt schema så fuskar jag och kilona smyger sig på. Imorse när jag vägde mig så hade jag gått upp 3 kilo. Nu blir det till att ta mig i kragen och dra iväg mig till gymmet. Jag ska även bli bättre på att äta alla mål och inte fuska. Idag och imorgon blir det dock svårt att gymma men jag kan ju sköta maten iallafall. 


Klockan ringde 04:15 idag och nu är jag på väg till Göteborg och imorgon ska jag till Västervik. Men sedan. Jag ska även försöka bli bättre på att gå ifrån jobbet vid vettig tid så jag hinner/orkar ta mig iväg till gymmet. Hellre köra en timme jobb framför tvn om jag måste välja. 

Funderar också på om jag ska börja sola lite solarium så jag inte är alldeles dödskrampsblå när jag drar till Turkiet. 

Jag vågade!

Kategori: Livet

Efter mycket funderingar fram och tillbaka så har jag gjort det! Jag har bokat en resa till Turkiet. Ensam! Jag ska packa med träningskläder och böcker. Gå långa promenader. Tänka på mig själv. Och förhoppningsvis tanka lite sol. Min alltid så gulliga syster upplyste mig med ett litet leende om att det antagligen kommer krylla av ungar pp hotellet. Det är ju påsklov! Jag som älskar ungar. Not. Hahaha. Det får bli att plugga i lurarna med en bra bok och bara Tina ut. 


På tal om syrran. Igår blev jag kvar på jobbet mycket längre än jag hade tänkt och jag var så trött att jag trodde jag skulle svimma. Då får jag ett samtal om att hennes son kommer och plockar upp mig vid tåget och kör hem mig till dom. Väl i Åby blev det bubblor i glaset och bubbel i bubbelkoppen. En smaskig fisksoppa fick jag med. En väldans bra fredagkväll med andra ord! Jag tog bussen hem lite lagom rund under fötterna och sov som en stock nästan hela natten. Det var länge sedan. Tack Majsan ❤

Pendla!

Kategori: Livet

Det här med att pendla alltså. Fy helvete. Första halvåret tyckte jag att det var skönt att varva upp och varva ner. Nu tycker jag mest det är ett otroligt tidsslöseri att sitta på ett tåg och på en buss. Jag spenderar ungefär två timmar om dagen till att bara sitta. Och som idag. När jag för en gångs skull kom iväg i tid från jobbet så är tåghelvetet sent! Jag kunde ha jobbat och fått undan lite till om jag hade vetat. 


Nej. Det är inte en hållbar lösning att jobba på annan ort. Hela mitt sociala liv (har knappt något) blir ju lidande. 


Otur och dää

Kategori: Livet

Resan som jag kollade på är redan slut! Helskotta och allt det där. Nu ska jag byta bolag och se om det finns något prisvärt där. Jag vill ju gärna ha ett gym på hotellet så det begränsar en del. Jag är ju ledig innan påsk så vädret kan vara lite ostabilt i Turkiet i april och det är viktigt för mig att kombinera resan med en viss dos träning. 


På tal om träning. Skit Maj-Britt viljet jobbigt pass jag var på igår. ATC. Actics egna cirkelpass. Men Gud så skönt det är att få tillbaka lite vardagsgrejer i livet igen nu när mitt uppdrag i Västervik nästan är slut. 

Barnet hemma!

Kategori: Livet

Heja att barnet har varit hemma hos mami. Vi hade mellomys igår och förfasade oss över vad det är för personer som röstar. Men vi åt gott också. Och lagade maten tillsammans. Bara det! Till förrätt blev det en toast Skagen med löjrom och till varmrätt hade barnet önskat musslor så det fixade vi också till. Och allt blev supergott. 


Jag har lagt in om lite semester innan påsk och nu funderar jag på om jag ska dra någonstans för att verkligen vila upp. Jag vet ju hur lätt jag har för att jobba lite om jag bara är hemma. Och det är ju inte bra. Nu har jag hittat en Turkietresa med all inklusive och gruppträning. Tänk att åka iväg och träna två gånger per dag och ändå dricka lite vin och sola och bada. Men jag vet inte om jag törs. Åka ensam till ett charterställe. 

Skit och dää

Kategori: Livet

Tanken var att jag äntligen skulle få bli lite fin i håret ikväll. Men igår fick jag ett sms om att tiden var avbokad på grund av sjukdom. Skit är det. Hoppas hon kan klämma in mig fortast möjligt när hon blivit frisk. Ser verkligen ut som ett troll i barret. 


Det är tjugo minuter mellan bilderna.. Och jag blir typ rädd för mig själv när jag vaknar. Tur att jag sällan (eller aldrig numera) har nattsällskap. 


Jag klappar mig på axeln för att jag kom iväg till gymmet igår även fast jag helst skulle velat dra ett gammalt lakan över mig och bara sova. Dock blev det bara en kortis men ändå. Jag rensade hjärnan och lunkade en stund men är glad för det. Jag kom hem 18:50 och var på gymmet redan 19:20. Heja osv. 

Hej Mars

Kategori: Livet

Jag passade på att unna mig och gotta mig igår. Sista dagen i februari. Jag åt en semla på jobbet och det var gott. Semlor är inte min favvo men en per år tycker jag är gott och vad passar bättre än att äta den just på fettisdagen?!


Jag fortsatte att vara lite osund på kvällen med. Det blev fläskfilé och pomme som var en av resenärsmaträtterna på hotellet. När man har bott flera gånger på hotellet och har ätit i deras restaurang så blir man erbjuden 3 rätter utanför menyn till ett lite billigare pris. Det är ju bra. 

Jag har bott över tio tillfällen på hotellet sedan nyår och får därför en värdecheck som går att använda i receptionen eller restaurangen. Det är ju också bra. Kanske inte för den blivande snyggkroppen men ändå. Snart blir det ju inte så många fler hotellnätter och det ska bli skönt!